GİRESUN CUMHURİYETİ SEVİYOR


Bu haber 2017-10-30 21:52:46 eklenmiş ve 1026 kez görüntülenmiştir.

Giresun Belediyesi Cumhuriyet Haftası kutlamaları programında yer alan ‘’Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü’’ binlerce Cumhuriyet Sevdalısının katılımı ile yapıldı.

Yeniyol Çotanak İlkokulu önünde toplanan her yaştan coşkulu kalabalık, Belediye Bandosu ve Fener Alayı eşliğinde Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun katılımı ile yürüyüşe geçti. İzmir Marşı eşliğinde Gazi Caddesi üzerine gelen gurup Atatürk Meydanı’nda yaklaşık 20 binin üzerine ulaştı. Her yaştan vatandaşın katıldığı Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü, Cumhuriyet’e olan bağlılığı bir kez daha göstermiş oldu.

Ellerinde Türk Bayrakları ile Atatürk Meydanı’nı dolduran kalabalığa hitap eden Belediye Başkanı Kerim Aksu; “Giresun Cumhuriyet’i seviyor, bende sizi seviyorum” diyerek sözlerine başlarken Giresun’dan Cumhuriyetin fotoğrafını verdiklerini belirterek, Cumhuriyet tutkunu Giresunlulara teşekkür etti.

Belediye Başkanı Kerim Aksu; “Bu akşam burada çok büyük sanatçılar yok, bu kadar insan sanatçı izlemeye gelmedi, Cumhuriyetine sahip çıkmaya geldi. Atatürk Meydanı bu akşam en büyük kalabalıklarından birini yaşıyor. Sizlere Cumhuriyetimize, Atatürk’ümüze sahip çıktığınız için çok teşekkür ediyorum. Bizim dedelerimiz Giresun işgal altında olmadığı halde geride ailelerini bırakıp Çanakkale’ye, Dumlupınar’a, Kütahya’ya, Afyon’a, Polatlı’ya Sakarya Savaşlarına gözünü kırpmadan gitti. Beş bin kişi gitti, iki yüz elli kişi sağ döndü. Söz Konusu Cumhuriyet ve vatan olduğunda Giresunlu’nun neler yapacağını bütün Türkiye biliyor. Osman Ağa ve Giresun Uşakları, Karazıpkalılar iki tane gönüllü alay çıkardılar. Bizim kanımızda, ruhumuzda Cumhuriyet. Bizim kalbimizde Ülke var, Vatan var, Atatürk var. En büyük teşekkürü sizlere ediyorum. Burada bir ikram yok , burada halk var, vatan sevgisi var, Cumhuriyet var, Atatürk sevgisi var. Biz vatanımızı seviyoruz, Atatürk’ümüzü seviyoruz, Cumhuriyetimizi seviyoruz. Biz halkımızı seviyoruz. Onun için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapıyoruz. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Başkan Kerim Aksu’nun konuşmasından sonra 15 dakika süren havai fişek gösterisi yapıldı. Atatürk Meydanı’ndaki şölen Belediye Konservatuarı sanatçılarının 2 saat devam eden konseri ile sona erdi.

 

 

ETİKETLER : GİRESUN CUMHURİYETİ SEVİYOR kerim aksu giresun belediyesi bulancak haber giresun haber Giresun Belediyesi Cumhuriyet Haftası kutlamaları programında yer alan ‘’ Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi