Acısu Şelalesi’nin sahipsizliğe sahip çıkanlar.


Bu haber 2017-08-12 12:04:28 eklenmiş ve 2559 kez görüntülenmiştir.

İklim değişikliği nedeniyle değil ama insan neden ile yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan kıyılarımızdan sonra şimdi de karşımıza Bulancak Acısu şelalesi sahipsizliğini sahiplenenler şelalenin yolunu kaptılar.   

 

 

Giresun Bulancak ilçesinde böylesi bir doğal şelaleyi gün yüzüne çıkartmaları gerekirken kendini bilmez kişi veya kişilerce şelalenin ana girişine kaya koyulması hiç de şaşırtmadı. Karadeniz derelerine sularına göz koyan bölgemizde var olan HES’lerin derelerimizi istila etmesi sözde koruma adına aldıkları dere ile insanların ve daha önemlisi hayvanların arasına beton duvar çekenler şimdi de doğal Acısu Şelalesini mi göz koydular. Bulancak ve bölge halkının bir zamanlar şelalenin altında yüzdüğü ve hemen önüne uzanan kayalık alanda piknik yaptığı Acısu Şelalesinin sahipsizliğe sahip çıkanlar tarafından el konulduğu görüldü. Derelerle aramıza duvar örenler şimdi sayılı kalan ve dere ile kucaklaşan bölge halkını yok sayarak şelalemize sahip çıktıkları görüldü. o bölgenin muhtarı başta olmak üzere bölge halkını deresine Acısu şelalesine sahip çıkmaya davet ediyorum. bulancakhaber.net WhatsApp Hattı’na gelen fotoğraf bu kadar da olmaz dedirtti.  Bulancak Acısu Şelalesi halkındır. Kamu alanıdır. Hiç kimsenin ne gücü nede hakkı vardır yolun kapatılmasına. Acısu Şelalesi girişine bırakılan kayanın hangi zihniyetle bunu kendinde hak gördüğünü çok merak ediyoruz. HES’ler derelerimize sularımıza göz koyarken böylesi doğal bir şelalenin önünü kapatmasını Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları Giresun Orman Bölge Müdürlüğü ve Giresun Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne şikâyet ediyoruz.

 

 

bulancakhaber.net böylesi doğal alanların kişilerin kendi yeri gibi kullanılmasına ve sahiplenmesine karşıyız. Bu alanların kamu alanı olarak kazandırılması ve çevresine yapılacak mesire alanlarıyla birlikte iç ve dış turizme açılmasını bekliyoruz.  

 

 

ETİKETLER : Acısu Şelalesi’nin sahipsizliğe sahip çıkanlar Türkiye Cumhuriyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları Giresun Orman Bölge Müdürlüğü Giresun Doğa Koruma Ve Milli Parklar
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer TARİH KÖPRÜSÜ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi