Sivas Altınyayla İlçesi Tahtyurt Köyü adeta kaymakam yetiştiriyor.

bulancakhaber.net aynı köyden olan kaymakamları görüntüledi.
Bu haber 2017-05-26 08:49:04 eklenmiş ve 2455 kez görüntülenmiştir.

Her iki kaymakam Şarkışla'dan 1990 yılında ilçe olan Altınyayla (Sivas) İlçesinin Tahtyurt Köyünden Vatana millete hizmet etme aşkıyla ayrıldıkları öğrenildi.

 

Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’ün dediği gibi "Vatan sevgisi ona hizmetle ölçülür" 

 

"Millete efendilik yoktur; hizmet etmek  vardır; ancak bu millete hizmet eden milletin efendisi olur"

 

Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’ün sözlerini ilke alan bu iki güzel insan bu iki güzel kaymakam ailelerinin ve memleketimizin gurur tabloları olmuşlardır. İzmir Aliağa ve Manisa Kırkağaç ilçelerini Sivas Altınyayla İlçesi Tahtyurt Köyü’nden Bayram Yılmaz ve Cengizhan Yılmaz kaymakam olarak görev yapıyorlar. İzmir Aliağa İlçe Kaymakamı Bayram Yılmaz ve Manisa'nın Kırkağaç İlçesi Kaymakamı Cengizhan Yılmaz aynı köyden olup her ikisinin de kaymakam olması Sivas ve doğup büyüdüğü il ilçe ve köyünde önce ailelerinde daha sonra köy halkına büyük gurur yaşattığı öğrenildi. Geçen günlerde aynı köylü olan Kaymakam Yılmazlar sosyal alanda paylaşımlarını ve yaşamları başarılarla dolu olması sebebiyle bulancakhaber.net olarak bizlerde paylaşmak istedik.  Bulancak’ta daha önce ki yıllarda kaymakamlık yapması ve burada güzel çalışmalarda bulunması sebebiyle ele aldığımız bu güzel gerçek hayat hikayesi bizleri de gururlandırdı. Bulancak’ta son dönemlerin de yaptığı ve hafızalarda kalan “Şarapçı Recep” olarak tanınan insanın ailesi ile son geceyi tertemiz mis kokulu annesinin yanında geçirmesini sağlayan Bayram Yılmaz’ı anmak istedik.  Şarapçı Recep soğukta kış gecelerinde dışarılarda yatmanın ağırlığı ile onu alıp ailesi ile barıştırması temizleyip tertemiz ailesine teslim etmesi akıllara geldi. Yıllar sonra ailesi ile son gecesini bilmeden ailesi ile geçiren ve o gece yatağına yatan fakat bir daha uyanamayan Recep kardeşimi rahmetle anıyor bizlere hatırlattığı içinde kendisine teşekkür ediyoruz. Bu sebeptendir ki Bayram Yılmaz Bulancak halkı için çok önemli ve değerli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istedik. Sosyal alanda gördüğümüz bu güzel birlikteliği ve kendilerinin söylediği gibi köylüm kardeşim diyerek birbirlerine hitap eden Yılmaz Kaymakamlar memleketi Sivas Şarkışla ilçesi ve köy sohbeti yapmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşadıkları görüldü.  

 

 bulancakhaber.net sosyal alanda edindiği bilgiler ışığında her iki kaymakamı tanıyacak olursak şayet;

 

 

Bayram Yılmaz, Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram YILMAZ, 1966 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivas'ta tamamladı. 1986 yılında Ankara Üniversitesi  Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Manisa Kaymakam Adayı olarak başladığı Mülki İdare Amirliği görevine Konya - Derebucak, Erzurum - Şenkaya, Aydın - Köşk Kaymakamlıkları yaparak devam etti. Adıyaman ve Aksaray Vali Yardımcılığı da yapan YILMAZ, Giresun - Bulancak ilçesive Antalya - Konyaaltı ilçesi Kaymakamlıklarından sonra 20 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararname ile Aliağa Kaymakamı olarak atandı ve halen aynı ilçede görev yapmaktadır. 1 yıl süreyle İngiltere'de İngilizce eğitimi alan veAkdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesinde halkla ilişkiler ve tanıtım dalında yüksek lisans ve kurumsal iletişim - kurum kültürü konusunda da doktora eğitimini tamamlayan YILMAZ'ın çeşitli dergilerde yayımlanmış yazı ve makaleleri mevcut olup, halkla ilişkiler konusunda yayınlanmış bir de kitabı bulunmaktadır. İngilizce ve Almanca bilen Kaymakam YILMAZ, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 


Cengiz Yılmaz, 06.01.1981 tarihinde Sivas'ın Şarkışla ilçesinde doğdu.
İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra 1997 yılında girdiği Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F'den 2001 yılında mezun oldu.
2002 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Trabzon Kaymakam adayı olarak mesleğe başladı.
Daha sonra mülkiye başmüfettişi nezaretinde teftiş stajı, milli güvenlik akademisinde kamu diplamasisi kursu, Sincan kaymakamlığında kaymakam refikliği stajından sonra Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde Kaymakam vekili olarak görev yaptı. Ankara'da yabancı dil eğitimini müteakip bir yıl süreyle Almanya'da bulundu. Bu süre içinde Goethe Enstitüsünde dil eğitimi ve kamu kurumlarında idari yapı üzerinde incelemelerde bulundu. Yurtdışı dönüşü Şenpazar Kaymakam vekilliği görevinden sonra Kaymakamlık kursunu başarıyla tamamlayarak 17.04.2006 tarihinde Kastamonu - Ağlı Kaymakamlığına buradaki görevinden sonra 29.09.2007 tarihli müşterek kararnameyle Ağrı ili Hamur İlçesi Kaymakamlığına atandı, yaklaşık 2 yıl görev yaptıktan sonra 25.07.2009 tarih ve 2009-11095 sayılı kararname ile de Düzce'nin Kaynaşlı ilçesi Kaymakamlığını yürüten Cengizhan Yılmaz, 19.07.2013 tarihinde 2013/463 sayılı kararname ile Şanlıurfa Vali Yardımcılığı görevine atandı.

İçişleri Bakanlığının Müşterek Kararnamesi ile Kırkağaç Kaymakamlığına atandı.

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Sivas Altınyayla İlçesi Tajtyurt Köyü adeta kaymakam yetiştiriyor sivas şarkışla tahyurt bulancakhaber.net aynı köyden olan kaymakamları görüntüledi bulancak haber giresun haberi İzmir Aliağa İlçe Kaymakamı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi