BAŞKAN AKSU, TAŞERON İŞÇİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

Şehir Tiyatrosu Vahit Sütlaş Sahnesi’nde yapılan toplantıda konuşan Başkan Kerim Aksu
Bu haber 2016-02-05 20:05:39 eklenmiş ve 1038 kez görüntülenmiştir.

 

 

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, belediye bünyesinde çalışan taşeron işçiler ile bir araya geldi.

 

Şehir Tiyatrosu Vahit Sütlaş Sahnesi’nde yapılan toplantıda konuşan Başkan Kerim Aksu, “2009 yılında göreve geldiğimizde taşeronda çalışan arkadaşlarımız 527 TL asgari ücret alıyordu. Biz bunu az bulduk ve bu ücretlerine %20 ile %50 oranında zam yaptık. 130 taşeron vardı, biz bu sayıyı 860 civarına çıkardık. Ben her zaman işçiden yana tavır aldım. Sendikalı olmak, örgütlü olmak, birlik olmak çok önemli. İmkanım olsa şuan bin işçi yine alırım. Giresun çocuğu ekmek yesin. Bu şehirde işsizlik olmasın. İş bulamıyor diye gençlerimiz göç etmesinler.” dedi.

 

Seçimlerde CHP’nin taşeron işçileri kadroya geçirme, asgari ücreti 1500 liraya çıkarma taahhüdünde bulunduğunu hatırlatan Aksu sözlerine şöyle devam etti; “Seçim zamanı biz asgari ücret 1500 TL olacak diye vaat ettik. AKP 1300 TL vereceğiz dedi. Hükümetin açıklamış olduğu askeri ücret 1300 TL. Biz Giresun Belediyesi olarak bununda üstünde vereceğiz. AKP’nin taşeron ile ilgili hiçbir iyileştirmesi yok. Seçim zamanı taşeronu kadroya alacağız diye vaatleri vardı, şuan hiçbir ses yok.”

 

İstanbul’da 14 CHP belediyesinin taşeron işçi maaşlarını 1500 TL yapacağını açıkladığını vurgulayan Aksu sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Sınıflandırmayı üç gruba ayırdık. İleride bunu iki gruba da indirebiliriz. Arazide çalışanlar, şoför ve operatörler ve büro elemanları şeklinde. İşin mahiyetine, zorluğuna göre gruplandırıp, yeniden ücretleri buna göre belirleyeceğiz. Hükümetin vermiş olduğu 1300 TL’lik askeri ücretin üzerine 1.grup çalışana %30’luk zam ile 1700 TL, 2.grup çalışana %23’lük zam ile 1600 TL, 3.grup çalışana ise %15’lik zam ile 1500 TL net ücret ödeyeceğiz.Giresun Belediyesi olarak birlikte çalıştığımız arkadaşlara imkanlarımızı zorlayarak daha iyi yaşayabilecekleri geliri sağlamaya çalışıyoruz. Çalışanlarımızla birlikte hizmet üretiyoruz.”

 

Başkan Kerim Aksu’nun taşeron işçilerle yaptığı toplantıya, Belediye Başkan Yarımcıları, bazı birim müdürleri, yetkili işçi sendikalarının temsilcileri de katıldı.

 

 

 

ETİKETLER : bulancak haber giresun haber bulancak BAŞKAN AKSU TAŞERON İŞÇİLER İLE BİR ARAYA GELDİ Şehir Tiyatrosu Vahit Sütlaş Sahnesi’nde yapılan toplantıda konuşan Başkan Kerim Aksu
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer DİĞER haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi