Balkonlarına diktikleri şeftalı ağacının gölgesinde serinliyorlar

Köy havasını 3. Katta yaşıyorlar
Bu haber 2016-09-09 00:00:06 eklenmiş ve 2145 kez görüntülenmiştir.

Gülsüm ve Salih Hekim çiftti şehir merkezi’nde ki evlerinin 3. katında şeftali ve beyaz üzüm ağacını görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

 

 

40 yıllık evli olan Hekim çiftti evlerinin balkonunda adeta köy havasını yaşıyorlar. 60 yaşında Gülsüm hanım ve 62 yaşında ki Salih bey her sene balkonlarından Beyaz üzüm ve şeftalı ağaçından meyve toplayarak torunlarına yedirdiklerini açıkladılar. Bununlada kalmayan Hekim çifti maydanoz, çilek, biber yetiştirdiklerini de sözlerine eklediler.

 

 

15 sene önce Trabzon Vakfıkebir den Salih Hekim’in kardeşinin getirdiği beyaz üzüm tefeğinin binanın dibine diktiklerini beyaz üzüm tefeğinin şu anda Hekimoğlu Apartmanı’nın en üst kattına ulaştığını söylediler.  2. senesinde ürün veren ve özellikle binanın ilk üç katına kadar her katta 2. Senesinden sonra 15-20 kilo beyaz üzüm toplayan Hekim ailesi yıllık üzüm ihtiyacını buradan karşıladıklarını açıkladılar. 3 katta Mutfak balkonun üzüm ağaçı olan evin bir diğer balkonun da ise 4 yıl önce yedikleri şeftalı çekirdeğini balkon torağına gömen ve her geçen gün büyüyen şeftalı ağaçından da bu sene ürün almaya başladıklarını söylediler. Her iki ağaçtan aldıkları ürünleri torunlarına elleriyle yediren Gülsüm ve Salih Hekim çiftti şehir merkezinde torunlarına kendi ürettikleri meyveleri yedirmenin ayrıcalığını yaşadıkları görüldü. Gülsüm ve Salih Hekim çiftti 3. katta büyüyen ve balkona sığmayan şeftalı ağacını köylerinde ki evinin önüne dikme kararı aldıklarını açıkladılar.  Şu anda balkona sığmayan ve 5-6 şeftalı alan Hekim ailesi son kopartıkları şeftalı çekirdeğini 4 yıl önce ki gibi gömerek balkonda şeftalı ağacı yetiştirmeye devam ettiklerini belirtiler.

 

 

Gülsüm ve Salih Hekim çiftti şehir merkezinde torunlarına ve kendilerine köy havasını evlerinin dibine diktikleri ve son kata ulaşan üzüm tefeği ile balkonlarına diktikleri şeftalı ağacının gölgesinde ve serinliğinde yaşadıklarını gösterdiler.

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Köy havasını 3. Katta yaşıyorlar Balkonlarına diktikleri şeftalı ağacının gölgesinde serinliyorlar Gülsüm Salih Hekim bulancak haber giresun haber
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GERÇEK HAYAT HİKAYELERİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi