YENİ SOĞUK HAVA GELDİ, KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR


Bu haber 2017-01-30 20:54:06 eklenmiş ve 1341 kez görüntülenmiştir.

Balkanlar üzerinden gelen ve geçen hafta ilimizi etkisi altına alan soğuk hava dalgası yerini dün Sibirya üzerinden gelen yeni bir soğuk hava dalgasına bıraktı.

Geçen hafta Çarşamba akşamından itibaren başlayan ve aralıklarla devam eden yağış şehir merkezinde 30 santimetre, Seldeğirmeni Mahallesinin yükseklerinde 70 santimetre, Kayadibi Mahallesinde 70 santimetre, Cumhuriyet Mahallesinde 50 santimetre olarak ölçüldü.

Giresun Belediyesi karla mücadele ekipleri kar yağışının başlaması ile birlikte 24 saat çalışmalarını sürdürdü. Şehir merkezi, Kayadibi, Samanlıkkıranı, Cumhuriyet, Seldeğirmeni, Kavaklar, Çaykara, Yalı, Aydınlar, Küçükköy mahallelerinde ana yollar kapanmadan ulaşıma açık tutuldu.

Belediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, şehir sınırları içerisinde kapalı yol bulunmadığını ve ekiplerin 24 saat görev yaptığını belirterek, “Greyder, dozer, küçük kepçe ve özel donanımlı kar küreme aracı ile yolları açık tutuyoruz. Kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Bunun için açtığımız yolları tekrar açmak zorunda kalıyoruz. Ayrıca buzlanmaya karşı ekiplerimiz tuz ve solüsyonla yolları kontrol altına alıyor. Yaklaşık 200 kişilik kürek ekibimiz meydanları, yaya yollarını temizlemeye devam ediyor. Bu gün itibarıyla kapalı yolumuz bulunmuyor” dedi.

Belediye Başkan Vekili Yusufağaoğlu, kar yağışının Perşembe gününe kadar devam edeceğini dikkate alınarak, vatandaşların zorunlu kalmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları uyarısında bulundu.

Meteoroloji yetkilileri, Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgasının özellikle sahil kesiminde etkisini sürdüreceğini, olumsuz hava koşullarının Perşembe gününe kadar devam etmesinin beklendiğini ifade ettiler.

 

ETİKETLER : YENİ SOĞUK HAVA GELDİ KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR kerim aksu giresun belediyesi bulancak haber giresunhaber
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi