Bulancak’ta “Sağlık” ararken “Sağlığımızı” kaybediyoruz.


Bu haber 2017-08-31 14:23:54 eklenmiş ve 2050 kez görüntülenmiştir.

Giresun’un nüfus bakımından en kalabalık ilçesi olan Bulancak’ta nöbetçi bırakılan 1 tane eczane sayısı 60 bin nüfusa yetersiz kalıyor.

 

 

Giresun’un en büyük ilçesi olarak övündüğümüz ve hatta nüfus sayısını çoğaltmak için çalıştığımız ilçemizde 60 binlere ulaşan ilçenin bir tane nöbetçi eczane olması vatandaşı çileden çıkarttığı görüldü. özellikle arife günü bu nüfus sayısının daha da arttığı dolayısıyla Giresun ve Bulancak’ta ki hastanelere giden hastaların ilçede ki tek nöbetçi eczane kapısında ve içerisinde sıraya girmesine neden olduğu bulancakhaber.net objektiflerine yansıdı. Bu konuda il ve ilçe sağlık Müdürlüğü acilen bir önlem alması ve nöbetçi eczane sayısını en az 2’ye çıkarmaları gerekmektedir. Giresun'un nüfus bakımından en büyük ilçesi Bulancak’ta 1 tane nöbetçi eczane bırakılması vatandaşları oldukça rahatsız etti.  bir ucunun Giresun sınırlarında diğer ucunun ise Piraziz sınırlarına dayana yerleşim alanı içinde tek nöbetçi eczane artık Bulancak’a yeterli gelmiyor. Özellikle gece bu yerleşim alanının büyüklüğü nedeni ile çoğu zaman hastaların ilaç almalarını ertesi güne bıraktıkları ve bu konuda oldukça rahatsız oldukları öğrenildi. Hastanedeki doktor sırasından sonra birde nöbetçi eczanede ilaç sırasında da beklemek zorunda kalan Bulancaklılar ilçelerindeki nöbetçi eczane sayısının arttırılmasını istediler. Nöbetçi eczaneye ulaşmakta zorlandığını belirten vatandaşlar “Bulancak artık büyük bir yer. Bu ilçeye nöbetçi eczanelerin sayısı yetersiz geliyor. İnsanlar eczane kapılarından nöbetçi eczanenin yerini arıyor. Ulaşım zor oluyor. Hastane yakınlarında ve şehir merkezinde eczaneler açık ama herkesin evi buraya yakın değil. Artık nöbetçi eczane sayısını 1 tane değil 2 tane eczane bırakılmasını istiyoruz. Herkesin araba yok. Her zaman olmuyor. Emanet araba, taksi ile gelenler var.

 

 

Bulancakhaber.net artık Bulancak ‘ta nöbetçi eczane sayısını en az 2’ye çıkarılması gerektiğini ve yetkilileri acilen bu konuda göreve davet etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bulancak’ta “Sağlık” ararken “Sağlığımızı” kaybediyoruz bulancak haber giresun haber eczane nöbetçi bulancak giresun
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi