Sayın Kaymakam’ım sizin desteğiniz bu mu?

Bulancaklı yetkililer bir tiyatrosuna sahip çıkamıyorlar
Bu haber 2017-09-11 10:39:49 eklenmiş ve 1503 kez görüntülenmiştir.

“BULANCAK SANAT TİYATROSU” nihayet kiralık yer buldu haberimiz sözde kaldı. Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge ve Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’dan tutunda tüm ilçe yetkilileri bu sokak ta kalan BST için herhangi bir açıklama yapmıyorlar.   

 

30 yıldır karşılıksız emekleriyle kesintisiz perdelerini açan “BULANCAK SANAT TİYATROSU”  yetim ve kimsesiz olduğu belgelendi. bulancakhaber.net’in daha önceden yaptığı ve müjdelediği “nihayet kendisine kiralık bir yer bulabildi” haberinin de doğrulanmadığı bu geçen zaman diliminde halen sokaklarda kaldığı gerçeği bir kez daha ortaya çıktı.Bulancak Belediye Başkanlığı’na ait Belediye Çarşısı’nda ki BST’nun küçük odası özelleşmede nasibini almış ve satılarak sokakta bırakılmasına Bulancaklı yetkililer neden olmuş ve tiyatrosuna sahip çıkmamışlar. “BULANCAK SANAT TİYATROSU” nihayet kiralık yer buldu haberiyle sevinmiş ve bu haberi kamuoyu ile paylaşmıştık. Türkiye genelinde hiçbir ilçede hatta il de dahi böylesi bir tiyatronun olmadığı ve mevcut var olan BST’nun 30 yıldır karşılıksız emekleriyle kesintisiz perdelerini açtığını siz değerli okuyucularımızla yetkililerimizle paylaşmıştık. “BULANCAK SANAT TİYATROSU” bu başarılarının tesadüf olmadığını son yıllarda bireysel ve toplu halde ödüller alarak ve tamamen kendi kaynakları ve çabalarıyla geldiği noktada ne elini tutan ne de destek olan var mıdır dedirtti. Bu konuda da bulancakhaber.net her zaman böylesi bir kurum niteliği taşıması gereken ve bulunduğu il yada ilçenin gururu olmasını sağlayan “BULANCAK SANAT TİYATROSU”  ne yazık ki sahipsizdir. Özellikle Bulancaklı yetkililerden gerektiği kadar ilgi ve alaka görmediğini sokaklara terk edilmesinde en büyük neden olarak da artık çok net bir şekilde göstermek istiyoruz. Öyle ki geçen Şubat ayında sahnede devleşen ve Sadri Alışık Ödülü alarak başarısını taçlandıran “BULANCAK SANAT TİYATROSU”na Bulancaklı yetkililerin sahip çıkmadığı bu zaman içinde kendilerine yer gösterilmediğini üzülerek bir kez daha belirtmek istiyoruz. Tüm bu olumsuz yaşananlara inat bulancakhaber.net “BULANCAK SANAT TİYATROSU”nun sahipsiz olmadığına inanıyoruz.1987 yılında kuruluşundan bu yana var olma mücadelesi veren ve ilçemiz de birçok ilde olmayan her yıl gelenekselleşen Mürsel Gülmez Tiyatro topluluğuna neden sahip çıkılmıyor. Bulancaklıların karşılıksız emekleriyle kesintisiz her zaman perdelerini açıp oyun oynayarak  tiyatro sevgisinin yaygınlaşmasına sağlayan “BULANCAK SANAT TİYATROSU ”neden sahip neden yer göstermiyorsunuz.1987 yılında “BULANCAK SANAT TİYATROSU ”kurulmasına öncülük yapan Rahmetli Mürsel Gülmez’in ismini Kültür ve Turizm Bakanlığı Bulancak 75. İlçe Halk Kütüphanesi binasın da adını verecek ve orada çok amaçlı Tiyatro salonu olması sebebiyle yer gösterebilecek yetkili, sanattan anlayan ve sanata değer veren bir yetkiliye ulaşamayacak mıyız? Sözde “BULANCAK SANAT TİYATROSU” nün kurucuları arasında oyuncu ve CHP İl Genel Meclis üyesi Ömer Mustafa Yılmaz’ında bu konuda yetersiz kaldığına inanıyoruz. Daha geçen gün Kültür ve Turizm Bakanlığı Bulancak 75. İlçe Halk Kütüphanesi binasında Bulancak Muharip Gaziler Derneği’ne yer gösteriliyorsa bu binada Tiyatro salonu olması nedeniyle mutlaka “BULANCAK SANAT TİYATROSU”nda yer gösterilmelidir.  

 

Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge’nin geldiği ilk haftalarda yaptığımız haberde “önümüzde ki günlerde Bulancak kaymakamı Niyazi Ulugölge’nin bu zaman kadar yapılmayan bir çalışma başlatacağı ise konuşulanlar arasında yerini aldığı büyük heyecan yaşattığı vurgulandı. Bu heyecan verici gelişmenin önümüzde ki günlerde açıklanacağı öğrenildi” haberimizin ardından geçen zaman zarfında halen sokakta kalan “BULANCAK SANAT TİYATROSU”na neden bu binada bir yer gösterilmediğini bulancakhaber.net olarak soruyoruz. Hani nerde Niyazi Ulugölge’nin BST’na vereceği müjdeyi haber. Hani nerde “Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge’ den BST’na tam destek”

 

 

Sanat, bir milletin  yüksek uygarlık düzeyine erişmesi  için,   gereken merdivenin basamaklarından biridir. Bu amacın  sonunda, o ülkenin geleceği yatar.   Sanat, toplumdaki en önemli öğelerdendir. Sanata gereken değeri vermeyen milletlerin  sonu kötüdür. Atatürk; ‘ Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’  demiştir. Bu sözden, ulusun  temel yapısını sanatın ve sanatın kollarının oluşturduğunu anlıyoruz. Sanatsız bir ülke  ilerleyemez, içinde bulunduğu  çağa ayak uyduramaz ve böylelikle de diğer milletlerin  sömürgesi altına girmek mecburiyetinde  kalır. Her devlet, kendini tanıtma çabasını sanatla ortaya koyar.  Çünkü bir milleti başka milletlere tanıtan en güzel yol sanatta ilerlemesidir. Sanatta ilerleyen toplumlar aynı zamanda da gelişmiş toplumlardır. Eğer bir millet sanatı ile kendini başka milletlere anlatamazsa başka hiçbir biçimde anlatamaz.

 

 Sanata değer veren toplumlar aynı zamanda sanatçıya da çok değer verir. Onu toplum içinde çok ayrı bir yere oturtur. Bu yüzden yazımızın başlığından da anlaşılacağı üzere bir toplum sanata önem verdiği ölçüde yükselir ve gelişir. 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Sayın Kaymakam’ım sizin desteğiniz bu mu ? Bulancaklı yetkililer bir tiyatrosuna sahip çıkamıyorlar bulancak haber giresun haber niyazi ulugölge ömer mustafa yılmaz bulancak gresun
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi