Şifa Kaynağı Yeşil Yumurta tanesi 10-15 TL

Yumurtasında kolesterol yok vitamin değerinin 10 bıldırcın yumurtasına bedel
Bu haber 2017-03-10 01:18:19 eklenmiş ve 1901 kez görüntülenmiştir.

 




 

 

Recep Yayla dünyaca tanınan ve çok değerli olan yeşil yumurta üretimini sayılı bir şekilde Bulancak’ta kendi bahçesinde üretmeyi başardı.  

 

 

4 yıl önce aldığı civciv yumurtaları içinden tesadüfen bir tanesi araucana tavuğu çıkması sonucunda üretime başladığını bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’a anlattı. Şu anda 3. kuşak olarak nitelendirdiği araucana tavuğunun bu yıl horozunu da yetiştirmeyi başaran Recep Yayla tamamen saf yeşil yumurtlamaya ve üretime başladığını belirtti. Bulancak Acusu Caddesi üzerinde ki bahçesinde tamamen organik yemle beslenen ve tamamen saf araucana tavuktan elde ettiği yeşil yumurtayı Pazar indiremediğini söyleyen Yayla bulancakhaber.net’e kendini tanıttı.  4 yıl önce tesadüfen başlayan bir civciv hikâyesi şu anda Dünya da ırkı yok olma noktasında gelen araucana tavuğunu 5 tavuk 1 horoz yetiştirerek adeta üretime geçen Yayla bulancakhaber.net objektiflerine böyle yansıdı. Hedefinin ise 20 civciv olduğunu belirten Recep Yayla şu anda ancak isteklerini siparişle yetiştirebildiğini söyledi. Bunun içinde kendisini 0538 332 56 60 numaralı telefondan aranarak sipariş aldığını açıkladı. 

 

 

Araucana tavuk, yeşil Yumurta

 

 

Dünyada ırkı yok olma noktasına gelen araucana tavuklarının yumurtladığı yeşil ve mavi renklerde olan yumurtalar şifa dağıtıyor. Anavatanı Hindistan ve Amerika olan araucanaların çok çeşitli renkleri var. Süt beyaz, kahverengi, siyah ve kül rengi bunlardan bazıları. Amerika’da birçok ırkın birleşiminden meydana gelen bir tavuk cinsi olan araucananın küçük ve büyük boyları var ama en önemli özelliği, yumurta renginin yeşil tonlarında olması. Bilinen tavuklar gibi kuyruğu olmayan araucanaların ayakları da yeşil ve tüylü. Araucanaların etleri yağlı değil. Beyaz et sadece göğüs kısımlarında bulunuyor, diğer tarafları yağsız ve sert etlerden oluşuyor. Yumurtasında kolesterol yok ve vitamin değerinin 10 bıldırcın yumurtasına bedel olduğu iddia ediliyor. Aracuanaların tüyleri de aylık kesilip kullanılıyor.



Yeşil Yumurtanın Faydaları Nedir? 


 

Bu şifalı ve lezzetli yiyecek kabuğunun renginden ötürü birçok kişi tarafından ve özellikle çocuklar tarafından severek tüketilir. 


Yüksek oranda demir, çinko, kalsiyum, folik asit ve protein içerir. İçerdiği bu maddeler nedeniyle de sağlığımızı olumlu yönde etkiler. Örneğin yüksek oranda demir içermesi sebebiyle kansızlık yani anemi rahatsızlığını ortadan kaldırır. Kalsiyum içeriği sayesinde ise kemik ve dişlerin yapısını korur. 

Vücudun sağlıklı bir şekilde yaşaması için gerekli olan 13 temel besini içeriğinde bulundurur. 


Kalp dostudur, kalp hastalıklarından korunmaya yardım eder. Yumurta kasları güçlendirir, güçlü bir kas ve iskelet yapısına sahip olmamızı sağlar. 


Özellikle yaşlı kişiler için kas kaybını engeller. Göz sağlığının korunmasına yardım eder. 
Beyin fonksiyonlarını da geliştirir. Beyin zarlarını korur. Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır. 
Hamile veya emziren kadınlar için günlük besin ihtiyacının büyük bir kısmını karşılar. Osteoporoz yani kemik erimesini engeller.


Enerji verir. Gün içinde kaybedilen enerjinin bir kısmını karşılar. Uzun süreli tokluk hissi uyandırır. Hamile bayanlar da yumurta tüketmelidir. 


Özellikle gebelik döneminde bebeğin sağlıklı gelişimine destek verir. Günümüz hastalığı olan günümüzde sıkça karşılaşılan kanserden korunmaya yardım eder. 


Çocuklar da haftada 2-3 kez sabah kahvaltılarında bu şifalı yiyeceği tüketmelidir. 
Hipertansiyon yani yüksek tansiyonu kontrol etmeye yardım eder. 


Felç ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Kadınlar için meme kanserine yakalanma riskini azaltması da yumurta faydaları arasındadır.

 

 

ETİKETLER : Şifa Kaynağı Yeşil Yumurta tanesi 10 15 TL Yumurtasında kolesterol yok vitamin değerinin 10 bıldırcın yumurtasına bedel bulancak haber gresun haber recep yayla
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi