BAŞBAKAN YARDIMCISI NURETTİN CANİKLİ REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. CEVDET COŞKUN'U MAKAMINDA ZİYARET ETTİ


Bu haber 2016-06-28 15:08:22 eklenmiş ve 1301 kez görüntülenmiştir.

 

Başbakan Yardımcımız Sayın Nuretin CANİKLİ, 25/06/2016 Cumartesi günü saat 16.20'de Üniversitemize gelerek Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Cevdet COŞKUN'u makamında ziyaret etti.

 

Rektörümüz Prof.Dr. Cevdet COŞKUN, Başbakan Yardımcısı Sayın Nurettin CANİKLİ’yi Rektörlük binasının önünde karşılayarak çiçek takdim etti. Sayın CANİKLİ, kendisini karşılamaya gelenlerle ayrı ayrı selamlaştıktan sonra heyet halinde makama geçildi.

 

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Cevdet COŞKUN, “Öncelikle ziyaret programında üniversitemize de yer verdiği” için Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin CANİKLİ’ye teşekkür etti.

 

Daha sonra üniversite hakkında kısa bir birifing veren Rektörümüz COŞKUN, üniversitenin içerisinde bulunduğu mevcut durumu, atandıktan sonraki dönemde yapılan bazı yapılanma çabalarını, Tıp Fakültesi başta olmak üzere kronikleşmiş bazı sorunları teker teker dile getirdi. Konuşmasının son bölümünde ise sorunlarla ilgili atılan adımları ve çözüm önerileri ile birlikte Başbakan yardımcımız Sayın Nurettin CANİKLİ ve hükümetimiz tarafından karşılanmasını istediği taleplerini dile getirdi.

 

Rektörümüz COŞKUN’u not alarak dinleyen Başbakan Yardımcısı Sayın CANİKLİ, basının ve hazırda bulunanların önünde üniversitemizle ilgili bir çok müjdeli haber verdi.

 

Sayın CANİKLİ, “Üniversitemiz açısından Tıp fakültesinin standartlara uygun biçimde işler olmamasının en büyük problem olarak görüldüğünün farkındayım. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan afiliasyon yani ortak kullanım yönetmeliği yayınlandı. Bu yönetmeliğe uygun olarak Sayın Valimiz ve Rektörümüzün önderliğinde hemen bir protokol hazırlansın ve imzalansın. 2008’lerde açılan Tıp Fakültemiz maalesef istenilen düzeyde hizmet verme seviyesine ulaşamadı. Alt yapı eksiklikleri bir türlü giderilemedi. Bu yapı bu şekilde sürdürülemez. Maalesef geçtiğimiz dört yıl süresince bu fırsat kullanılamadı. Devlet Hastanesinde çalışan arkadaşlarımız için de herhangi bir mağduriyet olmaksızın bir an önce afiliasyon işini bitireceğiz ve Fakültemizi bölgenin insanına hizmet verir hale getireceğiz” dedi.

 

 

FİSKOBİRLİK ARAZİSİNİ ÜNİVERSİTEYE KAZANDIRALIM

Başbakan Yardımcısı Sayın Nurettin CANİKLİ sözlerine şöyle devam etti. “Öte yandan Fiskobirlik arazisi talebinize gelince çok önemli bir teklif olduğunu görüyorum. Üniversitemizin yerleşim alanlarını artırmaya yönelik çalışmalara hız vermeliyiz. Ya takas yoluyla, ya da satın alma yoluyla Fiskobirlik arazisinin de en kısa süre içerisinde üniversiteye alınmasını sağlayalım. Hemen gerekli işlemleri başlatalım” dedi.

 

GERÇEK SAĞLIK KOMPLEKSİ GELİYOR

Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet COŞKUN; “Sayın Bakanım; Tıp Fakültesi Morfoloji binası, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri MYO için tahsis edilen arazide yapılan inşaat çalışmalarında bina yapımı ile ilgili sorunlar çıktı. TOKİ yetkilileri daha önce kuru dere olarak tespit edilen arazinin bina açısından tehlike arz ettiğini bildirdiler. Bu durum bizi daha iyi bir plan yapmaya sevk etti. Öyle ki, birkaç yıl sonra Seka arazisinde hizmete girecek olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Morfoloji binasının farklı yerlerde olması bizim açımızdan belli zorluklar oluşturacaktı. Yapılacak yeni bir planlama ile hastane, morfoloji binası ve diğer sağlık tesislerini ve eğitim binalarını Seka arazisi üzerine yaparak burada gerçek bir Sağlık kompleksi oluşturmak istiyoruz” dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Sayın Nurettin CANİKLİ ise, “Arkadaşlar, işin doğrusu neyse onu yapalım. Altı ay geç olsun ama doğru bir iş olsun. Bu arazi için yeni bir proje yapalım. Arazinin yapısını bozmadan projemizi mevcut imar planına uygun hale getirelim. Yeni projede gereksiz birimleri çıkaralım ve daha ergonomik bir yapılaşmaya gidelim. Sayın Valim ile birlikte hemen projelendirme faaliyetlerine başlayalım ve en kısa süre içerisinde bu hizmeti de yoluna koyalım.” dedi.

 

SPOR KOMPLEKSİ

Daha sonra tekrar söz alan COŞKUN, Üniversitenin Güre yerleşkesinin batı tarafında dere kenarında bulunan arazinin bir kısmının üniversitenin arazisi olduğunu, diğer parsellerin de üniversiteye kazandırılması halinde burada da Spor Bilimleri Fakültesi ile diğer spor alanlarının oluşturulmasını ve bu alanı da spor kompleksi haline getirmek istediklerini, böylece sadece spor bilimleri öğrencilerine değil yerleşkede öğrenim gören bütün öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın spor yapabilecekleri bir komplekse çevirmek istediklerini bildirdi.

 

Başbakan Yardımcısı Sayın Nurettin CANİKLİ, “Bu teklifinizi de çok olumlu buldum. Bahsettiğiniz alanda istimlak fiyatlarını araştıralım ve bu arazinin de üniversitemize kazandırılmasını sağlayalım.” dedi.

 

SPORDA TÜRKİYE DERECELERİMİZ VAR, SPORDA DA BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELMEK İSTİYORUZ

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cevdet COŞKUN yeniden söz alarak şunları kaydetti. “Sayın Bakanım, spor alanında da önemli başarılarımız var. Basketbol ve voleybolda Türkiye Birinciliklerimiz ve diğer derecelerimiz var. İnşallah bir spor kulübü kurmayı ve bu spor dallarında söz sahibi olmayı hedefliyoruz. Çok iyi çalışan arkadaşlarımız var. Özellikle Basketbol ve voleybolda çok iyiyiz. Diğer alanları da geliştireceğiz. Takımlarımız için sponsor desteği arıyoruz. Katkı sağlamak isteyenlerle sözleşme yapmaya hazırız” dedi ve kazandığımız bazı kupaları Sayın CANİKLİ’ye takdim etti.

 

ÜNİVERSİTE BELLİ ALANLARDA KENDİNİ ÖNE ÇIKARMALI

Başbakan Yardımcısı Sayın Nurettin CANİKLİ açıklamalarına devam ederek “Giresun Üniversitesi başta Tıp Fakültemiz ve Eğitim fakültemiz olmak üzere tematik olarak belli alanlarda ülkede hatırı sayılır üniversite haline getirilmelidir. Özellikle Sağlık Hizmetleri alanında belli konularda hızla uzmanlaşmalıyız. Hem bölge insanımızın dışarı gitmesini engellemeliyiz, hem de ülkenin her yerinden üniversitemize sağlık hizmeti almaya gelenlerin sayısını artırmalıyız. Çok ciddi bir fizibilite çalışması yapılarak öne çıkarmamız gereken alanlarımızı hızla iyileştirmeli ve standartlarını yükseltmeliyiz. Üniversitemiz ülkemizin bütün öğrencileri tarafından cazibe merkezi olarak bilinmelidir” dedi.

 

ÜNİVERSİTEMİZ YABANCI ÖĞRENCİLER İÇİN CAZİBE MERKEZİ OLMALI

Başbakan Yardımcısı daha sonra “Öte yandan Üniversitemizi yabancı öğrenciler açısından bu bölgenin en cazip üniversitesi haline getirelim. Öyle sadece bir iki ülkeden öğrenci almakla bu işler olmaz. Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi veya diğer üniversitelerde yabancı öğrenci kazandırılması ile ilgili yapılan çalışmaları inceleyelim ve Giresun Üniversitesini de tematik olarak belli alanlarda öne çıkaralım. Üniversitemiz yabancı öğrencilerimiz için de cazibe merkezi bir üniversite olsun” dedi.

 

SON DÖRT YILLIK AÇIĞI HIZLA KAPATMALIYIZ VE BUNUN İÇİN HEPİMİZ ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin CANİKLİ sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Rektörüm son dört yılda çok şey kaçırdık. Bu sürede oluşan açıkları hızla kapatmalıyız. Şimdi yeniden hem arazi genişlemesi, hem bina ve komplekslerin yapılması hem de insan kaynakları açısından yapılması gereken genişleme faaliyetlerini hızla tamamlayarak açıkları kapatacağız.”

 

İLÇELERİMİZDEN GELEN TALEPLERE OLUMLU CEVAP VERİYORUZ

Rektörümüz Sayın COŞKUN tekrar söz alarak şunları hatırlattı. “Sayın Başbakan Yardımcım! İlçelerimizden gelen okul talepleri var. Bu talepleri olumlu karşılıyoruz. Kısa süre içerisinde Güce, Yağlıdere, Çanakçı ve Çamoluk ilçelerinde okullarımızı açacağız. Bununla birlikte öğrenci barınma hizmetlerinde sıkıntı olan ilçelerimiz var. Öğrencilerimizin barınma sorunlarını da çözmeliyiz.” dedi. Başbakan Yardımcısı Sayın Nurettin CANİKLİ; “Evet ilçelerimizin taleplerini de çok önemsiyorum. Buralarda hem okullaşalım hem de barınma hizmetlerini sağlayacak imkânlar sağlayalım. Bunların hepsi ortak işimiz. Çözümüne birlikte katkı sağlayacağız” dedi.

 

KARŞILIKLI İYİ DİLEK VE TEMENNİLERLE GÖRÜŞME SONLANDIRILDI

Daha sonra rektörümüz Sayın Prof. Dr. Cevdet COŞKUN, Başbakan Yardımcısı Sayın Nurettin CANİKLİ’ye ziyaretlerinden ve açık desteklerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve kendisine teşekkür etti.

Başbakan Yardmıcısı sayın Nurettin CANİKLİ de sayın Rektörümüze misafirperverliği ve Giresun Üniversitesi için ortaya koyduğu vizyon için teşekkür etti.

Kalabalık basın ordusunun takip ettiği ziyarete Giresun Valimiz Sayın Hasan KARAHAN, Giresun Milletvekilleri Sayın Sabri ÖZTÜRK ile Cemal ÖZTÜRK, Üniversitemizin eski rektörlerinden Sayın Prof. Dr. Yılmaz CAN, MEB Ortaöğretim Kurumları Genel Müdürü Sayın Ercan TÜRK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa CİN, Rektör Danışmanlarımız, AK PARTİ il Başkanı Sayın Hasan Ali TÜTÜNCÜ, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Müdürleri ve daire amirleri de katıldılar.

Yaklaşık 1 saat süren ziyaret Başbakan Yardımcısı sayın Nurettin CANİKLİ’nin rektörlükten ayrılması ile son buldu.

ETİKETLER : BAŞBAKAN YARDIMCISI NURETTİN CANİKLİ REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. CEVDET COŞKUN'U MAKAMINDA ZİYARET ETTİ bulancak haber giresun haber bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi