Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral’ı göreve davet ediyoruz.

Depo Cami’yi kurtarmak için çok geç kalınmış bir durum yok.
Bu haber 2017-03-22 00:37:03 eklenmiş ve 1885 kez görüntülenmiştir.

Bulancak İlçe Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu’nun Bulancak Depo Camii’nin hemen önüne yapılan Spor Kompleksi’nden haberi var mı?

 

Bulancak Şemsettin Mahallesi yolunun hemen yanında olan ve yol genişleme çalışması yapıldığında sadece Cami içine girecek kadar bir alan kalacak iken Depo Camii’nin İmam Raşit Sokak yoluna bakan alana yapılan Spor Kompleksi de neyin nesi dedirtti. Kaldı ki camii önünde çocukların bağırarak spor yaptığı bir alan veya seyir terası dediğiniz alanın sanki Karadeniz’i boydan boya gören bir yüksekliği var gibi algı yaratılması da kafaları karıştırmıştır. Bir tarafta Depo Camii bir tarafta ise İmam Raşit Sokak yolunun arasında kalan alanın camiden başkasına sunulması ne kadar doğru acaba. İmam Raşit Sokağı’nın diğer yanı yeşil alan olarak Belediye sınırları içinde olduğunu biliyor musunuz? Bu alanın Spor Kompleksi olarak kazandırılması ve bölge halkına sunulması daha doğru olacaktır. Ayrıca Özdemir Peker Caddesinin uzantısı olan ve arada kalacak olan yeşil alanın Bulancak Belediyesi Başkanlığı tarafından Spor Kompleksi olarak yapmış olursanız bölgenin bütünlüğü ve Caminin çevresinin modern bir yüzü olarak kazanılmış olunacaktır. En doğru çalışmada bunun olduğunu şu anda yapılan çalışmadan dönüşün çok mümkün olduğu açıkça görülmektedir. Bulancak Depo Camisi’nin cemaatinin Cuma namazlarında geniş avlusunda kuş ve su seslerinin yükseldiği vakit namazlarını huzurlu bir şekilde bekleyeceği bir alan olarak kazandırılmalıdır. İmam Raşit Sokak ile Şemsettin Mahallesi yolunun arasında ki alanın tamamen Cami alanı olarak ve alt sokak yolunun 1-2 metrelik yükseltilerek cami kotuna geleceği ve Depo Caminin cehresinin değişeceği açıkça görülmektedir.   

 

 

bulancakhaber.net olarak Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral’a sesleniyoruz. Bulancak Depo Camii’nin Şemsettin Mahallesi yolunun tam aksine yüzü İmam Raşit Sokak’a bakan yeşil alanın Camii avlusuna mutlaka dahil edilmesi, caminin su şadırvanının ve ağaçlandırılarak su ile kul sesleri arasında camiye sunulmasını diliyoruz. Şu anda yapılması düşünülen Spor Kompleksi’nin de tam karşısında ki yeşil alan olan Şehit Enver Erdoğan ile İmam Raşit Sokak yolunun uzantısı olan Şemsettin Mahallesi su toplama depolarına çıkan yola kadar yeşil alan olan bölgenin de bölge halkına sunulması daha doğru bir karar ve çalışma olacaktır. Bulancak Müftüsü Bahtiyar Taranoğlu’nu göreve davet ediyoruz. Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral’ı göreve davet ediyoruz. Çok geç kalınmış bir durum yok.  Cenaze namazı kılınacak Cuma Namazlarında çok daha fazla cemaati olacak günlerde geniş ferah bir alan kazanılacaktır. Bulancak Belediyesi tarafından yolun diğer tarafına spor kompleksi (spor aletleri, basketbol ve voleybol sahası), çocuk oyun parkı, dinlenme oturma grupları ile görkemli bir kompleks yapacağınızı umut ediyoruz. Geç kalınmış bir durum yok. Depo Camii’nin avlusunu olmadığını bir kez daha hatırlatıyoruz.

 

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni, TRT İlçe Temsilcisi Mehmet Yaşar, Bulancak Belediye Başkanlığı’nın Belediye Başkanı Recep Yakar’ın Depo Cami’sinin olmayan avlusunu daha da genişleterek kılınamayan Cuma Namazlarının daha geniş ve katılımın yoğun olduğu cemaatle namazlarını eda edecekleri bir cami avlusu sunacağını kazandıracağını düşünüyoruz. Böylesi rahat ve huzur dolu bir caminin karşı yoluna da düşündükleri anneler parkı ismi yerine ilçemizde birçok eğitim alanında yaptıkları ve eşinin yolunda yaptıklarıyla saygın yeri ve ismi olan SABİHA ÖZDEMİR hanımefendinin adı verileceği bir park yapmalarını istiyoruz.  

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral göreve davet ediyoruz Depo Camii kurtarmak için çok geç kalınmış bir durum yok bulancak belediye başkanı recep yakar ilçe müftüsü bahtiyar taranoğlu bulancak haber
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi