Üniversitemiz Öğrencilerinden Büyük Başarı


Bu haber 2016-06-14 00:56:08 eklenmiş ve 1256 kez görüntülenmiştir.

 

Üniversitemiz Teknik Bilimler Yüksek Okulu öğrencileri, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri projelerle adlarından söz ettirdiler.

 

Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü öğrencileri, tasarladıkları elektrikli otomobil ve 3D yazıcı ile yerel ve ulusal basında yer aldılar.

 

Mesut KANT, Soner GÜZEL, Ahmet ULU, Salih ÖZ ve Erdeniz ANAÇ isimli öğrenciler tarafından yürütülen elektrikli araba projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Birkut GÜLER, yerli otomobil fikrinin son yıllarda basında ve kamuoyunda sıkça yer aldığını belirterek, "Öğrencilerimiz yüzde 100 elektrikle çalışan yerli otomobil yapmak istediler. Hurda bir araba bularak bu işe başladılar. Kaporta ve tampon dökümlerini hocalarının nezaretinde kendileri yaptılar. Benzinli motor çıkarılarak yerine okulun mekanik atölyesinde imal edilen elektrikli motor takıldı. 72 Volt 90 amper akülerle beslenen 10 kw gücündeki elektrikli motor ile otomobilin yürümesi sağlandı. Boya, mekanik aksam, tamponların imalatları ve diğer bütün imalatlar öğrenciler tarafından gerçekleştirilmiştir" dedi.

Otomobilin bir defa deneme amaçlı merkez kampüsten Gazipaşa Kampüsüne getirilmesi için trafiğe sokulduğunu belirten Sayın Güler, "Otobanda 50 km/saatlik hızı gördük. Hurda belgeli olduğu için otomobilimizi bir daha trafiğe çıkarmadık. Okulumuzun maskotudur. Öğrencilerimiz adını Maviş koydular. Makam arabası niteliğinde hizmet verecektir" şeklinde konuştu.

 

Öğrencilerimizin bir diğer çalışması olan  3D projesi ise atık makine parçalarından üretildi.

Atık makine parçalarından ürettikleri yazıcıyı bitirme ödevi olarak gerçekleştirdiklerini anlatan İlker ŞEN, İshak ÇELİK ve Cumhur Kemal CESUR imkan bulmaları halinde büyük projelere de imza atacaklarını söylediler.

 

Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu  Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Birkut GÜLER, “Bitirme projesi kapsamında bu tarz bir ürün ortaya çıkartmak zorundalar. Araştırdılar ve böyle bir proje ile geldiler. Öğrencilerimiz kendi bilgileri ve çabalarıyla bunu ortaya koyarak sonuca ulaştırmış oldular. Elimizden gelen desteği vererek yerli yapım 3D yazıcıyı ortaya çıkarmalarında ön ayak olduk. Maliyet açısından baktığımızda Çin ile yarışır bir maliyetle üretimi gerçekleştirdiler” dedi.

 

Teknik Bilimler Yüksek Okulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü öğrencisi İlker Şen, “Öğretmenlerimiz mezun olmadan önce bir bitirme projesi yapmamız gerektiğini söyledi. Arkadaşlarımızla birlikte daha farklı ne yapabiliriz diye düşündük. Netice olarak 3D yazıcı yapmaya karar verdik. Hocalarımıza projemizi anlattık kabul ettiler. Teknik çalışmalarımızı yaptık ve hatalarımızı da giderdikten sonra ilk 3D Türk Yazıcısını ortaya çıkardık” şeklinde konuştu.

 

 

Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Birol ERTUĞRAL, yaptığı açıklamada "Okulumuzun kısıtlı imkanlarına rağmen öğrencilerimizin böylesine bir başarıya imza atmaları bizi gururlandırmıştır. Okulumuzun Meslek Yüksek Okulu ve 2 yıllık olmasından dolayı yapamazlar edemezler gibi olumsuz eleştirilere karşı ortaya konan başarı çok şey anlatmaktadır. İmkan verildiği takdirde bizlerin Türk Milleti olarak neler yapabileceğimizi herkes bilir" dedi.

ETİKETLER : Üniversitemiz Öğrencilerinden Büyük Başarı Bulancak haber giresun haber bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi