Balonlu tıraş adeta ADALET in simgesi oldu

Altın Makas ustalarını tebrik ediyoruz.
Bu haber 2017-07-05 13:46:17 eklenmiş ve 2160 kez görüntülenmiştir.

Giresun Bulancak’ta en şeffaf ve en adaletli bir sınav yapıldığı bulancakhaber.net objektiflerine yansıdı. 


Yaşadığımız ortamda ve son  günlerde işe alımlarda yapılan sınavların adamına göre alındığı bir ortamda Bulancak Altın Makas Berber sahibi Gökhan Karamustafa tamamen mesleği için kişinin becerisi ve cesareti ile işe alındığını gösterdi.  Adeta işte bu iş böyle yapılır dedirten sınav da adaletli ve şeffaf yapılması objektiflerimize böyle yansıdı. Her ne kadar eski Berber Meslek gruplarında uygulanan geleneksel metot olarak ta görülse bugünün sınav sonuçlarında başarılı olanları değil de adamı olanın alındığı iş ortamında balonla tıraş adeta ADALET simgesi niteliği taşıdı görüldü. Bulancak Şemsettin Caddesi üzerinde ki Altın Makas sahibi Gökhan Karamustafa ve beraberinde ki Sadık Koyutürk ve Emin Kaya berber ustalarının karşısında haktan ve hakkaniyetten yana balon tıraşı sınavına giren Umut Karataş geleceğin berberi olabilir dedirtti.

 

Geçmiş zaman da eski berberlerin iş yerinde uygulanan geleneksel metotlar bugünlerde hala yaşatan Altın Makas’a bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar uygulanmaya halen devam ettikleri için teşekkür etti.   Berber çırağı olarak işe başlayan çıraklar, ilk traslarını balon üzerinde yapıyor. Çırakların işlerinde başarılı olmalarını sağlayan bu uygulamaları gören birçok çırak bugünlerde iş yeri sahibi olarak mesleğine devam ettiği öğrenildi. Berber mesleğinde de uygulanan bu metotlardan bir tanesi Altın Makas’ta balon tıraşını görüntüledik. Bu gün günümüzde uygulanan yöntemlerden birini uygulayan ve mesleğinde çıraklığa geçiş olarak belirtilen mesleğinin ilk deneyimini başarı ile geçiren Umut Karabaş ustalarının gözetimi altında berber koltuğuna bağladığı balonla başladı. Koltuğa Bağladığı balonu ilk önce tıraş köpüğü ile köpükleyen çırak daha sonra ise eline aldığı ustura ile tıraşa başlıyor. Ustasının eşliğinde balonu titizlikle tıraş eden çırak eğer balonu patlatırsa tekrar başka bir balon bağlayarak tıraşa balonu patlatmayana kadar devam ediyor. İlk seferde ustalarının talimatı ve iyi takip etmesi sonucunda başarıyla geçen Karabaş o anda içeride olan ve sıra bekleyen müşterilerinin yüzlerinde tebessüm oluşturdu.

 

 

Berber çırak alımında balonla tıraş adeta ADALET simgesi niteliği taşıdı görülürken bu eski ama ADALET’li uygulamayı devam ettiren Altın Makas sahibi Gökhan Karamustafa ve beraberinde ki Sadık Koyutürk ve Emin Kaya ustaları tebrik ediyoruz. 

 

 

ETİKETLER : Balonlu tıraş adeta ADALET’in simgesi oldu Altın Makas ustalarını tebrik ediyoruz bulancak haber giresun haber Gökhan Karamustafa ve beraberinde ki Sadık Koyutürk ve Emin Kaya
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi