47 yıl önce bugün Fındık Mitingi ve Bulancak.


Bu haber 2017-09-21 18:12:13 eklenmiş ve 2620 kez görüntülenmiştir.

Cumhuriyet halk Partisi tarafından organize edilen 3 gün sürecek 'Fındık İçin Yürüyoruz' mitingi 47 önce ki ilki Bulancak’ta yapılan fındık mitingini akıllara getirdi.

 

Ordu'dan Giresun’a yaklaşık 3 bin kişinin katılımı ile başlayan ve  3 gün süren 'Fındık İçin Yürüyoruz' mitingi aslında ilki Bulancak’ta gerçekleştiği o gün haberi yapan TRT Bulancak Temsilcisi Rıfat Cemal Konuralp’ın arşivinden bulancakhaber.net’e ulaştı. 26 Mayıs 1970 yılında Bulancak Meydanı’nda ilki gerçekleşen fındık mitingi CHP’nin 50 kilometrelik Ordu Giresun arası yapılan Fındıkta adalet yürüyüşü ile adeta taçlandı. Üç günde belirli aralarda Ordu'dan Giresun'a ulaşılan yürüyüşle Giresun Atatürk Meydanı’nda Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması ile son buldu. Tam 47 yıl önce Deniz Gezmiş’in önderliğini yaptığı Devrimci Öğrenci Birliği'ni temsilen Bulancak Meydanı’nda kürsüye çıkarak fındık üreticilerinin hakkını savunan konuşmayı yapan Bulancaklı hemşerimiz Taşkın Konuralp’in 26 Mayıs 1970 yılındaki konuşmasının resimlerine bulancakhaber.net eski basın mensubu Rıfat Cemal Konuralp sayesinde ulaşarak siz değerli okuyucularımızla paylaşmak istedik. TRT Bulancak Temsilcisi ve aynı zamanda bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar bu hak arayışına basın olarak katılmakla kalmayarak bölge halkının hak arayışında yanında olmak adına Ordu'dan başlayan Fındık’ta Adalet yürüyüşüne Giresun’a kadar bizzat yürüyerek katıldığını açıkladı.  Yürüyüş esnasında yaşananları sizler için görüntüledi. Fındık üreticilerine destek olanların tepki ve endişelerini sizlerle paylaşmak için Ordu'dan Giresun'a kadar yürümenin huzuru ve tarihe tanıt olanın ayrıcalığını yaşadığını belirtti.  Bu vesile ile de bu bilgiyi kendisi ile paylaşan ve kamuoyuna bir kez daha tarihe yolculuk yapmasında vesile olan Rıfat Cemal Konuralp’e çok teşekkür etti.                

 

 

47 yıl önce Deniz Gezmiş’in önderliğini yaptığı Devrimci Öğrenci Birliği'ni temsilen Bulancak Meydanı’nda kürsüye çıkarak fındık üreticilerinin hakkını savunan konuşmayı Bulancaklı hemşerimiz Taşkın Konuralp yapması bizleri oldukça heyecanlandırdı. Fındık için yürüyoruz mitinginde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında ise ilk Fiskobirlik kuruluşunda 2 güzel insanın Bulancaklı olması fındığın Bulancak için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkarttığı görüldü. 

 

 

 

ETİKETLER : 47 yıl önce bugün Fındık Mitingi ve Bulancak kemal kılıçdaroğlu chp bulancak haber giresun haber taşkın konuralp rıfat cemal konuralp
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi