Ordu,Giresun ve Trabzon'un kardeş il olduğu, birinin diğerinden farklı olmadığı anlatıldı.

Cengiz Dilaver ; “Karlı Dağlar Anladı” Ordu,Giresun ve Trabzon'un kardeş il olduğu, birinin diğerinden farklı olmadığı görüldü.
Bu haber 2016-10-10 00:15:33 eklenmiş ve 1498 kez görüntülenmiştir.

Ordu Valiliği İl Kültür Müdürlüğü Sanat Merkezi TürkHalk Müziği Koro Şefi Cengiz Dilaver ile bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar Ordu'da bir araya geldi.

 

Ordulu Sanatçı Cengiz Dilaver ile bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar Ordu merkez de Karadeniz'in değerleri,kültürleri ve sanatsal yönü ile hoş sohbet ettikleri görüldü. Cengiz Dilaver Yaşar'a ilk şiir ve besteler “kitabı Karlı Dağlar Anladı” kitabının ilk baskısından hediye etti.

 

Cengiz Dilaver Giresun'da birçok sanatçı arkadaşı olduğunu özellikle rahmetli Mehmet Yüksel'in can dostu ağabeyim büyüğüm dediği bir kişi olarak andılar. Dilaver ve Yaşar tanışmaktan çok mutlu olduğunu belirttiler. Aslen Trabzon Sürmeneli olup Ordu'da hayatını devam ettiren ve Karadeniz sevdalısı Cengiz Dilaver Trabzon'un,Ordu’nun ve de Giresun'un kardeş olduklarını hiçbirinin diğerinden farkı olmadığını belirtti.

 

25 seneden beri bir fiil Ordu Sağlık Meslek Lisesi'nde İdare Şefi olarak çalışan ve emekli olduktan sonra da Ordu'da ailesi birlikte hayatını devam ettiren  cengiz Dilaver bir çocuk iki torun sahibi olduğunu anlattı. Cengiz Dilaver'in en büyük özelliği ise Türkiye'de hemSanat Müziği hem Türk Halk Müziği dalında besteleri olan çalip ve söylen ayrıca kitap haline getirerek şiirlerinin bestelerini orijinal bir şekilde müzik notalarıyla yayınlayan tek yazar olduğunu açıkladı. Öte yandan Cengiz Dilaver’in TRT’de   derlemeleri bulunduğu olduğunuda sözlerine ekledi.

 

 

 

Cengiz Dilaver  ilk şiir ve besteler kitabı “Karlı Dağlar Anladı” nın ilk baskısını bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’a imzaladığı ve hediye ettiği objektiflerimize böyle yansıdı. 

 

 

 

 

ETİKETLER : Cengiz Dilaver Karlı Dağlar Anladı Ordu Giresun ve Trabzon kardeş il olduğu birinin diğerinden farklı olmadığı anlatıldı bulancak haber giresun haber mehmet yaşar .
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi