Kaymakam Genç ve Başkan Görgülüoğlu ; bu evler kimin?

Kamu yararına kullanma esas olan bölgede YEŞİL-MAVİ ve BORDO renkler.
Bu haber 2017-07-04 10:40:43 eklenmiş ve 2989 kez görüntülenmiştir.

Piraziz Eğrice T’ler mevkiinde yapılan barakalar pardon 3 farklı renkte yapılan prefabrik “YALI EVLERİ” merak uyandırdı. 

 

Bulancak Piraziz ve bölge halkının kullandığı “Bu Kanun, deniz, tabii ve suni göller ve akarsu kıyıları ile deniz ve göllerin kıyılarını çevreleyen sahil şeritlerine ait düzenlemeleri ve bu yerlerden kamu yararına yararlanma imkân ve şartlarına ait esasları kapsar” kanun maddesinde ki yapılan bu evler kime ait olduğu merak uyandırdı.   Karadeniz de yazın kısa sürdüğü bir zamanda böylesi sıcak günlerde halen boş durması ve sahiplerinin kim olduğu kadar ne zaman içinde yaşam olacak kimler kalacak sorularının merakla beklendiği “YALI EVLERİ”  ne zaman yaşam olacak dedirtti. Hafta sonu bizzat gittiğimiz plajda ve orada bulunan çadırcılara sorduğumuz bu evlerin kime ait olduğu bilinmediği merakımızı daha da çoğalttı.   

 

 

Piraziz sınırları içinde Eğrice mevkiinde çadırlara istinaden daha güzel ve sevkle yapılmış olan YEŞİL-MAVİ ve BORDO renklerinde ki evler her ne kadar prefabrik yapılsa da buna ancak YALI EVLERİ denir dedirten üç evin kime ait olduğu merak uyandırmaya devam ediyor. Bu kadar sevkli ve özel olarak adeta denizin içine yapılan bu evlerin sadece önünde verandasının çok kısa olduğu ve denize uzanan iskelesinin neden yapılmadığı tek olumsuzluk olarak dile getirildi. Oysa hemen önünde deniz içinde ki kayalar iskele yapmaya çok müsaitken. bulancakhaber.net hafta sonu gittiği halk plajında kime sorsak bilmediği yeşil mavi ve borda renkte ki prefabrik yapılar iki katlı olup adeta Karadeniz’in içine yapılmışçasına görkemli bir şekilde objektiflerimize yansıdı. Her ne kadar mavi ve yeşil simetri dururken bordonun biraz ayrılmış olması simetriyi bossa da yandan bakıldığında aynı sırada durması göze güzel görüldü.

 

bulancakhaber.net bu kadar sevkli ve özel olarak adeta denizin içine yapılan bu YALI EVLERİN ’nin kime ait olduğunu kamuoyuna bilgilendirmek görevi düşüncesi de olup sormak ve öğrenmek istiyoruz. Bu konuda en yetkili kişi olarak Piraziz Kaymakamı Hamit Genç ve Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu’nu basın açıklaması yapmaya davet ediyoruz.

 

 

                                                                                                     7121

KIYI KANUNU

Kanun Numarası: 3621

Kabul Tarihi: 4/4/1990

Yayımlandığı Resmî Gazete: Tarih: 17/4/1990 Sayı: 20495

Yayımlandığı Düstur: Tertip: 5 Cilt: 29 Sayfa: 76

Bu Kanunun yürürlükte olmayan hükümleri için bakınız "Yürürlükteki Bazı Kanunların Mülga Hükümleri Külliyatı" Cilt: 2, Sayfa: 1339 t

 

BİRİNCİ BÖLÜM

 

Genel Hükümler

 

Amaç Madde 1 – Bu Kanun, deniz, tabii ve suni göl ve akarsu kıyıları ile bu yerlerin etkisinde olan ve devamı niteliğinde bulunan sahil şeritlerinin doğal ve kültürel özelliklerini gözeterek koruma ve toplum yararlanmasına açık, kamu yararına kullanma esaslarını tespit etmek amacıyla düzenlenmiştir.

 

Kapsam

 

Madde 2 – Bu Kanun, deniz, tabii ve suni göller ve akarsu kıyıları ile deniz ve göllerin kıyılarını çevreleyen sahil şeritlerine ait düzenlemeleri ve bu yerlerden kamu yararına yararlanma imkân ve şartlarına ait esasları kapsar.

 

 

vs….diye devem ediyor.

 

 

ETİKETLER : Kaymakam hamit Genç ve Başkan hüseyin Görgülüoğlu ; bu evler kimin ? Kamu yararına kullanma esas olan bölgede YEŞİL - MAVİ ve BORDO renkler bulancak haber giresun haber
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi