Japonların büyük paralar vererek aldıkları Orkinoz Balığı bulancak’ta satışı yapıldı

Aydın Balıkçılık, Bulancak ve Orkinoz Balığı
Bu haber 2016-06-10 22:55:51 eklenmiş ve 3617 kez görüntülenmiştir.

 

Karadeniz’de daha önce avlanmayan albakor, bakolorya, dülger, çipura, fener balığı, gelincik, orkinos, öksüz, patlakgöz, mercan, sarıgöz, sarpa, sivriburun karagöz, yanık orkinos ve akya balıklarının yavaş yavaş avlanmaya başlandığına öğrenildi.

 

 

Bu avlama sonucunda daha önceden avlanamayan Orkinos Balığı Bulancak Aydın Balıkılık’ta görüçüye çıktı. Balık çeşitlerinden hani, kılıç, iskormoz, lipsöz, keler, melanurya, mırmır, orfoz, sarıgöz ve zurna balıklarının nesillerinin yok olduğunu şu günlerde Bulancak balık tezgahlarında orkinoz balığını görçüye çıkması ve satışa sunulması Bulancak halkını oldukça heyecanlandırdı.

 

 

Özellikle Japonların akdenize gelerek daha deniz üstünde yeni tutulmuş canlı, daha ağdan alınmamış Orkinos balığına büyük paralar vererek aldıkları Orkinos Balığının Karadeniz de Bulancak Aydın Balıkçılık tezgahında görüçüye ve satışa çıkması bulancakhaber.net objektiflerine böyle yansıdı.

 

 

Bulancak Aydın Balıkçılık’ta kilosu 20 TL’den satışa çıkarılan Orkinos için bölge halkı oldukça ilgi gösterdiği görüldü.  tezgaha sığmayan orkinos’un en küçük yavru olduğunu söyleyen, Aydın Balıkçılık İşletme sahibi Murat Önal, “bizim için halkımız daha önemli, bölge halkının büyük paralar vererek özellikle Türkiye’ye orkinos balığı almaya gelen japonlar yerine, nesillerinin yok olmaya başlandığı söylenen ve karadeniz de yakalanan Orkinos’un bölge halkına satışını çıkartmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

 

 

 

Bulancak Aydın Balıkçılık Bulancak’ta sadece Balık satışı yapmadığı ve Aydın Balık Restaurant’ında balık çeşitlerini istediğiniz şekilde size ve misafirlerinize hazırlayarak sunmanın da ayrıcalığını yaşadıklarını belirttiler. 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Aydın Balıkçılık Bulancak ve Orkinoz Balığı Japonların büyük paralar vererek aldıkları Orkinoz Balığı bulancak’ta satışı yapıldı bulancak haber bulancak giresun haber murat önal aydın balıkçılık
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi