Kız kardeşimize, bacımıza başımızı öne eğdirdiler.

Sessiz çığlığın sesi İnci Zere oldu.
Bu haber 2017-03-08 23:50:51 eklenmiş ve 2715 kez görüntülenmiştir.

Ömür boyu korunmaya muhtaç ve başkalarının himayesinde yaşamak zorunda olan zihinsel engelli çocukların aileleri, hep kendilerinin ölümünden sonra zihinsel engelli çocuklarını bekleyen belirsiz gelecek endişesi ile yaşadıklarını çok iyi biliyoruz.

 

 

Ne yazık ki bu düşüncenin de ötesinde mahluk diyemeyeceğimiz bu embesiller, korunmaya muhtaç ve başkalarının himayesinde yaşamak zorunda olan zihinsel engelli çocuklarımıza cinsel istismarda bulunmaları ve göz koymaları insanlığımızın hayvansı dürtüden öte geçtiğini göstermiştir. Bulancak’ta sessiz çığlığa ses olan Bulancak Savaş Gazetesi Köşe Yazarı İnci Zere yaşanan bu çirkin olayı duyduktan hemen sonra kayıtsız kalamamış ve duyar duymaz sosyal medya hesabından yazarak kamuoyuna olayı duyurmuştur.  Kaleme aldığı yazıları ile Bulancak kamuoyunda gündem yaratan Zere'nin bu çirkin olayın aydınlanması adına yaptığı duyurunun ardından haber ulusal basında büyük yer aldı.  Engelli kız çocuğuna 2 yıl boyunca hayvansı dürtülerle yapılan zulmün ortaya çıkması sessiz çığlık olarak yorumlanırken, bu çığlık tüm Bulancaklıların başını öne eğdirmiştir. 

 

 

24 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşen olay gizli tutulmaya çalışılmış ve bir hafta boyunca gizlenmesi sağlanmış olsa bile olaydan bir hafta sonra Bulancak Savaş Gazetesi Köşe Yazarı Gazeteci İnci Zere'nin kalemine takıldı.

 

 

Aldığı duyumlar üzerine yaptığı araştırma neticesinde hiç vakit kaybetmeden 03.Mart.2017 tarihinde gece yarısı saat 02.12’de olayı sosyal medya hesabından duyurdu. Zere, kendisine gelen bir ihbarla duyduğu ve o anda yazdığı “ Bu gece yine çirkin bir olay duydum. Bulancak Kız Meslek Lisesi’nde Eğitim gören Zihinsel Engelli 16 yaşında ki bir kız çocuğuna, yaşları 44 ile 56 olan dört kişi tarafından tecavüz edildiği duyumları aldım. Olayın detaylarını yarın yazacağım. Bu defa hiç kimse bu mahlukları korumasın!”  sözlerinin ardında bu gün bu olay Türkiye‘nin önde gelen yazılı basını SÖZCÜ Gazetesi’nde yayımlandı. Yaşanan bu çirkin olay tüm Bulancaklıların yüz karası olarak tarihe geçti. SÖZCÜ Gazetesi’nde “Zihinsel engelli kıza 3 yılda 4 kişi tecavüz etti” başlıkla mahluk diyemeyeceğimiz bu embesiller Bulancak adını bir kez daha gündeme taşımış ve bizlerin kız kardeşi, bacısına başımızı öne eğdirmişlerdir.

 

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar bu sessiz çığlığa sessiz kalanlarda bu mahluk diyemeyeceğimiz embesiller kadar suçludurlar.

 

 

Bulancak Engelliler Derneği Kurucu Başkanı ve aynı zamanda Karadeniz Engelliler Federasyonu Kurucu Dernek Başkanı Mehmet Yaşar sessiz çığlığın sesi olan İnci Zere’yi ziyaret etti.  Kurucu Dernek ve Federasyon Başkanı Yaşar, 15 yıl kurucusu olduğu Derneğin böylesi bir olaya kayıtsız ve sessiz kalışını kabul etmeyerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sessiz çığlığın sesi olan İnci Zere’yi çalıştığı Gazetede ziyaret etti. Bu düşüncelerin bölgemiz de ki Derneklerinde aynı şekilde sessiz kalışını kabul etmeyen Yaşar, kamuoyunu bilgilendiren Bulancak Savaş Gazetesi Köşe Yazarı İnci Zere’nin Türkiye’de gündem oluşturduğunu böylesi yüz karası olayların bir daha olmaması için en büyük cezalar verilerek hiç olmazsa emsal alınacak en büyük cezaların Bulancak’tan verilmesini istediği söyledi. 

 

 

 


Yaşar, “O gün 8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi can verdiği bir mücadele de bu gün bu tarihte ilçemiz de yaşanan olay aynı değerdedir. 1857 de dokuma işçilerinin daha iyi çalışma isteği 2017 de daha güzel eğitim almak isteyen kız kardeşimizin sessiz çığlığına biz de ses olduğumuz belirtmek isteriz” dedi.

 

ETİKETLER : Kız kardeşimize bacımıza başımızı öne eğdirdiler Sessiz çığlığın sesi İnci Zere oldu bulancak haber giresun haber sözcü gazetesi savaş köşe yazarı
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi