İlk söyleşi Koza Tiyatro oyuncusu Bülent Mutlu ile gerçekleşti.

Mehmet Yaşar sordu, Bülent Mutlu cevapladı
Bu haber 2017-05-19 21:04:25 eklenmiş ve 2004 kez görüntülenmiştir.

18. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri’nde Koza Tiyatro oyuncusu Bülent Mutlu ile bulancakhaber.net bir söyleşi yaptı.

 

bulancakhaber.net; BST’ye bakışınız nasıl, sizin için ne ifade ediyor?

 

Bülent Mutlu; Her şeyden önce ben bir BST üyesiyim. Bu durum benim için hiç değişmeyecek. Bunun sorumluluğunu taşıyorum ve BST’nu en iyi şekilde temsil etmek için gayret ediyorum. BST benim tiyatro manasında baba ocağım. Bunun yanı sıra, BST bana göre tiyatro tarihine geçecek hatta ders olarak okutulacak bir başarı öyküsü.

bulancakhaber.net; Bulancak’ta tiyatro nasıl ve geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Bülent Mutlu; Bunu çok gözlemleme şansım olmuyor elbette. Ancak şunu söylemek isterim ki, Bulancak seyircisi İstanbul’da yok. En son oynadığımız iki oyunu Bulancak’ta oynasak eminim 1 ay boyunca kapalı gişe oynarız. Bulancak’ta müthiş, coşkulu bir seyirci var ve ben bunu hep gururla anlatıyorum. Bu bağlamda BST’nin ya da bir başka tiyatro oluşumunun Bulancak’ta başarısız olma olasılığı yok. Tiyatronun en büyük aktörü seyircidir. Çünkü, Bulancak’ta tiyatronun geleceği ya da geldiği nokta, ülke standartlarının çok üzerinde.

bulancakhaber.net; İstanbul’da tiyatroya dahil olurken zorluklar yaşadınız mı?

Bülent Mutlu; Kolay olmadı. Çünkü Anadolu’dan gelen oyunculara genelde iyi oyuncu gözüyle bakmıyorlar. Ben biraz inatçıydım bu konuda biraz da şansım yardım edince kendimi sahnede buldum. Ancak başlarda çok zorlandım. Çünkü tuluat tiyatrosunu bilmiyordum. Oyuncu arkadaşlarım çok iyi tuluat oyuncularıydı. Sahnede çakılıp kaldığım çok oldu. Hatta bir gün Şahin Ergüney’i arayıp, “abi ben bu adamlarla oynayamıyorum bu işi bırakacağım” dedim.

Şahin Abi bana “yaparsın pes etme” dedi. Bunu duymak bana iyi geldi. Gerçekten de oynadıkça tuluat yapmayı öğrendim. Şimdi zorlanmıyorum. Anlayacağınız Şahin abinin sayesinde oynuyorum şu anda.

bulancakhaber.net; Projeler var mı? Yeni oyunlar ya da sinema vs.

Bülent Mutlu; Bir kaç proje var. Arkadaşlarımın çoğu dizi ya da sinema filminde oynuyor. Haliyle bir şeyler geliyor. Fakat sektörde sözlerin bir önemi yok. Çoğu hava da kalıyor. Birçok projede çekilip çöpe atılıyor. İki filmde oynadım ben dahi seyretmedim nerede oldukları ne zaman gösterilecekleri bile belli değil. En doğrusu bunları olunca konuşmak.

bulancakhaber.net;  Bu yıl kaç oyun oynadınız nasıl geçti sezon?

Bülent Mutlu; Bu sezon iki oyun oynadım. “Eyvah arkadaşım karım oldu” ve “Orasını es geç” Gayet iyi komedi vodvil oyunlar. Benim için enteresan olan ise ilk oyunda “kabadayı Cevdet” ikinci oyunda “gay zeloş” karakterlerini oynamam oldu. Çok iyi bir deneyimdi. İnşallah seneye bu oyunları Bulancak’a da getireceğiz. Harun Gündoğdu ile konuşuyoruz.

 

bulancakhaber.net; BST’ye dönelim yeniden Mürsel Gülmez’i nereye koyuyorsun BST’nin macerasında.

Bülent Mutlu; Başımın üzerine koyuyorum. Mürsel Abi bana göre Bulancak’ın yetiştirdiği en önemli isimlerin başında geliyor. Bugün sizinle bunları konuşuyorsak onun sayesinde ben İstanbul’da BST’luyum dediğimde saygı ve ilgi görüyorum. Bunu rahmetli Mürsel abi ve arkadaşlarına borçluyum. Mürsel Gülmez tiyatro anlamında gıpta edilecek ve el üzerinde tutulacak bir yerde. Allah gani gani rahmet eylesin.

bulancakhaber.net; Konuklarınız Bulancak’ı ve festivali nasıl buldu?

Bülent Mutlu; Gayet mutlu ve memnun ayrıldılar. Sanırım iyi ağırladık. Salı akşamı oyunu izleyemediler maalesef. Burada dile getiremeyeceğim özel bir durum oldu. Bu yüzden çok değerli Bulancaklı tiyatro severlere bir özür borcum var. Böylelikle dilemiş olayım. Ama ben bunu telafi edeceğimin de sözünü vermek isterim.

bulancakhaber.net; Bulancak’ta oynamak ile İstanbul’da oynamak arasında bir fark var mı senin için.

Bülent Mutlu; Olmaz mı çok fark var.45 yaşında her gün karşılaştığın, seni tanıyan insanların karşısına çıkıp “gay” oynamak kolay değil. İstanbul’da seni kimse tanımıyor. Çok daha rahatsın. Sanırım bu sendromu atlatınca oyuncu oldum diyeceğim. Tabi bu işin magazin tarafı. Ancak ben Bulancak seyircisini çok seviyorum ve bir kaç oyunda olsa burada oynamayı arzu ediyorum.

bulancakhaber.net; Ferdi Akarnur ve Ali İhsan Bozdemir’le çalışmak nasıl?

Bülent Mutlu;  Ferdi Bey’le çalışmadım henüz. Sanırım yeni sezonda aynı dizide oynayacağız şu sıralar netleşecek. Ali İhsan Bozdemir’le her iki oyunda da birlikte oynadık. Müthiş bir oyuncu. Ondan çok şey öğreniyorum. Bazen oyunu bırakıp sahnede bir birimize bakıp kahkaha attığımız oluyor.12 yaşında omuzunda ayakkabı sandığı ile Zafer Diper’e gidip ‘’ben oyuncu olacağım’’ diyor. Bu hikâyesi bile çok şey anlatıyor ve beni çok duygulandırıyor. Gönül insanı ve iyi bir dost.  Allah’tan bir şey olmazsa uzun yıllar birlikte yürüyeceğiz gibi görünüyor. Biraz da temenni bu.

 

bulancakhaber.net; Son olarak Bulancaklı tiyatro severlere ve BST’ye bir mesajınız var mı?

Bülent Mutlu;   BST’ye mesaj vermek çok haddim değil açıkçası arkadaşlarım işlerini gayet iyi yapıyorlar. Ellerine yüreklerine sağlık alkışları bol olsun.

Bulancaklı tiyatro severlere söylemek istediğim bir şeyler var.

Her şeyden evvel çok değerli bir seyircimiz var. BST’nin bu günlere gelmesinde en büyük pay bana göre onların. Son festivali biraz sönük gördüm, açıkçası bu beni çok üzdü. Belki oyun seyretmenin dışında da biraz daha fazla destek olabilirler. Çünkü BST, Bulancak’ın en kıymetli çocuğu. Emin olsunlar ki bildiklerinin çok üzerinde bir değer var ortada. BST’ye emeği geçen herkese başta Rahmetli Mürsel Gülmez, Ömer Mustafa Yılmaz, Şenol Yaşar ve Harun Gündoğdu’ya ve bana göre en büyük değerimiz tiyatro sevdalısı Şahin Ergüney’e ve adını burada sıralamam mümkün olmayan abilerime, hocalarıma ve kardeşlerime bana bu onuru ve gururu yaşattıkları için teşekkür ederim. Bulancaklı ve BST’lu olmak tarifsiz güzel bir duygu. Ayrıca bulancakhaber.net’e ve diğer basın mensubu arkadaşlarıma da BST’ye ve tiyatroya yaptıkları katkı için teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

ETİKETLER : İlk söyleşi Koza Tiyatro oyuncusu Bülent mutlu ile gerçekleşti Mehmet Yaşar sordu Bülent Mutlu cevapladı bulancak haber giresun haber bulancak bst
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi