Açılışa Mustafa Kemal Ulusu'yu unutmayalım!...

Mustafa Kemal Ulusu Caddesi’nin yön tabelalarının tekrar konulmasını istiyoruz.
Bu haber 2016-02-02 23:23:02 eklenmiş ve 2375 kez görüntülenmiştir.

 

Bulancak İlçemiz batıya açılan kapısı olarak nitelendirilen ve her geçen gün hem nufüs hem de mimarı açıdan büyüyen Ballıca Mahallesi’nde önümüzde ki günlerde saat külesi açılışı yapılacağı konuşuluyor.

 

Öte yandan Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ın bilbortlarda, Protokol yolu olarak nitelendirdiği yolun asıl adını bilmiyor mu dedirtti. Geçen dönemde eski Stadyum Caddesinin adının Mustafa Kemal Ulusu Caddesi’ne saat külesi yapılacak olması ilçede büyük heyecan yaşattığı görüldü.

 

Bulancak Ballıca Mahallesi Muhtarı Kadir Yıldırım’ın kendi hesabında paylaştığı ve bahsettiği gibi, Ballıca güzelleşiyor. Latife Hanım caddesi,Kemal ulusu caddelerinin başladığı ve Ankamar market ile Beyaz İnci Et Lokantasının arasında yer alan Ballıca Mahallesi kavşağında, Muhtar seçildiğim günden itibaren “bir saat kulesi hayal ederdim” sözlerini ve hayalimi Belediye Başkanı Recep Yakar’a açtığını ve Başkanı’nda kendisi gibi “bende aynı düşüncedeyim” dediğini öğrenmiş bulunuyoruz.

 

Peki bu yolun ve bu Caddenin adını bilmiyor mu dedirten bilbortlarda ki bahsettiği Prokol yolu’nun neresi olduğunu merak ediyoruz.

 

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyesi olan M. Kemal Ulusu, ömür boyu TFF Genel Kurul delegeliği hakkına da sahip olan Kemal Ulusu’yu Bulancak ölümsüzleştirdi  

Oysa daha geçen senelerde Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanlarından Mustafa Kemal Ulusu'nun ismi eski stadyum caddesine verilerek ölümsüzleştirildi haberlerini yerel basından takip ettmiştik.

 

İşte o dönemlerde Bulancak’ta yerel gazetede çalışan bulancakhaber.net Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’ın kaleme aldığı ve kaynak gösterek 06 Haziran 2013 Yıldız Haber yayınından o yazıyı siz değerli okuyucularımızla paylaşmak isteriz. 

 

06 Haziran 2013;

Spor camiası kariyerinde böyle bir vefa örneği görmediğini belirten Ulusu, ‘Bulancak’ı kalbime işlediniz’ dedi. Haziran 1984, Temmuz 1985 arasında TFF Başkanlığı yapan Ulusu, daha önce Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Merkez Danışma Kurul üyeliği ve Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Ulusu, ayrıca Ulaştırma Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Spor Bakanlığı’nda da baş müşavirlik görevlerinde bulundu. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyesi olan M. Kemal Ulusu, ömür boyu TFF Genel Kurul delegeliği hakkına da sahip olan Kemal Ulusu’yu Bulancak ölümsüzleştirdi. Dünden bugüne Türk futbol tarihini inceleyecek olursak, devrim niteliğindeki yenilikleri ile aklımıza gelecek ilk isimlerden biri olan Ulusu, modern sahaların, hakemlerin ve Türk futbolunun sadece Türkiye’de değil  dünyada da bugünkü yerine gelmesinde rolünün çok büyük olduğu biliniyor. Kemal Ulusu 3. lig kurma fikri nereden çıktı sorusunu şu şekilde cevaplayarak“Federasyon başkanı olarak neler yapabiliriz diye çalışmalara başladım. Ben İngiltere’den esinlendim. İngiltere, futbolun beşiğidir. İngiltere’de dördüncü lig bile var. İşin içine amatörlük girince, heyecanı olmuyor. Profesyonel lig olduğu zaman, kaçıncı olursanız olun, bir anlamı oluyor” demiştir.  Buradan yol acıkarak Bulancak Spor Kulübünü 3. Lige çıkmasında büyük emeği olan Ulusu’ya Bulancak vefa borcunu onu ölümsüzleştirerek adını bir caddeye verdi. Adı verilen caddenin ilçemizin Stadyum Caddesi olması ve kendisini davet ederek açılış yapması Kemal Ulusu’yu oldukça duygulandırdı ve onurlandırdığı görüldü. Açılış sonrasında spor tesislerine giden Kemal Ulusu, “ bana bu şerefi bahşeden başta Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın olmak üzere tüm Bulancak halkına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Görevdeyken herkes bir şeyler yapmak ister. Ama sizler beni bu zamanda anmanız ve adımı bir caddeye vererek onurlandırmanız, gururlandırmanız takdireşeyan bir düşüncedir” dedi

 

o gün açılışa katılan Bulancak Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediyespor Başkanı Niyazi Karaibrahim, ve Bulancakspor Kulübü eski Başkanları Abdullah Eriş, Erhan Yılmaz, Ali Fatoğlu, Necmi Sıbıç ve Tahsin Peker, eski Federasyon Başkanı Kemal Ulusu tesislere giderek bol bol sohbet etmişlerdi. Ayrıca caddenin girişi olan incüvez köprü girişi olan caddenenin girişine ve caddeye Mustafa Kemal Ulusu Caddesi tabelesini törenin bir parçası olarak asılan ve daha düne kadar var olan bu isimler ne zaman yerine konulacak. Yolun kenarında olan bu yön ve isim levhalerinin akibeti ne oldu sorusunu sormak istiyoruz.

 

Son olarak Ballıca Mahallesi Muhtarı Kadir Yıldırım’ın dediği gibi, “Latife Hanım caddesi,Kemal ulusu caddelerinin başladığı ve Ankamar market ile Beyaz İnci Et Lokantasının arasında yer alan Ballıca Mahallesi kavşağında ki” sözlerine bulancakhaber.net olarak ta bizde şu sözleri eklemek istiyoruz. Ballıca Mahallesi kavşağına “ Mustafa Kemal Ulusu Caddesi’nin yön tabelalarının tekrar konulmasını” istiyoruz.

 

 

 

ETİKETLER : Mustafa Kemal Ulusu Caddesi’nin yön tabelalarının tekrar konulmasını istiyoruz Açılışa unutmayalım bulancak haber giresun haber bulancak recep yakar kadir yıldırım
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer MAGAZİN haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi