Türk Bayrağının gökyüzünde pırıl pırıl dalgalanmasını bekliyoruz

Bu durumun hiçbir şekilde bahanesi olamaz.
Bu haber 2016-06-19 23:53:15 eklenmiş ve 1946 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bulancak İlçe Müftülüğü’nün bu durumdan haberi var mı?

 

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde, Bulancak İlçe Müftülüğü’ne bağlı  Bulancak İmam Hatip Lisesi yolu üstünde ki “GÜLBEYAZ KUR-AN KURSU” binasının bayrak direğinin olmadığı ve Türk bayrağının soluk, telle asılmış ve dolanmış durumu bulancakhaber.net objektiflerine böyle yansıdı.

 

Bulancak genelindekamu kurum ve kuruluşların binasının önünde ki Bayrak direğinin bakımsızlığı, hatta hiç olmayışı, birde mevcut Türk Bayrağı’nın yırtık,solmuş olduğu görülen bu resmi alanları kim kontrol ediyor. Belli ki, uzun bir zamandan bu yana binanın su borusuna saman teli ile tutturulmuş silik ve soluk olan Türk bayrağının değiştirilmesi gerekiyor.  Binanın Bayrak direğinin olmadığı da birbaşka sorun olarak görüldü.

 

Rengini şehitlerimizin kanından alan ve Türk ulusunun en büyük manevi değeri olan ‘Türk Bayrağı’nın kirli ve yıpranmış olması bulancakhaber.net objektiflerine böyle görüntülendi. Yıpranmış eskimiş bayrakların düzenli olarak değiştirilmesi noktasında Giresun Valiliği’nin, Bulancak Belediyesi’nin ve İl Müftülüğü’nün harekete geçmesini bekliyoruz.  Ayrıca kanunen de kirli, yıpranmış ve sökük olması yasak olan Türk Bayrağı’na gereken hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz. Türk Bayrağı’nın Türk ulusunun namus ve şerefini temsil ettiğini belirtir, Bulancak genelinde bulunan Türk Bayrakları’nın  kirli olduğunu savunarak Giresun Valiliği’nin bayrakların temizliği ve korunması ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını uyarmasını istiyoruz.

 

Bulancak iskelesinde ki Türk Bayrağının da değiştirilerek, gökyüzünde pırıl pırıl bir şekilde dalgalanmasını bekliyoruz. Bu durumun hiçbir şekilde bahanesi olamaz.

 

Daha geçen gün bulancakhaber.net olarak Bulancak’ta bir idareciyi arayarak soluk ve yıpranmış Türk bayrağı için uyarmış ve hemen değiştirilmesine vesile olmuştuk. Bu durumu bizler görüyorsak orada ki çalışan yetkililer neden görmüyor.

 

 BAYRAK KANUNU;

Bayrak Kanununun 7’inci maddesine göre Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Türk Bayrağına sözle, yazı veya hareketle veya herhangi bir şekilde hakaret edilemez, saygısızlıkta bulunulamaz. Bayrak yırtılamaz, yakılamaz, yere atılamaz, gerekli özen gösterilmeden kullanılamaz. Bu Kanuna ve tüzüğe aykırı fiiller yetkililerce derhal önlenir ve gerekli soruşturma yapılır.

 

 

ETİKETLER : Türk Bayrağının gökyüzünde pırıl dalgalanmasını bekliyoruz Bu durumun hiçbir şekilde bahanesi olamaz ilçe müftülüğü giresun valiliği bulancak haber giresun haber bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi