Fındık üreticisi ve FERRERO A.Ş.


Bu haber 2017-08-18 10:03:19 eklenmiş ve 2023 kez görüntülenmiştir.

Ferrero, 1946 yılında İtalya'da kurulmuş olan çikolata ürünleri şirketidir. Çikolata üreticisi Ferrero, 2014 yılında tamamını satın aldığı Oltan Gıda'nın ismini 'Ferrero Fındık İthalat İhracat ve Ticaret A.Ş.' olarak değiştirmiş ve satın almıştır. Fındık ihtiyacının %90'ını Türkiye'den karşılayan şirket 19. fabrikasını Türkiye'de Fabrikasını Manisa şehrinde kurmuştur. Ferrero A.Ş bununla da kalmayarak bu sektörde özellikle fındık bölgesinde yüzlerce Ziraat Mühendisi ile sosyologları bünyesinde çalıştırmaktadır.

 

 

Fındık üreticileri ile birlikte diğer ürünlerindeki üreticilerle sayıları milyonları bulan çiftçilerin mesleki örgütleri Türkiye de Ziraat Odalarıdır. Türkiye Ziraat Odaları Merkezi ve bazı odaları çeşitli ürünler bazında bir seri açıklamalar yapmaktadırlar.  Bölgemizde fındık hasadının yaşandığı ve fındık fiyatlarının dip yaptığı bugünlerde bölgemizde bulunan Ziraat Odaları fındık konusunda herhangi bir açıklama yapmamaktadırlar.  Fındık üreticilerinin sorunlarına kürsü olmamakla birlikte bu konuda hiçbir açıklama yapmaması piyasada tekel oluşturma gayretinde olan Ferrero şirketlerine fındık üreticilerini boğdurmaktadır.  Daha geçen günlerde Ferrero’nun saha çalışmalarına ve etkinliklerine Ordu da katılan yetkililer bu konuda kafaları karıştırmıştır.

 

 

 

 

bulancakhaber.net olarak fındık üreticisinin temsilcilerinin Ziraat Odalarının olduğunu hatırlatmak isteriz.  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından TMO ‘sinin 21 Ağustostan itibaren Giresun yağlısı fındığı 10,50 TL’sından levant kalite fındığı da 10,00 TL fiyatlarla alımlara başlayacağı açıklamasına da Ziraat Odaları’nın nasıl baktığını ve bu konuda bir açıklama yapıp yapmayacağı da merakla beklenilmektedir. 

 

ETİKETLER : Fındık üreticisi ve FERRERO A.Ş. bulancak haber giresun haber giresun bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi