Sayın cumhurbaşkanım,

Bizler 115.000 mezun orta öğretim hemşire olarak bu mektubu sizlere yazıyoruz.
Bu haber 2017-03-21 19:53:55 eklenmiş ve 2104 kez görüntülenmiştir.

Sayın cumhurbaşkanım,

 

Bizler 115.000 mezun orta öğretim hemşire olarak bu mektubu sizlere yazıyoruz. Aramızda yıllardır atama bekleyen, yeni mezun olan, evli olan hatta vatani görevi askerliğini yapan her yaştan arkadaşımız var. Sesimizi duyurmak için çıktığımız bu yolda bizlerin beklentilerini, sıkıntılarını, sevinçlerini, hüzünlerini dinlediğiniz için teşekkürlerimizi borç biliriz.

 

Birçoğumuz sağlık meslek liselerine ortalama 400 puanlarla kayıt yaptırdık. Hepimizin tek derdi biran önce bilgi ve tecrübe ile mezun olup hastalarımıza kaliteli sağlık hizmeti vermekti. Lise yıllarımızda birçok sıkıntıya göğüs gererek yüzümüz ak bir şekilde mezun olduk. Bizler meslek derslerimizin kitaplarını kendi paralarımızla temin ettik, staj yapacağımız kuruluşları kendi çabalarımız sayesinde ayarlaya bildik, okullarımızda uygulama yapabileceğimiz maket veya materyaller bulunmadığı için kendimizi denek olarak kullandık. Staj dönemlerimizde son saatlerini yaşayan hastanın başında onun huzurlu olabilmesi için oturup sohbetimizi ettik, birçok bebek dünyaya geldiklerinde ilk gördükleri bizlerin gülen yüzü oldu. Pes etmedik her türlü maddi manevi zorluklara meslek aşkımız ile göğüs gererek bu onurlu bildiğimiz mesleğimizin yolunda ilerlemeye devam ettik.

 

Sağlık meslek liseleri sürekli öğrenci alımına devam etti, yetmedi özel sağlık meslek liseleri açıldı böylece mezun sayısı her geçen yıl artmasına rağmen yetersiz alım sayıları yüzünden atanamayan hemşire sayımız sürekli arttı.

 

Bizlerin en büyük derdi atama sayılarımız bu kadar mezuna göre çok az olması, lisans mezunu meslektaşlarımız ile sürekli bir ayrım içerisinde olmamızdır. Bizlere verilen eğitim ile üniversite kazanmamız pek mümkün değildi, tahmin ederseniz ki özel eğitim alabilmek içinde maddi imkânlarımızda yetersizdi. Tabi ki lisans mezunu meslektaşlarımız ile atama sayılarımız aynı olsun demiyoruz ama 7 kat fark olması da bizleri derinden üzüyor.

 

 KPSS sınavından alınan 85 üstü puanlarla bizler açıkta kalmaktan korkuyoruz, puanımız yüksek düşüncesi ile özel kuruluşlarda, puanımız düşük düşüncesi ile de kamu kuruluşlarında iş bulamaz olduk. Bizler butiklerde, marketlerde, restoranlarda, direksiyon başlarında çalışmayı değil gururla taşıdığımız mesleğimizi devletimize hizmet ederek sunmayı hak ettiğimizi düşünüyoruz.

 

Sayın cumhurbaşkanım, sesimize ses olun diplomalarımız elde, formalarımız dolapta durmasını istemiyor, devletimize, milletimize hizmet etmeyi canı gönülden istiyoruz. Bizler iş hayatının gerçeklerini çok küçük yaşlarda öğrenmiş hemşireleriz.  Rüya projesi olan Şehir hastanelerini taşeron hizmete vermek yerine, rüyası atanmak olan bizleri oralara istihdam edin. Fetö pisliğinin usulsüz olarak doldurduğu kadroları, Anadolu çocukları hakkı olan kadrolarını istiyor. Bizler inandık, sizlerde bizlere inanın ve hak ettiğimiz, yolunda mücadele verdiğimiz atama sayılarıyla bizlere istihdam sağlayın. Yüreği vatana hizmet için atan hemşire kardeşlerinizi sizlerden gelecek müjdeli haberler dışında hiçbir şey mutlu edemez, lütfen bizleri göz ardı etmeyin. İlginize, şimdiye kadar yaptığınız katkılarınıza teşekkür eder saygılarımızı sunarız.

 

 

 

 

ETİKETLER : Sayın cumhurbaşkanım Bizler 115.000 mezun orta öğretim hemşire olarak bu mektubu sizlere yazıyoruz recep erdoğan tayyip bulancak haber giresun haber
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi