Bulancak genelinde Dere yataklarını ilaçlayalım


Bu haber 2017-08-03 16:00:38 eklenmiş ve 1390 kez görüntülenmiştir.

Bulancak Kesme tas Caddesi ve Stadyum çevresi sivrisinek ve dere yatağının pis görüntüsünden oldukça şikâyetçiler. Özellikle Mahalle sakinleri dere yatağı ve çevresinde sivrisineklerden geçemiyoruz mahalleli olarak çocuklar da oyun oynayamadığını bulancakhaber.net ihbar hattını arayarak bilgi verdiler.

 

Giresun Bulancak ilçesi Kemal Ulusu Caddesi ve Kesme taş Caddesi sakinleri adeta çöplük alanına dönüşen İncüvez Deresinin uzantısının dere yatağının, su kanallarının temizlenmemesi nedeniyle mahalle halkı sağlıklarından endişe ediyor. Kemal Ulusu Caddesi ve Kesme taş Caddesi Mahallesi sakinleri, kötü kokan ve sıtma hastalığına neden olan sivrisinekleri barındıran İncüvez Deresi sorununun çözülmesini istiyorlar.  özellikle Sıtma Hastalığına neden olan parazitleri barındıran derenin temizlenmesini isteyen halk, çocuklarının sağlıklarından endişe ettiklerini bulancakhabernet’ e bildirdiler.  İncüvez Deresinin adeta çöplüğe dönüştüğü ve bakımsızlığı da buna eklenince kendi kaderine terk edildiği çevreye kötü kokular yayması nedeniyle, mahalleli yaşadıkları bu duruma tepki gösterdiklerini yetkilileri göreve davet ettiklerini açıkladılar. Yaydığı kötü koku kadar görsel kirliliğe de neden olan dere yatağı salgın hastalık riskini de barındırıyor. Özellikle yaz aylarında sivrisineklerin meskeni haline gelen dere yatağı çevrede bulunan mahalle sakinlerine rahatsızlık verirken, yaşanan sıkıntılar karşısında Bulancak Belediyesinin bu konuya karşı duyarsız kalmamasını istediler. Konuyla ilgili bulancakhaber.net’in ihbar hattına konuşan ve yazışan mahalle sakinleri, özellikle akşam saatlerinde sivrisineklerin çoğalmasından ve kurbağa seslerinden uyuyamadıklarını belirterek, çocuklarının sıtma hastalığına yakalanmasından korktuklarını ifade ettiler.

 

Bulancak Kemal Ulusu Caddesi ve Kesme taş Caddesi Mahallesi sakinleri akşam saatlerinde artan sivrisineklerden balkona çıkamadıklarını ve sivrisineklerin ışıktan dolayı eve dolduğunu anlattılar. Mahalleli sorunlarının en kısa zamanda çözülmesini istediklerini açıkladılar. 

 

 

 

ETİKETLER : Bulancak genelinde Dere yataklarını ilaçlayalım bulancak haber giresun haber bulancak giresun incüvez
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi