BEKTAŞOĞLU’DAN FINDIKTA ADALET YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI


Bu haber 2017-09-17 06:08:58 eklenmiş ve 1161 kez görüntülenmiştir.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Pazartesi günü Ordu’dan Giresun yönüne doğru başlayacak olan ve 3 gün sürecek Fındıkta Adalet Yürüyüşü’nün asıl sahibinin fındık üreticisi olduğunu söyledi. “Fındık baronlarının ürünümüze biçtiği fiyatı reddediyoruz. Sesimizi yükseltince, tepkiden korktular, bazı önlemler aldıklarını açıkladılar. TMO’nun ürünün tamamını alacağını söylediler. Bu yeterli değil.” diyen Bektaşoğlu, mağduriyeti önleyecek yeni bir taban fiyat açıklanmasını istedi.

 “HALKIMIZI YÜRÜYÜŞE BEKLİYORUZ. BU PARTİLER ÜSTÜ BİR KONU”

Fındık üreticisinin kendilerine talepleri doğrultusunda böyle bir karar alındığını belirten CHP Milletvekili Bektaşoğlu yaptığı yazılı açıklamada, “gittiğimiz her yerde duyduğumuz üreticilerin şikayetlerini ve miting talebini Genel Başkanımıza ilettik. Genel Başkanımız da üreticiden gelen bu talebi değerlendirdi. Pazartesi günü ordudan başlayacak yürüyüşümüz, 20 Eylül’de fındığın başkenti Giresun’da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı mitingle sonlandıracaktır. Aynı zamanda ilk defa partimizin MYK toplantısını da Giresun’da düzenlenecek. Tüm bunlar partimizin fındığa verdiği değeri göstermektedir. Fındık ve üreticiye sahip çıkıyoruz” dedi.

CHP Milletvekili Bektaşoğlu şunları söyledi:  “Fındık bölgemizde üretilen milli bir gelir kaynağı. Bölgemizde 6 ilde 8 milyon insan fındıktan geçimini sağlıyor. Bütün tarım ürünlerimizin gelirinin toplamından daha fazla ülkemize döviz kazandıran bir ürün. Ama hükümet bu ürünü ve üreticisini yok sayıyor. Piyasada tekelleşen Ferrero’nun belirlediği 10 TL fiyatı kabul ederek açıklıyor. Şu anda fındık 8 TL’ye geriledi. Bundan sadece üretici değil, yerli sanayici, manavlar zarar görüyor, ülkemiz döviz kaybediyor. Fındıkta alımdan ihracata kadar geçen süreci kapsayan bir devlet politikası istiyoruz.Ama öncelikle TMO’nun açıkladığı fiyat yeniden değerlendirilerek, 14-15 TL bir fiyat açıklanmalıdır“

Miting ve yürüyüşün partiler üstü bir etkinlik olduğunu kaydeden Bektaşoğlu  “Giresun yönüne doğru sürecek olan yürüyüşe ve Çarşamba günü Giresun’da düzenlenecek olan fındık mitingine, fındık üreticileri başta olmak üzere; bölge halkını, STK’ları ve esnafları davet ediyorum.  Ekmeğimiz, emeğimiz, alınterimiz, göz nurumuz varlık nedenimiz fındığın hak kettiği değeri bulması için yürüyoruz. Halkımızı saflarımıza bekliyoruz” ifadesini kullandı.

 

 

ETİKETLER : BEKTAŞOĞLU bülent bulancak giresun bulancak haber giresun haber FINDIK ADALET YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi