İnşaat sektöründe “İŞ GÜVENLİĞİ “ ne kadar

iş Güvenliği'nde sınıfta kaldık...
Bu haber 2015-12-26 14:13:41 eklenmiş ve 2574 kez görüntülenmiştir.

Son yıllarda birbiri ardına yükselen konut projelerinde hayatını kaybeden işçi sayısı, beş ayda 100’ü bulduğu ve son 10 yıllık verilere göre iş kazalarının yüzde 10’u, ölümlü iş kazalarının ise yüzde 31’i inşaat sektöründe meydana geldiği araştırmalar sonucunda açıklandı.

 

 

İşte tam bu nokta da Giresun Bulancak’ta inşaat sektöründe ve bir çok alanda işçilerin iş güvenliğine ne kadar önem verdiği objektiflerimize yansıdı. Ülkemizde inşaatlardan düşerek hayatını kaybedenlerin sayısı 97’ye ulaştığı açıklanırken, bulancakhaber.net Bulancak şehir merkezinde inşaatta çalışan ve hiçbir güvenliğini almadan yapılan çalışmayı görüntüledik. Bu alanda kontrollerin ne kadar yapıldığı ve çalışanların neden yasa gereği ve en önemlisi kendisini hayata bağlayacak gerekli güvenlik önlemini almadan çalışması görenlerin yüreklerini ağzına getirdi.

 

 

Türkiye genelindeki inşaatlarda 97 işçi hayatını kaybetti. İnşaatlardaki ölümler, en çok yüksekten düşme sonucu meydana geldi. Büyük umutlarla çıkarılan yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yayınlanmasına ve birçok maddesi yürürlüğe girmesine rağmen inşaatlarda kazalar ve ölümlerin azalmadığı işte bu denetimsizlikler ve bana bir şey olmazlar yüzünden olduğu görüldü.

 

 

İnşaat teknolojisinde önemli gelişmeler olmasına rağmen alınmayan basit önlemler nedeniyle ölümcül iş kazaları bu sektörde artarak devam ediyor. Yetkililerinde gerekli denetimleri yapmadığı için bu ölümlerin devam edeceği görüldü.

 

 

 

 

ETİKETLER : İnşaat sektöründe “İŞ GÜVENLİĞİ “ ne kadar Güvenliği'nde sınıfta kaldık bulancak haber giresun haber bulancak
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Döviz Kurları
Arşiv Arama
- -
Anket
Bulancak Haber
CANLI YAYIN
CANLI YAYIN
GÜNDEM
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
SPOR
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
SİYASET
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
EĞİTİM
A.Ö.L.
Eğitim Portalı
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
DÜNYA
Avrupa Haberleri
Amerika Gündemi
Suriye İç Savaş
Arıkan Meselesi