Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri bitiyor mu?

Bu yıl 30. yılına girecek olan BST’su sahipsiz mı kaldı!...
Bu haber 2016-11-18 23:21:24 eklenmiş ve 2026 kez görüntülenmiştir.

Bulancak Sanat Tiyatrosu'nun (BST) kurucularından, 17 Ağustos depreminde depremzedelere su ve erzak götürdükten sonra dönüş yolunda trafik kazasında hayatını kaybeden Mürsel Gülmez anısına düzenlenen “Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri” sona mı eriyor?.

 

Her geçen gün kan kaybeden ve en son Bulancak Belediye İşhanı’nda ki küçük odalarının ihalede kendilerine sorulmadan Belediye yetkililerince küçük bir odada var olmaya çalışan BST’nu hiç düşünmeden Bulancaklı bir kişiye satıldığı öğrenildi.

 

Bulancak Belediye İş Hanı binasında küçük odalarına dünyaları sığdıran Bulancak’ı Türkiye de ve yurt dışında adını duyuran  BST’su dışarıda kaldı. Bulancak Belediye Başkanlığı tarafından yapılan satış ihalesinde bir Bulancaklı’nın hayallerini satın aldığı ve sonrasında da başka bir Bulancaklı kişiye sattığı o küçük odanın kendilerine terk edilmesi istenilce o  küçük oda içinde bir anda kayboldukları görülen Bulancak Sanat Tiyatrosu sahipzilikten yok mu oluyor dedirtti. Oysa daha düne kadar “17. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri” düzenlenen Tiyatronun Bulancak ilçesinde bir odasını kendilerine çok gören Yetkililer acaba bu durumdan haberleri var mı?  dedirtti.

 

BST’nun TRT tarafından Yönetmenliğini Zühre Saral Gökağaç'ın yaptığı Belgesel’de BST kadar Bulancak’ta tanıtıldı. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), Bulancak Sanat Tiyatrosu'nun belgeselini yapmak üzere Bulancak'a gelerek bir devlet televizyonun ilk kez amatör bir tiyatro için belgesel çekimi yapması büyük heyecan yaşatmıştı. O zaman Bulancak ve Bulancak Sanat Tiyatrosu için büyük bir gurur kaynağı olan ve yaşatan BST şimdilerde nerde ne şekilde olduğunu bilen var mı? 


O dönemlerde Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri' için Bulancak'a gelecek olan belgesel ekibi festivalden de büyük katılımı görüntülemiş ve birbirinden değerli tayatro gruplarıyla ünlü Tiyatro oyuncularının festival yürüyüşü ile o günleri canlı olarak TRT’ye bağlanmıştı. Türkiye ve Dünya da Bulancak 17. Mürsel Gülmez Tiyatro Günlerini duyurulmuş haklı olarak gurulanmıştık.   

 

Bulancak Sanat Tiyatrosuna gönül vermiş hiçbir beklentisi olmadan sahnelerin tozunu yutmuş olan hepsi Bulancaklı olan güzel insanlar düşünülmeden yapılan ilk ihalede BST’nun hayallerini büyüttükleri küçük odasını satmış ve tek bir ilçe olarak Devlet Tiyatrolarından destek gören BST’na Bulancaklı yetkililer sahip çıkmamışlardır.  

 

Tüm bunlar yaşanırlen akılara şu sorular geliyor.

Bu yıl 18. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri düşünüldüğünü  gibi Bulancak cezaevi mevkisinden hareket edebilecek mı?  

Festivale kimler veya hangi sanatcılar katılacak bunun için çalışma yapan var mı?

Her yıl olduğu gibi yürüyüşe çeşitli tiyatro grupları ve sanatçıların katılacak mı?

Tüm bunlar düşünülürken ve akıllara bu sorular gelirken Bulancak Belediyesinin tek yapılacağını düşündüğümüz her halde BULANCAK MEHTERAN TAKIMI kurtarıcısı olacaktır. Düşünün  festival yürüyüşünün en önünde Mehteran Takımı iki ileri bir geri düşünmeden geçemiyoruz.  Çünkü Bulancak’ta daha yeni kurulmasına rağmen kendilerine ait Bulancak Özel İdare Binasında odaları ve Bulancak Belediyesi tarafından her tarafa resmi plakalı veya özel araçla her taraf gönderilen tam destek verilen Bir Mehteran Takımı var. Öyle ya daha neye gerek var değil mi?..

 

 

Öte yandan 17. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri’nde Bulancak Sanat Tiyatrosu Genel sanat Yönetmeni Şahin Ergüney’in son konuşmasını yaparak Ordu Üniversitesi Tiyatro Bölümü Öğretim Görevlisi Hakan Alkan’a devrettiği BST hepten mı sahipsiz kaldı dedirtti. Her yıl festivalimize yurt dışından tiyatrolar, yurt içinden tiyatro topluluğu katıldığı biliniyor. Bu tiyatro toplulukları ve gösteri gruplarının dışında bir ünlünün öncesinde konseri ve olmazsa olması Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği bir birinden değerli oyunların gösterildiği festivale katılacak mı dedirtti. Bir de Yurt dışından gelen gruplar ve bölgemizde ki Dernekların festival boyunca adını dahı Mürsel Gülmez veremediğimiz 75. Yıl Tiyatro Salonu’nda veya fuaye alanında sergileri ve gösterileri yapılabilecek mı? BST’nun çıtası bu kadar büyükken ve tamamını kendi özel girişimleriyle karşılanan hatta kimi sanatcıları ve grupları kendi evlerinde ağırlarken küçük bir odayı kendilerine çok gören yetkililer acaba bu yıl 30. Yılına giren BST ne kadar sahip çıkacak, el uzatacaklar dedirtti.

 

Sahi bu arada BST ne durumda, neler yapıyor. Nereye taşınacak?.nerdesiniz? Sizde  Onlarda Bulancaklı yetkililer gibi basın açıklaması yapmayı gerek mı görmüyorlar yada basını yok mu sayıyorlar. Geçen hafta bir tiyatro sahnelendi ve dün akşamda başka bir tiyatro, inanın basın olarak ne oyunlardan haberdar olduk nede afişleri gördük. Oysa sizin gibi Devlet Tiyatrolarından destek gören ve 30 .yılına giren kurumsallaşmış fakat ilçe idarecileri ve sivil toplum örgütlerinden yeterli destek görmesede bilmenizi isterim ki bulancakhaber.net her daim yanınızda ve internet gazetemiz emrinizdedir. Daha kültürel ve daha sosyal bir Bulancak’ta yaşamak ve yaşatmak adına çalışmalarınızı bizlerle ve okuyucularımızla paylaşın.

 

bulancakhaber.net olarak birlikte hareket edelim. Mürsel Gülmez’in heykelini yapalım. Gelin, Bulancak’a kültür merkezi açılması için elele verelim. Hiç yapamıyorsak mevcut 75. Yıl Halk Kütüphanesi Salonu’nun adını MÜRSEL GÜLMEZ TİYATRO SALONU yazdıralım. İlçemizde söz sahibi olan ve idareci olan her kim olursa olsun vizyon sahibi olmaya davet ediyoruz.

 

 

ETİKETLER : şahin ergüney hakan alkan bulancak belediyesi Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri bitiyor mu ? Bu yıl 30. yılına girecek olan BST’su sahipsiz kaldı !... bulancak haber giresun haber bulancak giresun
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi