Bulancak iskelesinin tadı tuzu kaçtı?

Yakında Deli Dumrul gibi kapı koyarlarsa hiç şaşırmayın!
Bu haber 2017-03-29 02:04:07 eklenmiş ve 2668 kez görüntülenmiştir.

Bulancak iskelesi gün içinde ve özellikle hafta sonu bölge halkının 7’den 70’e her kesimin tur attığı ve nefes aldığı yer olarak gösteriliyor.

 

Bulancak’ın eski adamları gün içinde deniz kokusunu almak, yosun kokusunu hissetmek gün doğumu veyahut da gün batımını seyretmek üzere gün içinde en az bir defa olmak üzere mutlaka gidilen yer olarak bilinirdi. Bölge halkı deniz havası ve  iskele turu olmadan bir güne başlamazdı. Bulancak İskelesi ilçemizin bir zamanlar unvanı olan bir yer olarak gösterilirdi. Türkiye’nin en uzun iskelesi ve sembolü olmakla birlikte ucunda ki Türk Bayrağımızın dalgalanması önünde fotoğraf çektirmek bir ayrıcalıktı. Bulancaklı olup da İskeleyi ziyaret etmediğimiz günü günden saymazdık. Gelin görün ki Bulancaklı yöneticilerinin umursamazlığı, Giresun ilimizin en üst düzeyde ki idarecisinin bu duruma katılması ve görmemezliği “DELİ DUMRUL” hikâyesini hatırlattı.

 

 

bulancakhaber.net Genel yayın Yönetmeni TRT Bulancak Temsilcisi Mehmet Yaşar çok değil geçen sene Bulancak İskelesinin hemen dibinde doğal olan sahilimizde daha hiç el değmemişken objektiflere böyle poz vermişti. O günler çok eski değil geçen sene bu günlerde di. O günleri arar olmuş tarihten bir yaprak misali sanki yıllar geçmiş akıllarımıza yer etmiş gibi oluverdi. Hem de bu konuda defalarca haber yapmış tüm Giresun yetkililerini göreve davet etmişken Bulancak ilçesinin sahipsizliğine tanık olmuştuk bir kere.   

 

 

 

Geçen kış Karadeniz de yoğun yağış olmuş ve özellikle Rize bölgesinde sahilde büyük hasar göstermişti. İşte tam bu noktada sahil kısmında olan ve tehlike arz eden bölgelere denize uzanan “T” yapımına karar çıkmış bu doğrultuda da Bulancak Fatoğlu Un fabrikası ile Bulancak Sarayburnu arasına 17 ya da 18 “T” atılmasına karar çıktığı duyulmuştu. Sadece duyulmuş ama görmezden ve konuşulmazdan gelinen bu karar neden hayat bulmadığı şimdilerde daha iyi görüyoruz.

 

 

 

 

Bulancak’ta Giresun’da en güzel oyun oynanıyor. Çok değil 1 yıl önce ki fotoğraflarım ve oynanan oyun takdir sizin.

 

   

ETİKETLER : Bulancak iskelesinin tadı tuzu kaçtı ? Yakında Deli Dumrul gibi kapı koyarlarsa hiç şaşırmayın ! recep yakar hasan karahan karayolları bulancak haber giresun haber giresun valisi
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi