Kapsamlı Fındık Raporunu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bizzat elden teslim etti

Yaşar; Kemal Kılıçdaroğlu'na Fındık üreticilerinin sorunlarini aktardı
Bu haber 2016-05-26 23:58:53 eklenmiş ve 4555 kez görüntülenmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,Fındık üreticileri, pazarlama ve fındık sanayiinin temsilcileri ile “ Fındık Toplantısı”nda biraraya geldi.

 

Giresun-Ordu bölgesinin üretim ve pazarlama sorunları ile fındığın uluslararası piyasalardaki durumu, hükümetin fındık politikalarının ele alındığı toplantıda Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Çetin Osman Budak, Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır , Başdanışman Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Parti Meclis üyesi Bursa Milletvekili aynı zamanda çiftçi, Ziraat Mühendisi Orhan Sarıbal’da hazır bulundu.

 

Toplantıya ilk konuşmayı Fındık-Sen Genel Başkanı Kutsi Yaşar'ın aldığı ve fındık üreticilerinin sorunlarını ele aldığı öğrenildi.

 

Fındık-Sen Genel Başkanı Kutsi Yaşar konuşmasında şunlara değindi. Yaşar, “CHP fındık toplantısında fındık-sen adına yaptığım konuşmada fındık da yaşanan sorunlara gıda egemenliği çerçevesinde yaklaştığımızı,fındık çiftçisinin fındığa ve fındık tarımını gerçekleştirdiği toprağa yabancılaştırıldığını,üretimden koparıldığını ve yerli ve yabancı çok uluslu şirketlerin piyasaya hakim olduğunu ve de fındık çiftçisinin kendi kaderine terk edildiğini ifade ettim. Tüm bu sorunlara çözüm için fındık çiftçisinin örgütlü yapılara kavuşması gerektiğini ve tasfiye edilen Fiskobirlik'in  revize edilerek çiftçilerin söz sahibi olduğu bir şekle dönüştürülmesi gerektiği ve bunun içinde 4572 sayılı yasada değişiklikler yapılması gerektiğini belirterek kapsamlı Fındık raporu CHP Genel Başkanı Kemal Kılışdaroğlu’na k bizzat elden teslim ettim” dedi.

 

 

CHP’nın toplantısına; Giresun Ziraat Mühendisleri odası adına Özgür Güral, ziraat odaları temsilcileri,ticaret borsası başkanları,ihracatçılar temsilcileri,muhtarlar,ziraat mühendisleri oda temsilcileri, fiskobirlik temsilcileri ve sanayiçilerinde içinde bulunduğu tüm fındık bileşenlerinin katıldığı öğrenildi.

 

 

Öte yandan CHP, Parti Meclis üyesi Bursa Milletvekili aynı zamanda çiftçi, Ziraat Mühendisi Orhan Sarıbal ve Fındık-Sen Genel Başkanı Kutsi Yaşar Bulancak’ta Fındık Bahçesinde incelemelerde bulunarak fındıkta külleme hastalığının belirtilerini saha da bizzat araştırarak ve inceleyerek tespit ettikleri görüldü.

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Yaşar ; Kemal Kılıçdaroğlu Fındık üreticilerinin sorunlarini aktardı Kapsamlı Fındık Raporunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bizzat elden teslim etti kutsi orhan sarıbal yaşar bulancak haber g
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi