Doğal şartlarda ölen hayvanları ölümsüzleştiriyor

Bulancaklı Tahnit Ustası Kenan Özdemir
Bu haber 2017-01-11 19:28:43 eklenmiş ve 1858 kez görüntülenmiştir.

Bulancak Avcılar ve Atıcılar Derneği Kurucusu Kenan Özdemir tahit ustası olarak karşımıza çıktı.

 

32 yıldan bu yana Bulancak Avcılar ve Atıcılar Derneği Kurucusu Kenan Özdemir lakabıyla “DEDE” kenan Giresun Milli Parklar Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve Türkiye genelinde ki Milli parklar ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tanındığı ve iyi bir tahnit ustası olduğunu öğrendik. Normal şartlarda doğal olarak ölen ve koruma altında olan hayvanları Giresun başta olmak üzere Milli parklar ve birçok Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Bulancak’a gönderildiği öğrenildi. Bulancak Merkezde ki  Rahmetli Haluk Sarıgöl ve Muharrem Sarıgöl’ün mağazında Tahnik sanatını icra eden Dede Kenan Özdemir doğal şartlarda ölen hayvanları ölümsüzleştirdiği bulancakhaber.net objektiflerine yansıdı.

 

 

 

Dede Kenan Özdemir Giresun Milli Parklar Müdürlüğü’nün Şebinkarahisar’da kayalık yüksek alandan düşerek ölen CENGEL BOYNUZLU DAĞ KEÇİSİ’ni yavrusu tahnit ustasının elinde yapılarak ölümsüzleştirildi. Dede Kenan Özdemir’e gönderilen ve tahnit ustalığı yapılarak ölümsüzleştirilen hayvanlar gönderildiği kurumlar tarafından bulundukları Milli Parklar’da  veya Orman Bölge Müdürlüklerin’de sergilendiği öğrenildi.  

 

 

 

 

 

Dede Kenan Özdemir yaptığı sanatla koruma altında olan ve doğal şartlarda ölen hayvanları gelecek nesilerin görebilmesi için adeta onlara ikinci bir hayat verdiği görüldü.                                                                                                                                                                                                                   

 

 

Tahnit  ustası;


Normal şartlarda ölen hayvanın bozulmaması için yapılan birtakım işlemlerdir. Ölen hayvanın bozulmaması için belirli bir uygulama dahilinde, ölen hayvanın iç organlarının çıkarılarak, çeşitli kimyasallar uygulanarak çabuk bozulmayacak hale getirilmesidir. Bu işlem ölen hayvanı uzun süre koruduğu öğrenildi.







 

ETİKETLER : Doğal şartlarda ölen hayvanları ölümsüzleştiriyor Bulancaklı Tahnit Ustası Kenan Özdemir bulancak haber giresun haber bulancak giresun
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi