Koruma altına alınan çeşme yazısının Türkçe anlamı ne?

Vali Bey’in çeşmesi tamam. Sıra Terazi Çeşmesi’nde.
Bu haber 2016-12-04 22:30:42 eklenmiş ve 2157 kez görüntülenmiştir.

Bulancak’ta yetkililer ve idareciler mevcut çeşmelerimizi koruyamıyorlar yada suyunu akıtamıyorlar haberimiz üzerine hemen çalışma başlatan BULASKİ objektiflerimize böyle yansıdılar.

 

Mehmet Rahmi Bey Çeşmesi Giresun ilinin ikinci valisi olduğu ve 1925-1931 o günkü şartlarda kendi ismi ile yapılan çeşmenin günümüz şartlarında 2001 yılında tekrar yenilenerek bölge halkının kullanımına açıldığı bilgisini sizlerle paylaşmıştık.

 

Gelin görün ki daha eski ve tarihi bir çeşmemiz de aynı kaderi paylaşıyor. Suyu akmasken bir de kurnaları bile alınmış durumda görüntüledik. Tarihi olduğu ve Osmanlıca yazısı ile dikkatleri üzerine çeken bulunduğu bölgeye adı verilen TERAZİ ÇEŞMESİ’nı sıraya aldıkları öğrenildi.

 

BULASKİ - Bulancak Su ve Kanalizasyon İşletme Müdürlüğü usta başlarından Hüseyin Kırca başkanlığında Bulancak Mehmet Rahmi Bey Çeşmesi bakıma alındığı ve suyunun bağlanması ile genel olarak bakımının yapıldığı görüldü.bulancakhaber.net Genel yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar diğer ilçemiz için önem taşıyan ve koruma altında olduğunu açıkladığı Terazi Çeşme içinde önümüzde ki günlerde suyunun ve bakımının yapılacağını öğrenmemiz bizleri oldukça memnun etti. Kültür Bakanlığınca sözde koruma altına alınan Terazi Çeşmesi’nın çevresinin AKSA tarafından da bakıma alınması gerektiği ve bu konuda BULASKİ gibi hassasiyet gösterilmesi istendi.

 

Terazi Çeşmesi’nin üzerinde ki yazının açıklamasını da yetkililerce isteyen bulancakhaber.net yazının türkçe anlamının da yanına yazılması gerektiğini belirtti. 

 

 

 

 

ETİKETLER : Koruma altına alınan çeşme yazısının Türkçe anlamı ne ? Vali Bey’in çeşmesi tamam Sıra Terazi Çeşmesi mehmet rami gökçe bulancak haber giresun haber
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YEREL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi