Boks Federasyonu Asbaşkanı Bulancaklı Onur Konuralp’ten ONUR’lu davranış

Boks; ülkemiz için yeni bir spor dalı değildir.
Bu haber 2016-09-08 21:47:09 eklenmiş ve 5599 kez görüntülenmiştir.

Bulancaklı Boks Federasyonu Eski Başkanı Taşkın Konuralp’ın oğlu, Boks Federasyonu Asbaşkanı Onur Konuralp, Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden onurlu bir şekilde istifa ettiğini görsel ve yazılı olarak açıkladı.

 

 

Geçen aylar içinde Giresun’a 30 yıl aradan sonra; Giresun 19 Eylül Spor Salonu’nda Türkiye Şampiyonası'nı getiren ve organizesine eden,Boks Federasyonu Eski Başkanı Taşkın Konuralp’ın oğlu, Boks Federasyonu Asbaşkanı Onur Konuralp, Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden onurlu bir şekilde istifa ettiğini yazılı olarak bulancakhaber.net’e iletti.

 

 

Boks Federasyonu Asbaşkanı Onur Konuralp’ın yazılı açıklaması şöyle;

 

 

"Bugün sizlerle kısa bir olimpiyat değerlendirmesi yapmak istiyorum, bu değerlendirmeyi kendi branşımla ilgili yapacağım. Yapacağım değerlendirmeler benim şahsi düşüncelerim ve tespitlerim olup, diğer yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımı bağlamaz.

Sonuçları hepiniz takip ettiniz. 6 kota, 0 madalya. Madalya elbette başarı veya başarısızlığın tek göstergesi değildir ancak çok önemli bir kıstastır.

Öncelikle şunu belirtmek isterim; bizim burada amacımız kimseyi kırmak veya kötülemek değildir. Ancak boksta bir değişim şarttır. Amacımız da bu hususa dikkat çekmektir. Koltuklar ömürlük değil, mutlak suretle başarıya endeksli olmalıdır düşüncesindeyiz.

Boks; ülkemiz için yeni bir spor dalı değildir. Yaşadıkları maddi olanaksızlıklara rağmen göğsümüzü kabartan ağabeylerimizle son derece başarılı dönemler yaşadık. Boks o ağabeylerle tüm vatandaşlarımızın kalbinde taht kurmuştu. Ancak son 10 yıldır yaşanan başarısız neticeler sebebiyle hak ettiği ilgiyi göremeyen bir branş haline geldi. Bahsettiğim bu değerli ağabeylerimizin, Sayın Bakanımızın da söylediği gibi “yeniden sahaya çıkma” kardeşlerimizle el ele verme zamanı gelmiştir. Yeni, tüm camiayı kucaklayan, liyakatli bir yönetimle boks hak ettiği yere yeniden gelecektir. Bu kesinlikle bir hayal değildir.

Spora Devlet’in çok büyük maddi ve manevi olanaklar sunduğu bu dönemde; 80 milyon nüfuslu güçlü bir devlet olan Türkiye, boksta geçmişi ve başarıları olmayan ülkelerin bile gerisinde kalmıştır. Çok zorlu bir süreçten geçerken milletinin iradesiyle tüm zorlukların üstesinden gelmeyi başaran Türkiye’nin bu sonuçları hak etmediği aşikardır.

Başarısız sonuçların sorumlusu, camiamızın çok iyi bildiği üzere yönetim şekli itibarıyla tek başına federasyon başkanıdır.  Şahıslar ile kişisel hiçbir sorunumuz yoktur ve olamaz. Ancak yönetim şeklini doğru bulduğumuzu da maalesef söyleyemiyoruz. Geldiğimiz noktada, kritik kararlarda ve değerlendirmelerde yok sayılan bir yönetim kurulundan bahsediyoruz. Ayrıca beni çok rahatsız eden bir husus da: Federasyonumuzun resmi web sitesi dahil bir çok ağızdan “hakkımızın yendiği” nin söylenmesidir. Başkan’ın öncelikli ve doğal görevlerinden biri elbette sporcularımızın hakkını savunmaktır. Dolayısı ile “hakkımızın yenildiği” itirafı başarısızlığın itirafıdır. Uluslararası camiada ve Dünya Boks Birliği nezdinde hak ettiğimiz şekilde temsil edilemediğimiz açıktır.

Değerli arkadaşlar;

Bu tespitleri elbette bugün yapmadık ve uzun süredir arkadaşlarımızla paylaşmaktaydık. Ancak girilen Olimpiyat sürecinde gerek sporcuların gerekse antrenörlerin moral ve motivasyonu açısından, olimpiyat bitimini beklemek durumundaydık. Hepimizin bildiği gibi; Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç, son derece nezaketli ancak son derecede de açık bir çağrı yaptı, başarısız Federasyonlarla ilgili. Bunu biz doğal olarak “madalyasız federasyonlara istifa çağrısı” olarak anladık. Sayın Bakan sizi işaret ediyor. Siz ise halen sağa sola bakıp oradan sıyrılmaya çalışıyorsunuz. Bu davranış; mücadele sporları arasında en zorlularından biri olan boks ruhunun kabul edebileceği bir davranış asla değildir.

Değişim şarttır. Bu tabloda; 2020 Tokyo Olimpiyatlarında da aynı neticeyi alacağımız açıktır ve önlemi şimdiden alınmalıdır. Bunu da tarihe not düşelim.

 

Bugün itibariyle Türkiye Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevimden onurlu bir şekilde istifa ediyorum ve asıl muhatap olan Sayın Gözgeç’i de bu konuyu tekrar düşünmeye davet ediyorum” dedi.

 

ETİKETLER : Boks Federasyonu Asbaşkanı Bulancaklı Onur Konuralp ONUR davranış Boks; ülkemiz için yeni bir spor dalı değildir bulancak haber giresun haber taşkın bulancak haber giresun haber
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi