Yaşar; Konuralp adına Kara’ya kitabını hediye etti.

Bulancak seninle ne kadar gurur duysa azdır, Taşkın KONURALP
Bu haber 2016-10-11 17:14:58 eklenmiş ve 1559 kez görüntülenmiştir.

Bulancak’ın eski adıyla Pazarsuyu Köyü’nün değerli ve saygı değer mühterem ilk imamı Mustafa Konuralp’ın ve bir o kadar da değerli saygı değer mühterem annesi Fatma Konuralp’ın oğlu Taşkın Konuralp on elinde on marifet yaşantısına en son yazdığı kitabını Bulancaklılar buluşturdu.

 

Bulancak’ın değerleri arasında yerini alan eski Milli Boksörlerinden, Nakavt Kralı unvanlı, eski Boks Federasyonu Başkanı, İnşaat Mühendisi eski Devlet Mütahitlerinden, Türkiye de birçok bölge de resmi inşaatları yapan en son Ordu Merkez de Büyük Şehir Belediye binasını A’dan Z’ye tamamlayarak teslim eden, Ordu’nun adeta kısa zamanda mimarı yapısı ile simgesi olan binanın mütahidi Taşkın Konuralp “kuğuların Dönüşü” adlı kitabıyla Bulancak’ta.

 

bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni ve aynı zamanda TRT Yurt Muhabiri Mehmet Yaşar Bulancak’ın yetiştirdiği böylesi değerli şahsiyetin kitaplarını organize ederek Bulancak Özen Kitapevi’de YENİ ÇIKAN”  yazarların arasında özel olarak yerleştirildiği görüldü. özen Kitapevi işletme sahibi Ahmet Kara, böylesi değerli Bulancaklı yazarların kitaplarını iş yerimizde bulundurmak ve kitap severlerle buluşturmak bizleri de oldukça memnun ve mutlu ediyor dedi. Mehmet Yaşar ve Özen Kitapevi sahibi Ahmet Kara iş yerinde Konuralp’ın kitapları yeni çıkan yazarların kitap bölümüne birlikte yerleştirdiler.  

 

Taşkın Konurlap’ın kitabını Özen Kitaevi Yeni Çıkan kitaplar bölümüne yerleştiren Mehmet Yaşar, işletme sahibi Ahmet Kara’ya Konuralp’ın isteği ve Ankara da ki yoğun işlerinden dolayı gelemediğini için  Yaşar eliyle  Ahmet Kara’ya sunduğu hediye ettiği objektiflerimize böyle yansıdı.

 

 

Taşkın Konuralp’ın kitabının tanıtım bülteninden sizlere kitabın içeriğini sunuyoruz;

  

Taşkın Konurlap’ın  Kuğuların Dönüşü, Beleya Berioza adıyla üç kitap halinde yazılmış olan “nehir roman”ın ikinci kitabıdır. İlk kitap, HÜZÜN YOLDAŞIM 2014 yılında destek Yayınları'ndan çıkmıştır.

Kitapta 1900’lı yılların başından itibaren Türkiye’ye akın akın gelen (gazinolarda çalışmak için) Doğu Bloku kızlarından biriyle bir Türk arasında yaşanan dramatik aşk ilişkisi konu edilmektedir.

 

Geçmişi sol mücadele içinde geçen Türk'ün, yaşanan aşk ekseninde geçmişi sorgulaması ve Rus kızı Nataşa'nında yaşadıklarından etkilenerek kendi ülkesinde ki sosyalist uygulamayı sorgulaması bu romanda anlatılmaktadır.

 

Doğu Bloku olarak adlandırılan Coğrafyadan genç kızlar 1990’lı yıllarda akın akın Türkiye'ye geliyorlardı.  Para kazanabilmek için geldikleri bu hiç bilmedikleri ülkede pek çok acı ve hoyratlıkla  karşılaştılar.

 

Taşkın Konuralp kitabında Türkiye ile Rusya arasında yaşanan işte bu karşılıklı kırılmaya ışık tutuyor. 68 kuşağı bir solcu ile bir Rus kızının aşkından yola çıkan bu romanı dileyen tarih belleğine düşülen bir belge olarak da kabul edebilir.

 

 

 

 

ETİKETLER : Bulancak seninle ne kadar gurur duysa azdır Taşkın KONURALP Yaşar ; Konuralp adına Kara kitabını hediye etti bulancak haber giresun haber bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer MAGAZİN haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi