Bulancak’ta öğrenciler ve veliler hem heyecanı hem de aynı zamanda korku yaşadılar.


Bu haber 2017-09-13 14:40:01 eklenmiş ve 1755 kez görüntülenmiştir.

bulancakhaber.net’de geçen sene okulların açıldığı hafta yaptığımız haber başlığı ve bugün aynı yerde okulların açıldığı hafta değişen hiçbir şeyin olmadığı görüldü. Öğrenci ve velilerin Uyum Haftası’nda heyecan ve korkuyu aynı zamanda yaşadığı görüldü.

 

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılının başladığı ve ilk haftada uyum haftası’nde 1. Sınıflara zil çaldığı hafta içinde hem heyecan hem de aynı zamanda öğrenci ve velilerin korkuyu aynı anda yaşandıkları objektiflerimize böyle yansıdı. Geçen sene okulların açıldığı hafta “Okullar açılmak üzere, çocuklarımızı mikroplardan koruyalım” başlıklı haberimiz öğrencilerin ve velilerin gözü önünde görüldü. Bulancak Barbaros ilkokulu ve şehir merkezi olan Okul önü şehrin ilçemizin adeta çöp toplama merkezi olduğu görüldü. 14.09. 2016 tarihinde yaptığımız haberin üzerinden bu gün 13.09.2017 tarihinde okul önünde ki çöp toplama alanı ve okul önünde ki yaya yolu üzerinde kendinden geçen madde bağımlısı genççe ambulans müdahalesi içimiz acıtarak tanık olduk. Her yıl sorunun aynı olması ve ilçemizi yöneten yetkililerin bu sorunu görmezden gelmesi ve çözüm bulamaması çocuklarımız kime emanet dedirtti. Bulancak Giresun’un en büyük ilçesi, fakat yetkililerin sosyal belediyecilik ve idareciliği neredeyse yok denecek kadar ilçe de görülmemesi halkıyla kucaklaşmaması en son yaşanan okul önünde ki yaya yolu üzerinde ki madde bağımlısının dramını gözler önüne serdi. Okulların uyum haftası ile açıldığı ve haftaya tam anlamıyla eğitim ve öğretimin başlayacağı çocuklarımızın okul yaya yolu üzerinde madde bağımlılarına müdahale etmek için bekleyen ambulans ekibinin durumu velileri ve öğretmenleri karşı karşıya bırakacağı görüldü. Giresun Milli Eğitim Müdürlüğünü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü başta olmak üzere Bulancak Barbaros İlk Okulu önünde ki çöp konteynırlarını ve yaya yolunu da öğrencilere, velilerine ve bölge halkının kullanımına bırakmasını istiyoruz. Önümüzde ki hafta eğitim ve öğretimin tam başladığı bu noktada yaya yolunu belirli saatlerde Okul servislerine terk etmesini okul önünde ki çöp toplama alanını kaldırmasını istiyoruz. Şehir içi trafiğinin da okul servisleriyle birlikte yoğunlaşacağını düşünecek olursak önümüzde ki hafta fazlasıyla tempolu ve sıkıntılı saatlerin şimdiden yaşanacağı ve buna göre yetkililerin önlemini mutlaka alması gerektiği görüldü.

 

bulancakhaber.net olarak her yıl bu okul kapsında yaşanan araç trafiği ve okul dibinde ki çöp yığını bu yıl da aynı şekilde sorun olacağı aynı zamanda bir de madde bağımlılarının buluştuğu bu yaya yoluna gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Bu konuda bu çalışmada Mahalle Muhtarının da mutlaka çalışmalara katılmasını ve denetlemeleri sık yapmasını bekliyoruz. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bulancak’ta öğrenciler ve veliler hem heyecanı hem de aynı zamanda korku yaşadılar bulancak haber giresun haber milli eğitim giresun barbaros ilkokul
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi