Tek gazeteye verilen açıklama olmaz?..

Yöneticilerin ve İdarecilerin genele açıklama yapmaları gerekmektedir.!...
Bu haber 2016-12-01 11:40:15 eklenmiş ve 1284 kez görüntülenmiştir.

Bulancak genelinde Basın yok sayan yetkililer duyuracakları haberleri FACEBOOK’tan veya tek taraflı olarak basın açıklama yapması çok şaşırttı.  

 

Geçen hafta içinde Bulancak için önemli olan bir konu hakkında İktidar Partisi İlçe Başkanı bir  açıklamasını sadece bir yerel gazete sunması Siyasette bu iş böyle olmaz dedirtti.  Hiç olmazsa kendi bünyesinde oluşturduğu BASIN ile genele ve o bölge de yayın yapan tüm basın kuruluşlarına yazılı veya basın açıklaması yaparak sorunu ele alması ve bilgi vermesi daha doğru ve daha etik olacağı kanısındayız. Kısaca iktidar veya muhalefet yöneticileri ve idarecileri kamuoyunu ilgilendiren ve genel sorun olan bilgilendirmeleri ve haber olması gereken çalışmaları tek bir gazetede yayınlatamazsınız.

 

 

Sosyal Medya ile Bulancak’ta “Yaşananlardan haberiniz olsun” sloganı ile yayın hayatında var olan bulancakhaber.net bu konuda yetkililerin sadece bir yerel gazete de haber verme düşüncesinden kurtulması gerektiğini belirtti. İlçe İdarecileri ve yöneticileri tek taraflı haber verme lüksü olamaz diyen bulancakhaber.net Genel yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar bu konuda yaptığı açıklamada şunlara değindi. Yaşar, “ kamuoyunu ilgilendiren açıklamalarını yazılı veya sözlü olarak genele vermeniz gerekmektedir. Haber alma özgürlüğü ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmeme adına yetkililerin basın açıklaması veya yazılı basın bildirgesini tüm basın mensuplarına aynı şekilde vermesi ve çalışmalarını bu şekilde yapması gerekir.FACEBOOK tarafından veya kişisel internetlerden duyuruların haberler bu meslekle geçinen ve var olmaya çalışan meslektaşlarınızın sonu olacaktır. Ne değişti de şimdilerde hiçbir toplantılara veya aylık çalışmalarınızda basını çağırmıyorsunuz? Basına yer vermiyorsunuz? Soru cevapdan mı kaçıyorsunuz? Basına cevap veremeyeceğiniz bir soru ile karşılaşırız dan mı korkuyorsunuz?. Bu konuda Gireesun valimizi de göreve davet ediyorum. Önceden ilçelere yapılan ziyaretlerde bir şekilde haberimiz veya bilgi akışı oluyordu. Şimdilerde ise tesadüfen sizleri daha doğrusu makam aracınızı görüyoruz. Ayrıca bu konuda Giresun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bekir Bayram’ı göreve davet ediyorum” dedi.

 

 

Son olarak da aylardan beri Bulancak’ta yaşanan kaymakam krizini de eski Bulancak kaymakamı yeni Muğla Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine atanan Tayfun Elbasan’ın Sosyal Medya  aracılığı ile öğrenmiş olduğumuzu duyururuz.

 

 

 

ETİKETLER : Tek gazeteye verilen açıklama olmaz .. Yöneticilerin ve İdarecilerin genele açıklama yapmaları gerekmektedir !... bulancak haber giresun haber belediye valilik kaymakam tayfun elbasan hasan karahan giresu
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi