BEKTAŞOĞLU: YOL TABELALARINDA GİRESUN İSMİ İSTEDİ


Bu haber 2017-06-08 08:56:12 eklenmiş ve 1499 kez görüntülenmiştir.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, karayolları güzergahındaki tabelalarda Giresun ismine yer verilmemesine sert tepki gösterdi. Bakan Ahmet Arslan’a çağrı yapan milletvekili ‘uygulamayı değiştirin” dedi.

“YAZILMAZSA KENDİMİZ YAZACAĞIZ”

Bu konuda Çarşamba günü TBMM’de konuşma yapan Bektaşoğlu, yönetmeliğin sadece bir mazeret olduğunu ve değişebileceğini söyleyerek “Giresun, Kurtuluş savaşına bağrından çıkardığı iki gönüllü alayla katılarak bağımsızlığımızın kazanılmasında, Cumhuriyetin kurulmasında etkin rol oynayan bir ildir. Adını tarihe yazdıran bir ilin tabelalarda adının olmaması kabul edilemez. Olmazsa biz kendimiz yazacağız.”.

SORU ÖNERGESİ DE VERDİ: “İNCİTİCİ, AYRIMCI BU UYGULAMA DEĞŞSİN” CHP Milletvekili Bektaşoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın yanıtlaması istemiyle aynı konuda bir de soru önergesi verdi.

Önergesinde, Ankara-Samsun-Ordu- Giresun ve Artvin, Rize Trabzon-Giresun arasındaki yol güzergahındaki tabelarda Giresun’un adının yer almamasının incitici, ayrımcı bir tutum olarak değerlendirildiğini ve tepkilere neden olduğunu vurgulayan Bektaşoğlu, “Nedeni ne olursa olsun bu uygulamanın değiştirilmesi ve her ilin ve ilçenin tabelasının sık sık yer aldığı bu güzergahlara Giresun ilinin de kilometre uzaklığını belirten tabelanın da yer alması gerekmektedir” dedi.

CHP Milletvekili Bakan Arslan’a şu soruları yöneltti:”

1-Ülkemiz karayollarında bakanlığınızın bir güncelleme çalışması var mıdır, bu çalışma periyodik olarak planlı biçimde mi, yoksa peyderpey müdürlüklerinizin keyfiyet ve inisiyatifiyle mi gerçekleşmektedir?

2-Karayolları güzergâhlarında sırasına göre en yakın ilçe, il ve ilk Büyükşehir'in adının yazılması kuralının değişmemesinin nedeni nedir? Bu uygulamanın ‘bir ilden sonra gelen bir diğer ilin tabelalarda yer alması” şeklinde değiştirmeyi düşünüyor musunuz?

3- Ankara –Merzifon- Samsun veya Artvin-Rize-Trabzon güzergahında kaç yön tabelası vardır ve bunlarda sayı olarak hangi il, ilçe ve büyükşehir ismi yazılıdır. Bu tabelalarda Giresun ilinin isim ve kilometre olarak yer almamasının nedeni nedir?

4-Tüm bununla birlikte karayolları güzergahlarında, aydınlatma direkleri, köprü, üst geçit, kavşak gibi alanlarda bulunan, siyasi ve ticari amaçlı; pankart, döviz, reklam panoları, tabela ve diğer tanıtım araçları, hem çevre kirliliği yaratmakta, hem de dikkat çekerek yol güvenliğini tehlikeye düşürmektedir. Bunların kaldırılması için bir tespit ve çalışma yapmakta mısınız?

 

ETİKETLER : BEKTAŞOĞLU : YOL TABELALARINDA GİRESUN İSMİ İSTEDİ milletvekili bülent bulancakhaber giresunhaber bulancak giresun
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi