Doğankent'de Siyaset ve Bürokrat İşbirliği Sonuç Getirdi


Bu haber 2016-10-18 00:08:42 eklenmiş ve 1141 kez görüntülenmiştir.

 

Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Doğankent İlçe Başkanı Rüşan Özden’in ilçenin birçok sorununu çözmek için birlikte hareket etmeleri meyvelerini vermeye başladı.

İlçede 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlayan Giresun Üniversitesi Tirebolu Mehmet Bayrak Meslek Yüksekokulu (MYO)’nun ek binası Doğankent Veysi Akın Koloğlu MYO öğrencilerinin barınma sorununu ortadan kaldıracak Öğrenci Yurdu binasının yapımında Kaymakam Köroğlu ve Başkan Özden’in çabalarıyla sona yaklaşıldığı belirtildi.

Enerji Vadisi olarak adlandırılan ve üzerinde birçok Hidroelektrik (HES) barındıran Harşit Vadisinde, bölgenin kalkınmasında etkili olacak, HES işletmelerine nitelikli eleman temin etmek üzere ilk etapta Tirebolu Mehmet Bayrak Meslek Yüksek Okuluna bağlı olarak Doğankent MYO da “Elektrik Enerjisi Üretimi ve Dağıtımı” adı altında 1 adet program açılmış ve Doğankent İlçesini tercih eden üniversite öğrencilerinin kaliteli ortamlarda barınması için de öğrenci yurdu yapılması için çalışmalar başlatılmıştı.

Doğankent Kaymakamı Uğur Köroğlu ve AK Parti Doğankent İlçe Başkan Rüşan Özden, öğrenci yurdu sorununu çözmek için Doğankent ve çevresinde özellikle Harşit Vadisi üzerinde önemli HES yatırımları bulunan KOLİN A.Ş.  yetkilileri ile yaptığı görüşmeler sonucu şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu’ndan Doğankent ilçesine Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu yapımı söze almayı başardılar.

Kaymakam Köroğlu ve Başkan Özden, yurt sözünü aldıktan sonra GRÜ Rektörü Prof.Dr. Cevdet Coşkun’u ziyaret ederek mevcut MYO binasının üniversiteye devri ve MYO bünyesinde  “Alternatif Enerji Teknolojileri Kaynakları” adlı yeni bir bölüm açılması sözünü de alarak siyaset-bürokrat dayanışmasının en güzel örneğini sergilemiş oldular.

Göreve geldiği günden beri kurum ve kuruluş amirleri başta olmak üzere her kesimle uyumlu bir çalışma sergilemesi ile takdirleri üzerinde toplayın AK Parti İlçe Başkanı Özden konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Kaymakamımız Sayın Uğur Köroğlu ile birlikte ilçemize çok önemli bir hizmet daha kazandırıyoruz. Yüksekokulumuz için KOLİN A.Ş.'ye yaptıracağımız öğrenci yurdumuzun projesi Mimar Sayın Servet Kılıç tarafından hazırlanarak bizzat kendileri tarafından bizlere ulaştırıldı. Her ayrıntısı düşünülmüş bu mükemmel projeyi bizlere anlatmak için Ankara’dan özel olarak ilçemize gelen Mimar Sayın Servet Kılıç'a ve kısa sürede talebimize karşılık veren KOLİN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Naci Koloğlu'na ilçemiz adına çok teşekkür ediyoruz. Bir kaç ay içerisinde temelini atıp inşaatına başlayacağız.

 

Bu gelişme üzerine Giresun Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr Sayın Cevdet Coşkun’u makamında ziyaret ettik. İlçemize yaptıracak olduğumuz Yüksekokul Öğrenci Yurdu ve Yüksekokul Binasının Üniversiteye devri ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Önümüzdeki hafta bina üniversitemiz tarafından devralınacak. Ayrıca ilçemiz için çok önemli olan ikinci bölümümüzün (Alternatif Enerji Teknolojileri Kaynakları) önümüzdeki eğitim öğretim yılında açılacağının sözünü de sayın rektörümüzden aldık” dedi.

ETİKETLER : Doğankent Siyaset ve Bürokrat İşbirliği Sonuç Getirdi bulancak haber giresun haber bulancak giresun
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi