Balıkesir Altıeylül İlçesi’nde düzenlenen Süt Sığırı Yetiştiriciliği…

İş-kur ve İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü kursları devam ediyor.
Bu haber 2017-04-28 19:28:45 eklenmiş ve 2021 kez görüntülenmiştir.

Balıkesir İli Altıeylül İlçesi Ovaköy Mahallesi’nde Nisan ayında ikincisi düzenlenen “Süt Sığırı Yetiştiriciliği” kursları tamamlandı. 

 

 

Altıeylül ilçesi Ovaköy Mahallesi'nde Süt Sığırı yetiştiriciliği kursu ile; ilkinde 20, ikincisinde 18 kişi olmak üzere toplam 38 kadın çiftçimiz sertifika almaya hak kazandığı öğrenildi. Süt İneklerinde Döl Verimi, Damızlık seçimi, Sürü yönetimi ve kayıt tutma, Süt İneklerinde Bakım Besleme, Buzağılarda Bakım Besleme, Dana ve Düvelerde Bakım Besleme, Sığır Barınakları, Sağım Teknikleri, Süt Verimini Etkileyen Faktörler, Önemli Sığır Hastalıkları konularında kursiyerlere 40 saatlik eğitim düzenlenerek işinde uzman ve yetkililer tarafından sunuldu.   

 

 

Balıkesir İli Altıeylül İlçe Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Nilüfer Tink ve Veteriner Hekim Betül İvgin Uzan tarafından sunulduğu ve düzenlendiğini öğrendiğimiz kurs ile yetiştiriciler hem kazanımları ile daha doğru yetiştiricilik yapacakları hem de çeşitli devlet desteklerinde sertifikalı yetiştirici olmanın avantajlarından daha rahat ve kolay yararlanacakları vurgulandı.

 

 

İş-kur ve İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleşen kurslar başvurular dikkate alınarak gerçekleştirilen kursların talepler doğrultusunda devam edeceği ve Mühendis ve veteriner hekimler tarafından verilmeye devam edeceği öğrenildi.

 

 

 

bulancakhaber.net’in sosyal medya alanında Türkiye genelinde birçok haber gönderildiği ve haber edindiği bu çalışmalar ayrıca kişilerin eğitimle birlikte sosyalleşmesinde de büyük bir rol olduğunu belirtti. Sizin de fotoğraflarda gördüğü gibi sadece eğitimle kalmayan hanımlar kendi aralarında el marifetlerini de sergileyerek bir masa etrafında hoş sohbetle sosyalleşmesi objektiflerimize böyle yansıdı.

 

  

 

ETİKETLER : Balıkesir Altıeylül İlçesi’nde 2. düzenlenen Süt Sığırı Yetiştiriciliği İş-kur ve İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü kursları devam ediyor bulancak haber giresun haber bulancak giresun betül ivgin uz
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi