Bir varmış bir yokmuş


Bu haber 2017-10-29 10:11:18 eklenmiş ve 2607 kez görüntülenmiştir.

1966’da Bulancak Mahallesi Muhtarı Mehmet Yaşar’ın hacılıktan gelen aile büyüğü elbiseci İlyas lakabıyla 1924 den beri ticaretle uğraşan bugünün Bulancak Yaşarlar Grubu ve Kuyumculuk sektöründe çalışan 3. kuşak neslin büyüğü Hacı İlyas Yaşar’ı karşılama töreninden bir görüntüye bulancakhaber.net siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz.

 

 1966’da Ordu Perşembe ilçesi Yalı Köy Mevkii’nde Elbiseci Hacı İlyas Yaşar’ı hacılıktan gelişini karşılayan Bulancak’ın ilk ve tek Mahalle Muhtarı Mehmet Yaşar’ın karşılama programı bir varmış bir yok muş dedirtti. 1924 yılında Selanik'ten mübadele sonucu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye genelinde ve Bulancak’a yerleşen Yaşar ailesinin büyüğü Bulancak ilçesinin ilk esnaflarından Hacı İlyas Yaşar’ın hacılıktan gelişi ve karşılama programı görüntüsüne ulaştık. O dönemin Giresun’un ilk esnafı olan Hüseyin Eren’inde katıldığı (hala dayı çocukları) programın fotoğrafı bugüne adeta ışık tuttuğu görüldü. Bu günün Bulancak Yaşarlar Grubu ve Kuyumculuk sektöründe BEKO Bayiliği, İstikbal Bayiliği, BOSCH Bayiliği, Samsung Digital Plazalarla, İnşaat sektörü, Sigorta Acenteliği, Makine Konveyör Üretimi ile bölge halkına adeta bacasız fabrika olarak adlandıran Hacı İlyas Yaşar’ı ve beraberinde ki ebediyete intikal etmiş büyüklerimizi rahmetle anıyoruz. O günlerden bu günlere bölge halkına iş istihdamı sunan Recai ve Naci Yaşar’ın babaları Hacı İlyas Yaşar’a karşılama programı yapan Bulancak Mahalle Muhtarı lakabıyla Köse Mehmet o döneme tanıklık yapmış  olan bir diğer Giresun’un en büyük esnafı olan Hüseyin Eren’inde katıldığı program fotoğrafıyla adeta tarihe yolculuk yaptık. O döneme tanıklık yapmış diğer kişiler ise numaralandırılarak Halim Kaya, Ziraat Bankasının ilk memurlarından Aziz Adatepe Yaşarlar mağazasında tezgâhtar olarak çalışan Sebahattin Karamustafa ve Nizamettin Karahasan’ın tarih kokan fotoğrafı ile sizleri karşı karşıya bırakıyoruz. 1966’dan bu yana o fotoğraf karesinde sadece şu anda hayatta olan Bulancak Ziraat Bankası’ndan emekli Aziz Adatepe’nin yaşadığını biliniyoruz. Bu vesile ile hayatta olmayan değerli Bulancak’ın büyüklerini rahmetle anıyor hayatta o fotoğraf karesinden tanınanlar arasında tek sağ olarak kalan Aziz Adatepe’ye sağlıklı uzun ömürler diliyoruz.

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar böylesi eski ve tarih kokan hikâyesi olan unutulmuş fotoğrafları hikâyeleriyle birlikte bekliyoruz.

 

 

ETİKETLER : Bir varmış bir yokmuş Recai yaşar mehmet naci ilyas hacı elbiseci hüseyin eren halim kaya nizamettin karamustafa selahattin karahasan bulancak haber giresun haber giresun bulancak beko istikbal ilk m
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DİĞER haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi