Neşe; “Benim adımı yanlış koymuşlar”

Anne Emine; “Ömrümüz fakirlikle geçti evlat”
Bu haber 2017-02-09 23:30:18 eklenmiş ve 4032 kez görüntülenmiştir.

Neşe’nin neşesi kaçtı bir kere, Neşe ağrılarından kurtulup kendisini neşelendirecek bir yol arıyor.

 

 

 

Bulancak şehir merkezinde kirada oturan ve oturduğu ev satıldığı için başka bir eve kiraya geçen ve burada 2 yıl oturan Aygun ailesi şimdi yine oturduğu ev satılınca sahibi tarafından boşaltılması istendi. Anne Emine Aygün 24 yıl önce eşini kaybetmiş ve o günden bu güne 37 yaşında ki diyaliz hastası kızı Neşe ve 27 yaşında ki hayatını ablasına adayan Metin Aygün ile yaşam mücadelesi verdiği bulancakhaber.net objektiflerine böyle yansıdı.

 

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar diyaliz hastası Neşe Aygün’ün facebook’ ta ilif dokuduğunu ve satışa çıkardığını görünce bu işte bir terslik olduğunu düşünerek kendisini ziyaret etti. Neşe Aygün’ü evinde ziyaret eden Yaşar evde soğuk bir ortamda kömür kabuk olmadan yatağının içinde ısınmaya çalışan diyaliz hastası Neşe Aygün ile karşılaştı. Öyle ya çok iyi tanıdığı Neşe’nin ileri derecede diyaliz hastası ve engelli olduğunu çok iyi biliyordu.  Yaşar, Neşe’nin parmağını ve kolunu sallayamacak kadar gücü olmayan bir kızın nasıl olur da ilif yaparak satışa çıkardığını merak etti.  Bu nedenle tüm gerçekleri kendi gözüyle görerek yetkililerle ve kamuoyu ile paylaşma gereği duydu.  

 

 

Aygün ailesinin tüm geliri Neşe’nin aylık 930 TL engelli maaşı ve başka bir geliri olmadığını üzülerek öğrenen Yaşar, borçları çoğalan Neşe’nin evine destek olmak adına bir iş yapmaya kalktığını gördü. 72 yaşında ki annesi Emine Hanım kızı için bir dakika yanından ayrılmazken erkek kardeşinin de ablası için diyaliz ve başka diğer özel işleri için kardeşinin sürekli yanında olduğunu öğrendik. Bu nedenledir ki hiçbir sosyal güvencesi olmadığı adeta kendisini ablasına adadığını gördük. Tüm bunlara değil de ağrılarına daha dayanamadığını belirten Neşe, vücudunu hareket ettiremediğini ve en küçük bir sarsıntıda canı çıkarcasına eziyet gördüğünü söyledi.  Her ne kadar diyaliz için araç gelse de ona binemediğini çünkü şehir içinde çok gezdiğini ve diğer arkadaşları toplarken çok dur kalk yaparak canının acıdığını üzülerek anlattı.  Ailesinin diğer fertlerinin 6 milyara aldığı eski bir arabayla özel olarak gittiklerini bunun içinde sürekli eşten dosttan benzin parası borç aldıklarını dile getirdiler. Eski ama hemen sahile inerek en kısa zamanda hiç olmazsa az bir ağrı çekerek diyalize ulaştığını anlattı. 72 yaşında ki Annesi Emine, 27 yaşında ki erkek kardeşi Metin ve kendisi hiç başka bir güvenceleri olmadan 930 TL ile yaşam mücadelesi verdiklerini söylediler. Aygün ailesinin hemen orada küçük bir hesap yaparak borçlarını soran Yaşar, Aygün ailesinin ev kirasının 350 TL ve diğer elektrik, su ile 600 TL’ye ulaştığını öğrendi.  Şu anda ne kadar borcunuz var dediğimiz de ise; “eczaneye 300 TL, tüpçüye 375 TL (5 tüp), Mahalle Bakkalına 150 TL, birkaç arkadaşından 50+100+150+300 =600 TL genel borçları olduğunu bunun da genel de 2. 375 TL olduğunu ve nasıl ödeyeceklerini bilemediklerini anlattılar.  Tüm bu olumsuzluklara rağmen kardeşinin kendisi için işe giremediğini ve aile kuramadığı için çok üzüldüğünü belirten Neşe ağrılarının üstüne bunların çok ağır geldiğini söyledi. Bu durum karşısında yattığı yataktan ilif dokuyarak satmaya çalışan ve Mehmet Yaşar’a “benim adımı yanlış koymuşlar” diyen Neşe Aygün’ün lafı üzerine anne Emine Aygün ise “ömrümüz hep fakirlikle geçti evlat” diyerek içinde bulundukları durumu ortaya koydular.

 

 

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar, son iki aydan bu yana ağrılarının dayanılmaz olduğunu eskisi gibi hiç hareket edemediğini, canının çok yandığını anlatan Neşe Aygün kardeşimize Giresun ve Bulancak’ın ileri gelenlerinin, yetkililerinin, hayırseverlerin sahip çıkmasını istedi. Bu zaman kadar hiçbir yetkiliden yardım talep etmeyen Aygün ailesine Bulancak ve Giresun’un sahip çıkmasını istiyoruz.   

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Neşe ; Benim adımı yanlış koymuşlar Anne Emine Ömrümüz fakirlikle geçti evlat bulancak haber giresun haber hasan karahan vali giresun kaymakam niyazi ulugölge metin
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi