Başkan, “Türkiye’nin en uzun iskelesine, En Büyük Türk Bayrağını asıyoruz” dedi.

2-3 kayadan oluşan bir doğal ve kayanın içinden çıkan bir direk
Bu haber 2015-12-29 23:41:40 eklenmiş ve 1607 kez görüntülenmiştir.

Hafta içi duyuruların yapıldığı, Bulancak Belediye Başkanlığı tarafından 20 metre uzunluğunda ki bayrak direğine 40 metre kare büyüklüğünde Türk Bayrağı asılacağı duyurulmuştu. .

 

Oysa, bulancakhaber.net’ın ulaştığı bilgiler doğrultusunda 29.12.2015 Salı günü Türk Bayrağı’nın mehteran takımı ile birlikte çekileceği haberlerini vermiştik. Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ın TOKİ görüşmeleri için Ankara’da olduğu bilgisini veren törene katılan yetkililer, saygı duruşu ve istiklal Marşımızın söylenmesi ile birlikte bayrağımızı gökyüzüne çektiler.

 

Bulancak Belediye Başkan Vekili Hayri Özdemir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Güngör ve Bulancak Emniyet Müdürü Ali Fuat Yazlak’ın katıldı. Programda bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Güngör’ün, “Türkiyenin en uzun iskelesine en büyük Türk Bayrağını asıyoruz” demesi iskele de bulunan Bulancaklılarda tatlı bir tebessüm oluşturdu. Çünkü Karadeniz yolu çalışması nedeniyle en uzun ünvanı elinden alınan Bulancak iskelesi Türkiyenin veya Karadeniz’in en uzun iskelesi değildi. Ayrıca en büyük Türk bayrağının Giresun Kalesi’nde ki Bayrak Direği ve Türk Bayrağı olduğu biliniyor. Şu anda Karadeniz sahilinde en uzun iskele olma unvanı elinden alınan iskeleye yana doğru değil de uzunlamasına 90 metre daha uzatırlarsa eski unvanını eline alabilir.işte o zaan bu sözler bir nemse olsun doğru olabilirdi.   

 

Öte yandan Bayrak direğinin dibine yapılan mermer alanı ve cevresinin de iyi durmadığı görülürken, direğe monte edilen fındık figürü ise çok basit ve sanki saç levhaya çizilip kesilerek boyatıldığı, görsellikten estetikten yoksun olduğu görüldü. Oysa direğin dibini karadeniz kıyılarını doldurdukları 2-3 kayadan oluşan bir doğal ve kayanın içinden çıkan bir direk görüntüsü ile heykeltraşlara yaptırılacak çotanak figürü daha anlamlı ve daha estetik olabilirdi.

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Başkan Türkiye en uzun iskelesine En Büyük Türk Bayrağını asıyoruz dedi 2-3 kayadan oluşan bir doğal kayanın bulancak haber giresun haber bulancak içinden çıkan bir direk
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer MAGAZİN haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi