Cevdet Cantürk’ten Milli Mücadele dönemi ve Cumhuriyetin ilk 10 yılı


Bu haber 2017-03-13 22:46:40 eklenmiş ve 2455 kez görüntülenmiştir.

TRT’nin sevilen ismi, program yapımcısı Giresun Sevdalısı bir zamanların fenomen program yapımcısı ve sunucusu Cevdet Cantürk yeni nesil gençlerin bir solukta okuyacağı ilk kitabını çıkarttı.

 

 

Deneyimli ve Televizyon seyircilerinin sevilen muhabiri Cevdet Cantürk Türk Mucizesini yani küllerinden yeniden doğan bir milletin destansı şahlanışını anlattığı kitap oldukça ilgi ve beğeni aldığı öğrenildi. Cantürk Milli Mücadele dönemi ve Cumhuriyetin ilk 10 yılını her kesimin kolay anlaşılan lirik bir dille ifade ettiği görüldü. PAROLA, ya istiklal ya ölüm kitabının özellikle çocukların ve genç yeni nesil ’in okuması için kaleme aldığını öğrendiğimiz Cevdet Cantürk, kitabının her evde mutlaka gereken kitaplar arasında ve hemen başucunda olması gereken tarihimize farklı bir ışık tuttuğu belirtildi.

 

Geçmiş dönemlerde TRT’de yayın yapan başarılı program yapımcısı ve sunucusu  “HABER ANADOLU” adıyla yaptığı programda Giresun ilimizi normal yayınların üzerinde hazırlayarak adeta Giresunlulara büyük jest yapmıştır. O dönem eski Giresun TRT Yurt Muhabiri İsmet Küçükbayrak ve Bulancak TRT Yurt Muhabiri Mehmet Yaşar ile Giresun merkez ve yaylalarında unutulmayacak bir program hazırlamış ve akıllarda kalan güzel bir çekim sunmuşlardır.

 

 

 

o dönemlerde Tarihe tanık ve belge niteliğinde hazırlanan bir programı Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya Giresun bölge halkı adına bir jest olarak TRT de Cebdet Cantürk sunmuştur. 

 

ETİKETLER : Cevdet Cantürk Milli Mücadele dönemi ve Cumhuriyetin ilk 10 yılı paralo ya stiklal ya ölüm bulancak haber giresun haber
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer TARİH KÖPRÜSÜ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi