Hani; Devlette süreklilik esas’tı..

Giresun Valimizi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Giresun il sorumlularını göreve davet ediyoruz.
Bu haber 2016-03-01 22:14:41 eklenmiş ve 1220 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bulancak Giresun Belediye Dolmuş Durağı aracı yaklaşık bir haftadan bu yana bölge halkının seyahat özgürlüğünü elinden aldı.

 

Geçen Cuma gününden bu güne kadar hizmet vermeyen Belediye Dolmuş Aracı’na ne olduğuna dair bulancakhaber.net’in edindiği bilgiler ışığında kimi bakıma alındığını, kimi de kaza yaptığı için Bulancak’tan Giresun’a, Giresun’dan Bulancak’a hizmet verilmediği öğrenildi.  Yetkililerin bu konuda hiçbir açıklama yapmaması ve bölge halkının yaşananlarla ilgili olarak sormayan sorgulamayan düşüncesine bulancakhaber.net olarak kayıtsız kalamadık. Bu doğrultuda hangi gerekçe ile yaklaşık bir haftadan bu yana  bir açıklama yapılmadan bölge halkına hizmet vermeyen ve seyahat özgürlüğünü elinden almasına bir açıklama bekliyoruz.  Bulancak Belediyesine ait resmi plakalı olan bu aracın akıbiti hakkında Belediyenin Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün bir açıklamaya yapmaması dikkatlerimizden kaçmadı.

 

Bulancak-Giresun arasında hiç bir açıklama yapmadan seferlerin yapılmaması karşısında bir çok defa dile getirdiğimiz yetkililerin üzerinde olan sayın Giresun Valimizi aynı şekilde göreve davet ediyoruz.

 

Öyle ya, Devlette süreklilik esas düşüncesinden yola çıkarak bu hizmeti vermek üzere 2 tane alınan fakat 1tanesi kullanılan aracın bozulanın yerine diğerini devreye koymanız, sokmanız gerekmez miydi dedirtti. Diğer minibüs neden devreye girmedi, söylentilere göre arızalıysa veya trafik kazası olmuşsa neden hatta konulmadı?

 

Bulancak’tan saat başı kalkması gereken bu aracın yolcularından ne bir tebki nede bu araç nerde sorgulamamasına da anlam veremiyoruz. Bulancak’tan kalkan aracın dönüşü buçuk saatlerinde Giresun’da bekleyen insanlar aynı şekilde neden mağdur bırakılıyor?.

 

Bölge hakkı mağdur bırakılmıştır. Bölge halkına ne verirsen alır mantığı ile boşver kimse birşey demez mantığı mı sizi bu kadar rahat bırakmıştır. Bu durum karşısında bir kez daha sayın valimize seslenen bulancakheber.net Genel Yayın yönetmeni Mehmet Yaşar, bu uygulamanın gereğinin yapılmasını gerekmektedir.  Bu konuda daha önceden de Bulancak Belediye Başkanlığı’na dilekçe veren Yaşar, yetkilileri görevlerine yapmaya davet ediyoruz. 

 

Bulancak Belediye Başkanlığı’nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, 4736 sayılı Kanun kapsamında, Ücretsiz Seyahat Kapsamında Yapılacak Gelir Desteği Ödemesine İlişkin Usül ve Esaslar" hakkındaki yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandığından haberi yok mu? Giresun Dolmuş aracı Engellilerden, 65 yaş üstündeki yaşlılardan,  şehit yakını, gazi, gazi yakını ve vazife malulü olarak ücretsiz seyahat hakkının da elinden alınmıştır. İşte yaşanan durum tam aksi durumda olup bahse konu kişilerin seyahat özgürlükleri elinden alınarak suç işlenmektedir.  

 

Bu konuda Giresun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ne düşünmekte ve ne gibi yaptırımda bulunmaktadırlar. Bu olaylardan haberdar mıdırlar. Bu konuda yeni çıkan yasaları denetliyorlar mı? Her ne kadar bir denetleme kurumu olmasada yaşlı ve engellilerimize yönelik çıkarılmış yasaların uygulanabilirliğini, nasıl uygulandığını araştırmak zorunda değiller mıdırler? Gelişmiş ülkelerde Sosyal Hizmetler bir bilim olarak tanındığı gibi herkes tarafındanda bilinen bir kurumdur. Sosyal hizmetler adı üzerinde sosyal hizmet mesleğinin etik değerlerini taşıyan kişilerin yönettiği bir kurum olmalıdır. Yasaları haber olmadan denetlemeli ve bu yasalara aykırı olan olayların üzerine giderek sonuçlana kadar ehil insanlarca sosyal hizmetlerin yönetilmesi gerekmektedir. Engellilerden, 65 yaş üstündeki yaşlılardan,  şehit yakını, gazi, gazi yakını ve vazife malulü olarak ücretsiz seyahat hakkına yönelik hizmetlerde layıkı ile hizmet vermesi gerekmektedir.

 

bulancakhaber.net  yayın sahibi ve aynı zamanda TRT Yurt Muhabiri Mehmet Yaşar’ın savunduğu ve sürekli gündemde tuttuğu Bulancak Giresun Belediye Dolmuş durağı araçı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Giresun il sorumlularının konuya el koyması gerekmektedir.

 

 

 

ETİKETLER : Giresun Valimizi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Giresun il sorumlularını göreve davet ediyoruz Hani ; Devlette süreklilik esas bulancak haber giresun haber bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi