Kaymakam Ulugölge, “BST grubunu büyük bir hayranlıkla izledim”

BST’su kendi sahnesi ve kendi seyircisi önünde performanslarıyla göz doldurdular.
Bu haber 2017-03-10 11:21:53 eklenmiş ve 1730 kez görüntülenmiştir.

BST oyuncuları “UYSAL YURTTAŞ PROJESİ” nın Gala’sı gerçekleştirdi.

 

 

Gala’ya davet edilen protokol’a sadece Bulancak Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Kütüphane Müdürü Haydar Yavuz, Atatürk Düşünce Dernek Başkanı Alptekin Kılınç ve Turizm Dernek Başkanı Leyla Kara’nın katıldığı görüldü.  Davet edilen diğer Bulancaklı yetkililerinin hangi gerekçe ile katılmadığı merak konusu oldu. Bulancak ismini Sadrı Alışık Ödül törenlerinde ödül alarak duyuran ve ilçemizin gururu olan Bulancak Sanat Tiyatrosu’nun perdelerini açtığı ilk oyunda ilçe yöneticilerinin davet edildiği halde oyunun ilk gösterimi Gala’ya katılmaması büyük üzüntü yaşattı.

 

 

Bulancak Sanat Tiyatrosu oyuncularının geçen haftalarda sahnede devleştiği ve rahmetli Mürsel Gülmez ’in hayallerinin ötesine taşıdığını haber yapmamızın üzerine ilk kez kendi seyircisi ve kendi sahnesinde perdelerini açmanın heyecanını hep birlikte yaşadık. 1987 yılında sahneye çıkarak hiç sahneden inmeyen ve bu günde “UYSAL YURTTAŞ PROJESİ” adlı oyun ile perdelerini açan BST’su kendi sahnesi ve kendi seyircisi önünde performanslarıyla göz doldurdular.

 

 

 

 “UYSAL YURTTAŞ PROJESİ” adlı oyun ile perdelerini açan BST’su oyuncuları hazırlanan oyunda tam bir ekip çalışmasını ortaya koydular. Sahne dekorundan ışıkçısına ve sahne seslendirmesine kadar tam bir profesyonel çalışma sergilediler. “UYSAL YURTTAŞ PROJESİ” oyunun Yazarı Hasan Öztürk, Genel Sanat Yönetmenliğini Hakan Alkan, Oyunun Yönetmeni Şenol Yaşar, Yönt. Yrd. Murat Tuncer Yavuz, Işık Onur Mutlu Memiş, Efekt Onat Karadeniz, Afiş-Dekor Yuduşen Konanç ve sahne amirinin Ömer Mustafa Yılmaz’ın yaptığı, oyuncularının ise Alaattin Çolakoğlu, Fatma-Harun Gündoğdu, Ebru Anapa, Haluk Azak ve Samet Dervişoğlu tarafından sahneye çıkarılan oyun büyük bir beğeniyle izlendi.  

 

Gala’ya katılanların beğeniyle izlediği oyunda geçen haftalarda ödül alan BST’su oyuncularının hemen ardından kendi sahnelerinde oyun çıkarmaları ve ekibinin bu işi ne kadar profesyonelce yaptıklarına bir kez daha göstermeleri başarılarının tesadüf olmadığını gösterdi. Giresun’dan katılan iki tiyatro grubunun da çiçeklerle oyun sonrası sahneye çıkması ve hem oyunlarını hem de Sadrı Alışık ödülünden dolayı BST’nu tebrik etmeleri takdir edildi. Hemen ardından oyunun sahne amiri Ömer Mustafa Yılmaz Bulancak İlçe Kaymakamı Niyazi Ulugölge’yi sahneye davet etti.  Ulugölge, BST grubunu büyük bir hayranlıkla izledim demesi Gala’ya katılanlardan büyük alkış aldığı görüldü. Kaymakam Ulugölge şöyle devam etti.  “30 seneden bu yana perdelerinizi açmanız gösteriyor ki, halkından aldığı destekle kemikleşen BST artık tek vücut olmuştur. Ben kendilerini performanslarından dolayı tek tek kutluyorum. Bu akşam umduğumuzun çok çok üstünde bir performans ile oyunumuzu seyrettik. Ayrıca Bulancak ilçesinin Sadrı Alışık ödülünü ilçemize kazandırmanız dolayı bir kez daha tebrik ediyor kutluyorum” dedi.

 

 

Öte yandan Gala’ya katılan bölge halkı ilçemizi yöneten ve davete katılmayarak böylesi bir tiyatro topluluğunu hangi mazeretle yalnız bıraktıkları merak konusu oldu. Gala gecesinde bir kez daha görüldü ki BST oyuncuları, Rahmetli Mürsel Gülmez ’in hayallerinin ötesine taşıdığı ve Bulancak Sanat Tiyatrosu oyuncularının sahnede devleştiğini kendi seyircisine bir kez daha göstererek ayakta alkışlandılar.

 

 

Son olarak ta oyun öncesinde fuaye alanında alınan Sadrı Alışık Ödülünü oyuncuların tanıtım alanında sergilendiği görüldü. Bu ödülü daha yakından görmek ve kendine has selamını vermek adına bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar, Sadrı Alışık ödülünü alan BST’nu tebrik etti ve tiyatro severleri selamladı.

 

 

 

ETİKETLER : BST oyuncuları UYSAL YURTTAŞ PROJESİ Gala’sı gerçekleştirdi Kaymakam niyazi Ulugölge BST grubunu büyük bir hayranlıkla izledim BST’su kendi sahnesi ve kendi seyircisi önünde performanslarıyla göz d
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi