Asker diğer bayramlardaki kutlamalara katılmayacak

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yılı 20 dakika surdu
Bu haber 2016-10-28 22:19:53 eklenmiş ve 1898 kez görüntülenmiştir.

Bulancak Jandarma Özel Harekat Taburu Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mete Demircan,İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Üstteğmen Cihan Gültekin Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıl dönümü dolayısıyla kılıçlarını kuşanarak her zaman gibi Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarında komutanlarımız yeni yerlerini bütün gözler üzerinde alarak kutladılar.

 

 

Bayramlarda ki  yeni düzenleme ilk olarak Cumhuriyetin İlanının 93. Yıldönümü kutlamalarında görüldü. Tüm yurtta olduğu gibi Bulancak’da da törenlerde  yeni uygulama bulancakhaber.net’ın objektiflerine böyle yansıdı.

 

 

Başbakan Tayyip Erdoğan, Adana AK Parti İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Resmi bayramlara yeni düzen getirilmesiyle ilgili konuşan Erdoğan şunları söyledi: "Bütün milletin malı olan 29 Ekim ve 30 Ağustos gibi törenlerin bütün yükü Silahlı Kuvvetlerimize yıkılmıştı. Tarihimizin bu önemli dönüm noktaları sadece askeri yönleriyle öne çıkartılmış, zorunlu resmi törenlere mahkum edilmiş, onun gerisindeki milli ruh ve heyecan geri plana itilmişti. Biz ulusal ve resmi bayramlarımızla mahalli kurtuluş günleri gibi bütün tarihi günlerin üzerindeki koyu resmi perdeyi ve askeri görüntüyü kaldırıyoruz. Son düzenlemelerle milli bayramlar, mahalli kurtuluş günleri ile Atatürk günleri kutlamalarının şekli değişti. Bundan böyle devlet töreni sadece 29 Ekim için yapılacak. Resmi geçit törenleri ise sadece 29 Ekim ve 30 Ağustos'ta yapılacak. Asker diğer bayramlardaki kutlamalara katılmayacak” dedi .

 

Bulancak’ta ki program doğrultusunda ön protokolda olmayan komutanlarımız hemen arka safta yerini alarak diğer bayramlarda olduğu gibi Türk Askerinin duruşuyla ve çok özel olan sadece bayramda taktıkları kılıçlı üniformasıyla birlikte komutanlarımız selam duruşları bulancakhaber.net’in objektiflerine böyle yansıdılar.

 

 

Ayrıca önceden bayramlarda Komutanlarımız askeri usulde çelenklerini görsel sunumlarıyla farklı bir heyecan yaşatan çelenk koymaları yeni programda olmayacak. Ayrıca günün anlam ve önemine binaen yapılan Jandarma komutanlarının yaptıkları konuşmalarda olmayacak.  Programda sadece üniformalı Jandarma Uzman Çavuş Mutlu Esen ile Polis Memuru Adem Mutlu Kaymakamlık Çelenk’ini birlikte düz bir şekilde taşıyarak görüldüler. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıl dönümü kutlamalarında şiirlerin okunması kaldırıldı. Polis ve askerimizin ayrı kurumsal çelenkleri artık Atatürk Büstü önüne bırakılmayacak. Sadace Bulancak kaymakamlığı ve Bulancak Belediye Başkanlığını’nın çelenkleri törenle yerini alacak.

 

Yeni yapılan program dahilinde ki Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıl dönümü kutlamaları Bulancak’da tam olarak 20 dakika da bittiği belirlendi.

 

 

Akıllarda ise arka tarafta ki Türk askerinin dik duruşu ve Tarihte eşine az rastlanan büyük bir zaferle sonuçlanan kurtuluş savaşımızın yeni ve güçlü bir Cumhuriyetle taçlandırılışının tam olarak 93. yılını kutlamlarında özel olarak giydikleri kılıçlı üniformaları ile güzelliği obejtiflerimize böyle yansıdı.

 

 

 

 

 



 

ETİKETLER : Bulancak Jandarma Özel Harekat Taburu Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mete Demircan İlçe Komutanlığı Üstteğmen Cihan Gültekin Asker diğer bayramlardaki kutlamalara asker katılmayacak Cumhuriyetimizin
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi