Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok.

Kamusal alanı da kimseye rantta çevirmeye.
Bu haber 2017-08-01 08:17:49 eklenmiş ve 2049 kez görüntülenmiştir.

Türk Dil Kurumu Türkçe Sözlük (1998) kamusal kelimesini "kamuya ait" olarak tanımlamaktadır. Aynı sözlük kamu kelimesine birinci anlam olarak "hep, bütün" karşılığını vermektedir. Aynı sözlük, bu anlamın kullanıldığı bir örnek olarak Yunus Emre'nin şu şiirine yer verir: "Biz kimseye kin tutmayız / Kamu alem birdir bize."

 

 

Kamusal alan yurt genelinde olduğu gibi ilçemiz Bulancak’ta da üzerinde çok tartışılan hatta sosyal medya da ağza alınmayacak kelimeler yazıya dökülmeyecek şekilde hakaret tehdit içeren ifadeler edilmiş gündem oluşturmuştur.

 

Doğal olarak kavramların kendi tarihlerine ve parçası oldukları örgülere bakılmaksızın yapılacak bir değerlendirme düşünme eksik olacaktır. Bir başka açıdan, kavramlar insanlara sınırsız bir alan vermez. Ancak farklı şekillerde anlamanın mümkün olması, hiçbir biçimde bir kavramın metnin kuralsız bir alana ait olduğu anlamına gelmez. Yani her şey için bir ölçü vardır. Kimsenin geçemeyeceği bazı kesin sınırlar vardır. Tartışmaya katılan taraflar kamusal alanı, parçası olduğu tarih ve örgünün dışında kendi duruşlarına göre algılamaktadır. Bulancak ilçemizde bu konu kamu alanlarının yetkililerce kullananların takdirine bırakıldığı açıkça görülmektedir.  Halbuki kamusal alan, bir kavram olarak tarihe ve kuramsal örgüye ait olmaya işaret eder. Aslında sorunun özü kamusal alanda kimin ne yapabileceği değil kamusal alanın neresi olduğudur. Fakat bizim Bulancak ilçesinde bu alan kişilerin inisiyatifine bırakıldığı açıkça görülmektedir. İlçemiz Bulancak’ta gerçekten herkesi mutlu edecek kadar görülebilir bir kamusal-özel alan ayırımı var mıdır?  Şayet varsa bu alanları kimler nasıl kullanmaktadır. Ya da bu alanlar neye göre kişilere veya kişi verilmektedir. Böylesi kamusal alanın denetimi ve düzenlenmesi nasıl denetlenmektedir. İşte tam bu nokta da Bulancak ATATÜRK CADDESİ üzerinde ki “BULANCAK MEYDANI” işlevi adeta kişiye veya kişilerin kullanımına sunulduğu görülmektedir.

 

 

bulancakhaber.net olarak kimsenin ekmeğinde gözümüz yok. Ancak yaşadığımız Bulancak ilçemiz de Kamusal alanı da kimseye rantta çevirmeye niyetimiz hiç yok. Giresun Valimiz Harun Sarıfakıoğulları başta olmak üzere Bulancak yetkililerini göreve davet ediyoruz. Sosyal alanda bu kadar söz ve konuşulanlara yazılanlara kayıtsız kalmayarak bu konunun içine “BULANCAK MEYDANI” almanızı diliyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok Kamusal alanı da kimseye rantta çevirmeye Giresun Valimiz Harun Sarıfakıoğulları başta olmak üzere Bulancak yetkililerini göreve davet ediyoruz bulancak haber giresun haber
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi