17. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri; ‘Sopritone’ ile başladı

Samsun Devlet Opera ve Balesinden muhteşem bir oyun ile perdeler açıldı
Bu haber 2016-05-17 01:27:54 eklenmiş ve 1461 kez görüntülenmiştir.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Bulancak Sanat Tiyatrosu tarafından organize edilen 17. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri 16 Mayıs Pazartesi gecesi Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği ‘Sopritone’ adlı oyun ile perdelerini açtı.

 

17 Mayıs Salı günü saat 13.30’da Bulancak Cezaevi mevkii’nden Cumhuriyet Meydanı’na festival yürüyüşü yapılacak olan yürüyüşe, tiyatro oyuncularından Birgül Ulusoy, Fatih Günay, Çetin Azer Aras ve Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Şahin Ergüney, Tiyatro severler ve bölge halkının katılacağı belirtildi.  Aynı günün akşamına ise Gürcistan Liberty Tiyatrosu ‘Wet Lilac’ adlı oyunu sahneleneceği açıklandı. Festivalin devam eden akşmalrda ise oyunlar şu şekilde olacağı duyuruldu. 18 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00’de Ankara Simurg Oyuncuları ‘Ruhi Su’ adlı oyun, Perşembe günü BST 25.Yıl Ödül Töreni ve ‘Doğaçlama Tiyatro’, 20-21 Mayıs günleri Ankara Devlet Tiyatrosu ‘Kocasını Pişiren Kadın’. 22 Mayıs Pazar günü Erzurum Medya Sanat Evi ‘Köprüden Önce Son Çıkış’ oyunlarının festival süresince Bulancak 75.Yıl Tiyatro salonunda saat 20.00’de sergileneceği öğrenildi.

Öte yandan 16-18 Mayıs günlerinde Vakıflar Genel müdürlüğü ‘Masalcı Vakıf Dede’ çocuk oyunu okullarda sahnelenecek. 17-19 Mayıs günleri öğleden önce ve sonra Fatih Günay’ın çalıştığı Doğaçlama Tiyatro Atölyesi yapılacak. 20-21 Mayıs tarihlerinde ise Derya Kılıç, dans-beden atölyesi düzenleyecek.”

 

Bulancak Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ordu Üniversitesi Tiyatro Bölümü Öğretim Görevlisi Hakan Alkan 17. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri’nin mühteşembir performansla 16 Mayıs akşamı Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği ‘Sopritone’ adlı oyun ile müşteşem bir açılış yapıklarını belirtti. Oyun sonrasında Devlet Tiyarosu oyuncusu Bulancaklı hemşerimiz Şahin Ergüney sahneye çıkarak oyuncuları tek tek kutladı ve çicek taktim etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : 17. Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri ; Hakan Alkan Sopritone ile başladı Samsun Devlet Opera ve Balesinden muhteşem bir oyun ile perdeler açıldı bulancak haber giresun haber bulancak Şahin Ergüney
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi