Ya diğer arsa temizlendi mi? Siz var olan tuvaleti ücretsiz yapın.

Bırakın artık betonlaşmayı, yeşil alan istiyoruz.
Bu haber 2017-06-12 10:21:05 eklenmiş ve 1828 kez görüntülenmiştir.

Sosyal Belediyecilik anlayışı içinde Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar Bulancak Merkez Orta Camii’nin yanında bulunan alan için “Bu alana camimize yakışır alanlar, tesisler ve ücretsiz tuvaletler yapacağız” açıklamalarını yeni kurduğu LED EKRAN  ile açıklaması şaşırttı. 

 

Bulancak Orta Camii’nde saten bay ve bayan tuvaletleri var. Çeşmeleri de var. Neden buraları halka açmıyorsunuz. Ayrıca tapusunu aldığınız alanda bir başka ve çoklu hissesinin de var olduğu biliniyor. geriye kalan bir diğer arsanın durumunun da ne olduğunu açıklarsanız bizlerde gerçekten mutlu olacağız. Bulancak’ın tam ortasında böylesi bir alanı betonlaştırmak yerine var olan tuvaleti ve çeşmeleri elden geçirerek halkın kullanımına açın daha doğru olmaz mı? Kazanılan yeni alanı yeşil alan modern bir şekilde caminin avlusuna katsanız daha doğru olmaz mı? Ayrıca Bulancak genelinde cami tuvaletlerinin çoğunda neden para toplandığını da ve toplanan paranın aylık ne kadar olduğunu ve nerelere harcandığını da merak ediyoruz. Bu konuda da İl Müftüsü Necati Oral ve Bulancak Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu’nu kamuoyuna bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Tuvaletlerin neden paralı olduğu ve neden ücretsiz olarak cami tuvaletlerini kullandırmadıklarını merak ediyoruz.  

 

 

bulancakhaber.net bölge halkını adına Bulancak’ın tam ortasında olan Orta Camiimizi yeşillikler içinde ve tuvaletlerinin ücretsizi bir şekilde hizmet vermesini istiyoruz.

 

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

5393 sayılı Belediye Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifim gerekçesi ile birlikte ekte sunulmuştur.

Gereğini saygılarımla arz ederim.

 

İhsan Özkes / İstanbul milletvekili

 

“Cami tuvaletlerinin belediyelerin kontrolüne verilmesi hem vatandaşın istediği zamanlarda hizmet almasına hem de tuvaletlerin temiz olarak vatandaşın hizmetine sunulmasının önünü açacaktır.

 

Cami tuvaletlerinin ücretsiz hale getirilip, temizlik işlerinin de bulundukları ilin belediye bütçesinden karşılanması, sosyal belediyecilik anlayışı ile temizliği temeline koymuş kültürel yapımızın amaçların uygun hizmet etmiş olmamızı sağlayacaktır.

 

 

5393 SAYILI BELEDİYE KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

 

Madde 1-

03.07. 2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

EK MADDE 1-Ttoplumun ibadetine açılmış ve ücretsiz girilen cami ve mescitlerde ki abdesthane ve Tuvaletler, temizlik, onarım, güvenlik ve bakım giderleri ibadethanenin bulunduğu ilin belediye bütçesinden karşılanır ve vatandaşa ücretsiz hizmet verir.

MADDE 3- Bu kanunun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4-Bu kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür. ”

 

Kaynak; http://www2.tbmm.gov.tr/d24/2/2-1884.pdf

 

 

 



ETİKETLER : Ya diğer arsa temizlendi mi ? Siz var olan tuvaleti ücretsiz yapın Bırakın artık betonlaşmayı yeşil alan istiyoruz İl Müftüsü Necati Oral ve Bulancak Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu İhsan Özkes / İstanbu
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi