Cumhuriyetin 94. üncü Yılı İlimiz Giresun'da Görkemli Bir Şekilde Kutlandı


Bu haber 2017-10-30 22:15:20 eklenmiş ve 1015 kez görüntülenmiştir.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 94. yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
 
28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00 de Valilik önünde Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan kutlama törenleri 29 Ekim Pazar günü saat 10.00’da Valilik Makamında tebriklerin kabulü ile devam etti.
 
Giresun Merkez Atatürk Stadyumunda aynı gün 10.30’da gerçekleştirilen kutlama törenleri Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları ve Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun törene katılanları selamlaması ve bayramlarını kutlamasıyla başladı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden törende Vali Sarıfakıoğulları, günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı.
 
Vali Sarıfakıoğulları, “Cumhuriyetimizin ilanının 94. Yıldönümünü Milletçe büyük bir gurur ve heyecan içinde kutladığımız bu anlamlı günde, öncelikle tüm Giresunlu Kardeşlerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde, kıt imkânlara, her türlü zorluğa rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen Kurtuluş Savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmış, bu zafer, Cumhuriyet’le taçlandırılmış, tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi gerçekleştirilmiştir.
 
Millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet Yönetimi, Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkını vermiş ve sorumluluğunu yüklemiştir.
 
İnsanı ön planda tutan bu anlayışla, devletin ve toplumun geleceğinden kendini sorumlu tutma şuuru geliştirilmiş, insanlığın ortak değeri olan medeniyetin gelişimine büyük katkılar sağlanmıştır. Cumhuriyet, Türk insanının ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış; O’nu modern dünyanın kavram ve değerleri ile tanıştırmıştır.
 
Ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için dünyadaki gelişme ve değişmeleri iyi tahlil etmemiz, bizi tek millet, tek devlet, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye devam etmeliyiz. Milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeye devam etmeliyiz. Cumhuriyetimizin mayasındaki bu birlik beraberlik ruhu, 94. yılını idrak ettiğimiz bu kutlu güne kadar hep var olmuş ve var olacaktır.
 
Sevgili Gençler; Cumhuriyetimizin en büyük sermayesi ve asıl gücü sizsiniz. Sahip olduklarınızın kıymetini bilmek için tarihimizi iyi bilmeli, kendinizi geleceğe hazırlamalı  hem kendi geleceğiniz, hem de toplumun geleceği için her zamankinden daha çok çalışmalı ve daha bilgili olmalısınız. Tarihin omuzlarınıza yüklediği yükü ancak sahip olduğunuz donanımla taşıyabilirsiniz.
 
Cumhuriyet, sadece Türk milletinin değil, bütün mazlum milletlerin umut ışığı; onların gıptayla izlediği ve örnek aldığı hareketin adıdır. Cumhuriyetimiz, ilk günkü heyecanıyla sağlam temeller üzerine yükselmeye, 2023 hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam etmektedir.
 
Üzerinde bulunduğumuz coğrafya tarihin her döneminde politik, stratejik ve ekonomik cazibe merkezi olmuştur. Bu nedenle zorlu bir coğrafyada yaşadığımızı asla unutmamalıyız. Yaşadığımız coğrafyada var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel şartı birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır. Aziz milletimiz gücünü ve bekasını sağlayan enerjisini birlik, beraberlik ve kardeşliğinden almaktadır.
 
Sahip olduğumuz kaynaklarımız, coğrafi konumumuz, düşmanlarımızın her zaman iştahını kabartmıştır. Özellikle son yıllarda Ortadoğu’da oynanan oyunlar, suçsuz insanların katledilişleri, göçe zorlanan insanlar, dost görünüp dost gibi davranmayanların hepsi bu bölge  ve ülke üzerinde iştahları kesilmemiş olan emperyalist güçlerin oyunlarıdır.
 
Ülkemiz dev adımlarla güçlenmeye, ekonomide, sanayide dünyanın en hızlı büyüme sağlayan ülkeleri arasına girmeye başladığında bu oyunlar artmıştır. Artık hem sinsice hem açıkça birçok senaryo hayata geçirilmeye başlanmış, bunu yaparken hem siyasi hem askeri hem içerden devleti yıkacak, ülkeyi parçalamaya yönelecek paralel devlet faaliyetleri aynı anda yürütülmeye başlanmıştır.
 
Bütün bu olup bitenler Türk milletini gerçek anlamda tanımayan, bu milleti kendi milletleri gibi zannedenlerin büyük yanılgılarını bir kere daha ortaya koymuştur ve koymaya devam edecektir.  15 Temmuz hain darbe girişiminde yüce Türk milletinin milli ve manevi benliğinin, vatan sevgisinin ne derece büyük olduğunu, bu millet içerdeki ve dışardaki her düşmana açık açık göstermiş ve bir daha bu millet ve vatan üzerinde oyun oynamak isteyenlerin akıbetlerinin ne olacağını herkese öğretmiştir. Bu aziz millet, vatanı, bayrağı ve ezanı için her zaman canını vermeye hazırdır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 92. Kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.
 
Vali Sarıfakıoğulları’nın konuşmanın ardından; resim, şiir, kompozisyon, satranç ve koşu yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Sarıfakıoğulları, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç ve Belediye Başkanı Aksu tarafından verildi.  
 
Giresun Sosyal Bilimler Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri tarafından okunan şiirlerle devam eden törende; Halk Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda 7 bölgeden halk oyunları gösterileri, Giresun Spor Lisesi tarafından hazırlanan gösteriler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sorumluluğunda karate ve taekwondo gösterilerinin ardından, öğrenciler tarafından oluşturulan kulede Türk Bayrağı açıldı.
 
Program, Vali Sarıfakıoğulları ve Belediye Başkanı Aksu tarafından selamlanan, merasim birliği ve okulların tören geçişiyle sona erdi.
 
Törene; Vali Harun Sarıfakıoğulları, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, mülki, adli, idari erkân ile siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
ETİKETLER : Cumhuriyetin 94. üncü Yılı İlimiz Giresun'da Görkemli Bir Şekilde Kutlandı bulancak haber giresun haber bulancak giresun Vali Harun Sarıfakıoğulları Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç Belediy
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi