Yılmaz; “Adı hastane, işlevi sağlık ocağı”

100 bin nüfusa hizmet verebilecek BDH “SAĞLIK OCAĞI” durumunda.
Bu haber 2017-07-05 14:33:22 eklenmiş ve 1363 kez görüntülenmiştir.

Bulancak İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Yılmaz, 25 milyon lira harcanarak 2 yıl önce hizmete açılan Bulancak Devlet Hastanesi’nin yeteri kadar hizmet verememesini eleştirdi.

 

 

Bulancak İl Genel Meclisi üyesi Ömer Mustafa Yılmaz: “Adı Hastane, işlevi sağlık ocağı” dedi. Bulancak Devlet Hastanesi’nin henüz iki yıl önce 25 milyon lira harcanarak hizmete açıldığını hatırlatan İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, bugün hastanenin ancak sağlık ocağı hizmeti verebildiğini iddia etti. Yılmaz yaptığı açıklamada “Birçok ilden daha büyük bir ilçe olan Bulancak’ta yaklaşık 100 bin nüfusa hizmet verebilecek olan devlet hastanesi ne yazık ki sağlık ocağı durumundadır. Devletin 25 milyon lira harcayarak yeni yaptırdığı devlet hastanesini atıl durumda beklerken ilçe halkı Giresun merkez ve komşu illerde sağlık hizmeti aramaktadır. Devletin milyon liralar harcayarak yaptırdığı yeni hastanede uzman doktorlar yetersiz, olanlar da gerekli müdahaleyi yapamamaktadır. Ayrıca ameliyathane, yoğun bakım üniteleri verimli hizmet verememektedir. Sağlık hizmetlerinin bu kadar geliştiği söylenen bir dönemde ilçe devlet hastanesinin bugünkü durumu içler acısıdır. Hastanenin işler hale gelmesi için uzman doktor ve personel açığının giderilmesi, teçhizat alımlarının yapılması ve alınanların da çalışır duruma getirilmesi gerekmektedir. Hastane öyle atıl durumda bırakılmıştır ki hastane güzergâhındaki yol bile çukurlardan ulaşımı zorlaştırmaktadır. İlçe halkımız bu kadar sahipsizliği, bu kadar ilgisizliği hak etmemektedir. Hizmetin en iyisine layık olan ilçe halkımız bu durumdan oldukça şikayetçidir”dedi.

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Yılmaz ; Adı hastane işlevi sağlık ocağı 100 bin nüfusa hizmet verebilecek BDH SAĞLIK OCAĞI durumunda bulancak haber giresun haber ömer mustafa yılmaz BDH
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi